Kogoś w ogóle interesuje Liga Narodów?
ja interesuje sie tym, zeby skonczyla sie przerwa reprezentacyjna.
paudyn -> to tez sztuka, tak nie trafic. doceniam :d
Coraz więcej plotek czytam odnośnie wypożyczenia O. Dembele z Barcy do Arsenalu. ;_; Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Z jednej strony, może się ogarnie, po "wylocie" z Blaugrany, Emery złapie go za jajca i ustawi do pionu. Z drugiej ni uja nie wierze w to. XD Już wolałbym Zahę. Trochę starszy, ograny w lidze, reprezentuje stały, równy poziom. Lepsze to, niż ryzykowanie z niańczeniem dziecka, które może odpalić, ale nie musi.
Podczas okienka, może być duże zainteresowanie skrzydłowym Lille - Pepe. Ktoś ogląda tutaj Lig Ę i widział go w akcji? Internety w samych superlatywach go opisują, a takim normixowym, nieprzehajpowanym, okiem jak on wygląda?
Piękny krajobraz kiedy wszyscy zdali sobie sprawę, że reprezentacje to rak, który trawi kopaną. A takie było narzekanie, że co ten naziol tak hejtuje, bo przecież jak grają z gołębiem na piersi to mamy sól futbolu...
Rak który trawi kopaną to pieniądze.I tyle.
Nie przesadzaj, MŚ się dobrze ogląda, częstotliwość raz na cztery lata jest jak najbardziej wskazana.
Mam jednak wrażenie, że UEFA za bardzo na siłę promuje Ligę Narodów, którą generalnie większość ma totalnie w dupie, patrz chociażby na wyniki Niemców, czy Polski :)
którą generalnie większość ma totalnie w dupie, patrz chociażby na wyniki Niemców, czy Polski :)
Ale wyniki Polski i Niemców są takie same, niezależnie czy to Mistrzostwa, czy Liga Narodów.
Ależ mi potwornie nie żre w FM 2019. Zaczynam doceniać wszystkie swoje rekordy z poprzednich edycji, bo w tej jest jakaś masakra.
Z Nottingham Forest wyleciałem w grudniu, nie umiałem w ogole przekonać do siebie klubu.
Teraz nowa gra, trenuję Sampdorię. W ogóle trudny klub do trenowania, bo nie bardzo wiadomo jaką taktyką ustawić tych piłkarzy. Wiele fajnych nazwisk, zero pomysłu na grę, bardzo niska kreatywność zespołu. Polecam, jak ktoś lubi wyzwania.
Ustawiam sobie brak licencji trenerskiej i doswiadczenie niedzielnego pilkarza - moze to ma jakis wplyw, ale kompletnie mi nie idzie.
dzieki loon, wlasnie sobie zdalem sprawe, ze nastepca piszczka, bereszynski aka prawa obrona obsadzona na dekade ma 26 lat
Van Dijk nie dość że kozak na boisku, to jeszcze wielka klasa po meczu.
Sędzia dowiedział się po meczu, że jego mama zmarła --> https://twitter.com/flisescu/status/1064810117554679810
W Lechu to trzeba zmienić działaczy, albo ich sposób myślenia inaczej nie ma szans, żeby Nawałka wypalił.
Chyba że naprawdę wynegocjował sobie jakieś super warunki i góra będzie ich przestrzegać.
Zobaczcie jak sobie radził Bjelica w Poznaniu, a co robi w D. Zagrzeb.
Dobra, piłka, piłką, ale to co robi pierwsza piątka AVS z Rantanenem na czele to jest jakaś masakra.
I tak, NHL > wszystkie inne rozgrywki w piłce kopanej :P
I w ogóle hokej jest zajebisty, a piłka nożna jest przereklamowana /flame on/
Najważniejsze jest awansować do PO, później to w zasadzie zupełnie inne rozgrywki.
Pingwiny mają ostatnimi laty tendencję do wolnego wchodzenia w sezon, także jeszcze bym za bardzo nie panikował.
Ja standardowo najbardziej śledzę młodych Finów i patrzę jak te dwa pokolenia MŚ juniorów wchodzą do NHL.
Strasznie żałuję, że na przyszłych IO najprawdopodobniej znowu nie będzie graczy NHL :(
Chodzą pomysły, żeby przenieść hokej na letnie IO tak jak kiedyś było, bo wtedy rozgrywki nie kolidowałyby z NHL.
Mam nadzieję, że się dogadają, bo turnieje olimpijskie w hokeju z drużynami w pełnych składach to jest coś co chciałbym jeszcze kiedyś zobaczyć.
Football Leaks podało, że Ramos został przyłapany na dopingu przed finałem LM w 2017 a UEFA zatuszowała sprawę.
Już nawet mnie nie interesuje, czy chodzi o łapówkę, czy o ochronę dobrego imienia Realu. Zwykłe bagno.
Takie życie, tam gdzie jest gigantyczna kasa tam są gigantyczne wałki.
Nie ma znaczenia czy mówimy o świecie sportu, polityki, kina, itp.
Tak to już jest i nic z tym nie zrobimy, a to co do nas dochodzi to pewnie nie stanowi nawet 1% ogółu.
Może i lepiej nie wiedzieć jak ten współczesny sport działa.
Ja tu tylko wtrącę kolejny typ, mianowicie dzisiaj bezbramkowy remis w meczu bajernu, dziękuję.
Solari 2021, ale czy aby na pewno?
224 aha, juz ostatnio bylem bliski postawienia na strate punktow bayernu jak prorokowales, takze ten teges...
No Pepik będzie robił dominando przez najbliższe sezony.
Obstawiam, że za City bedzie Chelsea, potem LFC, a czwarty będzie Arsenal
Weźcie się. Może nie bezbramkowo, ale fortuna walczy. Trzy-dwa i dziesięć minut jeszcze...
Ancelotti poleciał z Bayernu, a miał dużo lepsze wyniki i grę niż Kovac. Ciekawe jak długo Chorwat będzie trenerem.
BTW
Piłkarki Milanu wygrały dzisiaj 3:1 z Orobicą po bramkach Giugliano, Tucceri i Sabatino. Podopieczne Caroliny Corace przewodzą tabeli żeńśkiej Serie A z dorobkiem 20 punktów (6 zwycięstw, 2 remisy, 0 porażek).
Chyba się przerzucę na żeński futbol :)
swoja droga, lewandowski dzis mierny.
bvb coraz bardziej odjezdza, oby tak dalej.
Ancelotti poleciał, bo w Bayernie wiedzieli, że jest opcja B, C i D. Na rynku w tamtym czasie było dostępnych kilku młodych zdolnych niemców + dziadek z emeryturki, który ostatecznie okazał się wystarczający na mistrzostwo.
Teraz na rynku nie ma kompletnie nikogo. Znaczy jest taki Wenger na przykład, ale on raczej nie pójdzie na taki deal, bo w monachium potrzebny jest figurant, który będzie słuchał rozkazów, opiekował się domem starców i nie miał zdania co do transferów.
Przeciętne transfery, przeciętny trener, przeciętna gra. Grają dokładnie tak, jak należało się spodziewać, mam tylko nadzieję, że los będzie okrutny i się bajern nie dostanie do LM.
Ja myślę, że tam nie było aż tylu opcji tylko po prostu byli po słowie z Juppem i go wzięli, a teraz pewnie takiej opcji nie mają.
Wątpię, żeby Bayern nie dostał się do LM, mają też trochę kontuzji czołowych graczy, jak oni wrócą to powinno być lepiej, szczególnie że konkurencja o top4 nie jest jakoś wybitnie mocna.
Problem w tym, że Bayern nie ma grać o top4, a o mistrza i o zwycięstwo w LM, a patrząc jak to obecnie wygląda to można stwierdzić, że oba cele są poza zasięgiem.
Chociaż z drugiej strony póki są matematyczne szanse to po prostu trzeba grać, a nie narzekać :)
na razie jest 9 pkt straty, a pewnie jeszcze jakies wpadki beda. byle borussia punktowala w miare.
za chwile chelsea zdobedzie 3 pkt z tottenhamem.
Spalone w tym sezonie Premier League:
Bournemouth: 16
Alvaro Morata: 18
Śmiać się czy płakać?
Od poczatku mowilem, ze koles jest mega slaby
A co tu napisać o Diego Coscie :) Gość wczoraj strzelił pierwszego gola od 9 miesięcy w lidze.
Rafinha zerwał przednie krzyżowe. Nie wiem jak on to zrobił bo grał normalnie mecz do końca.
Leno - Bellerin, Mustafi, Sokratis, Holding, Kolasinac - Mchitarian, Torreira, Xhaka, Iwobi - Aubameyang
emeryt szaleje, piatka obroncow, ozil pewnie znow cattaroo. auba dzis na szpicy moze sie odblokuje.
sklad mimo wszystko co najmniej dziwny. ciekawe co z tego wyjdzie.
Efekty zajeżdżania piłkarzy przez Valverde widać gołym okiem. Po co zmieniać? Lepiej grać cały czas tym samym składem. I zmiany najlepiej robić w 80 minucie.
No to mamy szpital w Katalunii. Do grona kontuzjowanych Rakiticia, Coutinho i Vermaelena, dołącza Rafinha, Cillesen, Suarez, Arthur i Sergi Roberto. Milusio <3
W końcu Valverde zrobi rotacje, szkoda tylko, że takim kosztem.
No i Paco sprzedany do Dortmundu. W sumie dobrze, przynajmniej gość kariery nie będzie miał zniszczonej przez Barcelonę.
Ja tylko chciałbym zauważyć, że poza meczem z AEK, Bayern ma serię 5 meczów bez zwycięstwa u siebie, a trener gra dzisiaj o posadę z Benficą na Allianz.
Czytajcie: kurs na remis/benficę i do przodu.
dalem na remis, mam nadzieje ze wiesz co mowisz nojutm.
zaryzykowalem tez z roma, choc w sumie obecnie patrzac to mecz wyrownanych druzyn dzis w rzymie.
Nie no, wszystko na to wskazuje. Średnia wieku wyjściowej jedenastki na poziomie 30 lat, trzech bocznych obrońców w składzie i sami juniorzy na ławce. To nie ma prawa wypalić.
Mecz Romy z Realem może być dziś ciekawym widowiskiem. Z jednej strony wielka drużyna, która gdzieś tam ostatnio zgubiła formę, a z drugiej aktualni mistrzowie Europy.
ladnie mourinho nienawidzi dalej ikera
no i lyon jakie kozaki, 4 pkt zrobic na city
Lyon to na razie jedyna drużyna, która w tym sezonie wypadła lepiej w starciu przeciwko City, szacun
Pewnie latem Depay, Fekir itd gdzieś odejdą
No juz mialem wszystko przemyslane. MU wali glowa w mur i remisuje ze Szwajcarami. W meczu prawdy dostaje becki od Valencii, przez co po rozbudzonych nadziejach (zwyciestwo we Wloszech) dopelnia sie obraz nedzy i rozpaczy pod wodza Zoze. MU laduje za burta LM, a Mourarz (na razie tylko w zaciszu gabinetu zarzadu) za burta klubu, tym bardziej, ze o TOP4 nie ma nawet co myslec. Po zakonczeniu rozgrywek Portugalczyk oficjalnie wylatuje, a na OT laduje na pelnej k... Pan Pocze. Przy zapewnieniu odpowiednich srodkow i warunkow zaszczepia swoja wizje ofensywnego futbolu, MU wraca na szczyty i wszyscy zyja dlugo i szczesliwie...
...a potem ten opitolony z wlosow Ent strzela gola, przez co jestem zmuszony sie obudzic.
a czemu myslisz, ze pochettino sobie w united by poradzil, skoro nie udalo sie wiekszym kozakom?
btw karny z kapelusza, mane sie polozyl zanim di maria go w ogole dotknal
Moze dlatego, ze nie tkwi mentalnie w taktycznym sredniowieczu, wie jak zmobilizowac mlodych do dobrej gry i w miare sensownie uklada klocki, a nie na zasadzie „trafila sie okazja, to kupilem”.
Gdybym mial sie czegos bac, to tego, czy bedzie mial jaja pokazac od czasu do czasu rzady twardej reki.
To oczywiscie taki troche wyidealizowany obraz Argentynczyka, ale dla mnie to wlasnie on powinien dostac szanse, bo z mlodej gwardii chyba najlepiej prezentuje sie „na papierze”, a ja juz jestem zmeczony probami starych prykow.
btw karny z kapelusza, mane sie polozyl zanim di maria go w ogole dotknal
Milo, ze nie tylko ja tak sadze.
Tottenham tym golem znacznie przyvlizyl sie do awansu. W ostatnim meczu z rezerwami Barcelony ma szanse wygrac i awansowac kosztem Interu.
Napoli i tak odpadnie, bo mają mentalność #wieśniaki
Podobno rewanż finału copa libertadores ma być w Katarze :D
w katarze to niedlugo bedzie final lm lub final mistrzostw europy.
a kuku ----->
wloska druzyna dala sobie wjebac dwie bramki pastuchom z luksemburga, dla mnie to 5-2 to bardziej porazka
Bakuś coś gra?
[277]
E tam.
Przecież Milan gra w totalną kupę w obronie. W tym sezonie nie stracili gola tylko w dwóch meczach, w Luksemburgu i w Udinese.
U siebie jeszcze im się nie udało zachować czystego konta. Jeśli doda się do tego Simica na środku obrony, który rozegrał właśnie swoje pierwsze minuty to nie wiem co tu może dziwić.
Tęskni się za drużynami z Mediolanu w LM. Mam nadzieję, że te drużyny wrócą tam gdzie ich miejsce.
Panowie gdzie w internecie wykupić sobie dostęp do La Liga w C+? Eleven mam wykupione ale chciałbym też mieć spokój z C+ a nie oglądanie z reddita.
faworyt na razie nie zawodzi.
ale pewnie arsenal da i tak dupy w srode. bo to arsenal.
Kto jest niespełna rozumu, że trzyma jeszcze Mourinho w Manchesterze? Nie wiem na co czekają?
Przecież ten gość ze swoją taktyką zatrzymał się gdzieś w średniowieczu. Szkoda United - grają mega defensywnie, a pod względem defensywy to tylko pięć drużyn w Premier League ma gorszy wynik.
MU wychodzi defensywnie na kandydata do spadku, który nie potrafi wygrać meczu ligowego od bodajże 9, czy 10 spotkań. Cóż, niewiele zabrakło do przełamania. Obecnie tylko 5 zespołów ma więcej straconych bramek od MU i są to drużyny z 5 ostatnich miejsc w lidze. Jak tak dalej pójdzie, to być może naprawdę będzie to ostatni sezon Mourarza na OT.