Bull, dokladnie to samo pomyslalem.
I jeszcze na kapitanie. Strzal w kolano :)
K%%$^^, Woodwardowi szkoda dolozyc 10 baniek, wiec zamiast solidnego i sprawdzonego Alderweirelda negocjuja sobie teraz z Yerry "Jedna Wielka Niewiadoma" Mina. Jaka w MU jest amatorszczyzna odnosnie transferow...
United pcha sie na, nomen omen, mine :)
Co prawda 5 lat mlodszy od Alderweirelda, ale do dzis nie wiadomo jak sobie chlopak radzi w europejskiej pilce, bo w Barcie sie nagral tyle co kot naplakal. No i po jego trzech bramkach na mundialu cena pewnie tez nie bedzie jakos niesamowicie promocyjna.
Ile Totki chcialy za Belga?
Obecnie wycenili go na 75m a za rok mu się kontrakt kończy tak więc...
Vidal w Barcelonie za 20 mln.
Cena spoko jak na dobrego zmiennika. Wyglada to sensownie.
Szkoda, że pozbyli się Neymara. We dwóch mogliby niezłe vixy rozkręcać w Katalonii.
K%%$^^, Woodwardowi szkoda dolozyc 10 baniek, wiec zamiast solidnego i sprawdzonego Alderweirelda negocjuja sobie teraz z Yerry
Yerry będzie kosztował z 30 baniek mniej.
Witamy Arturo na pokładzie! Cena 18 mln + 3 mln zmiennych wygląda świetnie.
"Plus" jest taki, że Monreal coś pogra. W poprzednim sezonie, o dziwo, jeden z lepszych zawodników.
Były by jaja jakby to była prawda
"Alberto Cerruti, dziennikarz La Gazzetta dello Sport i współpracownik radia Cadena SER, wyjawił w programie Hora 25 deportes, że kilka miesięcy temu Florentino Pérez i Luka Modrić odbyli rozmowę, w której włodarz Los Blancos obiecał piłkarzowi, że ten może odejść z klubu za darmo, jeśli Królewscy wygrają trzy tytuły Ligi Mistrzów z rzędu. "
Inter oczekuje, że Modrić spotka się w środę z Florentino. Chorwat ma poprosić prezesa, by ten dotrzymał słowa i pozwolił mu opuścić klub za darmo. Ponadto, Cerruti zapewnia, że klub ze Stadio Giuseppe Meazza ma przygotowane 150 milionów euro na pokrycie pensji pomocnika przez cztery najbliższe sezony. Real Madryt miał zaprzeczyć tym informacjom i wierzy, że Luka Modrić pozostanie w zespole.
Ja tylko mam nadzieje, ze na koniec okienka Inter kupi Rafinhe i wszyscy beda zyli dlugo i szczesliwie
Patrząc na to, jak gra Rafinha podczas towarzyskich, to Barcelona już taka chętna do sprzedaży nie jest. Z wywiadów wynika, że Valverde wiąże z Rafinhą spore plany na ten sezon. Wiele pewnie też zależy, jaka kasa pojawi się na stole :D
lichtsteiner zrobil wiecej dobrego przez 20 minut niz bellerin przez cale dwa poprzednie mecze.
Ten Lautaro Martinez to jest kolejny dzik w ataku. Spory problem trenera, bo szkoda go trzymać na ławce, a nie bardzo ma w zanadrzu taktykę z dwoma napastnikami.
Podobno Barca ostro rusza po Pogbe. Jakby przeszedł to nawet nie wiedziałbym jak to skomentować. Szansa na transfer są jak Pogba nie chce tam grać Jose go nie trawi i do tego negocjują transfer Miny.
A Toby Alderweireld podobno zaklepany przez Manu. Ciekawie...
Pytanie do eFeMowcow, zdarzylo sie kiedys komus by mlodemu zawodnikowi wraz z nabraniem doswiadczenia zniknela cecha "nie lubi meczow o duza stawke"?
Mam w skladzie mlodego wariata, staty na papierze super, potencjal ogromny, ale niestety nie lubi waznych meczow. W pucharach krajowych strzela trzecio i drugoligowcom po 4 bramki na mecz, ale w lidze dostaje wylewu. Nie wiem, czy go pogonic, czy zostawic z nadzieja, ze kiedys sie ogarnie.
Watpie zeby Mourek oddal Pogbe teraz, moze - jak juz - zimą, bo przeciez on nie ma praktycznie druzyny.
"nie lubi meczow o duza stawke"
nie pomoge niestety, bo rzadko kiedy patrze na te parametry
mowiac szczerze nie uwazam zeby sie w jakis mega istotny sposob przekladaly na gre
U mnie "nie lubi meczow o duza stawke" strzelił trzy gole w półfinale LM i trzy gole w finale, także faktycznie ma to chyba znikomy wpływ.
Jeśli Milik będzie grał tak, jak wczoraj z Liverpoolem, to Ancelotti szybko kupi napastnika.
Ktos wie jak dodac w win 10 program do wyjatkow w zaporze? Wczesniej byla taka opcja, dodawalo sie i juz, a teraz nie mam zielonego pojecia. A potrzebuje tego, bo ten gowniany chromecast nie chce wspolpracowac z vlc i videocastem...
Mecz o tarcze wspólnoty dramatyczny, idzie usnac
Morate ładnie cisna w Eleven
Dzisiaj Mou parkuje autobus na Allianz Arena. Nie mogę tego przegapić.
https://www.youtube.com/watch?v=_9XtgWYTrv4
Stacja Mediaset podała dzisiaj szczegóły "planu Mendesa" w którym miałyby uczestniczyć trzy kluby, Inter, Lazio i Real. Miałoby to polegać na tym, że Sergej Milinković-Savić przeniósłby się do Realu Madryt za kwotę 120 mln euro, następnie z Realu Madryt do Interu za kwotę 50 mln euro przeniósłby się Luka Modrić, a z Interu do Lazio za kwotę 35 mln euro przeszedłby Joao Mario.
Po dziewięciu długich latach ponownie drogi Paolo Maldiniego i Milanu łączą się. To co dotychczas było jedynie doniesieniami medialnymi stało się faktem, Paolo Maldini wraca do domu, wraca do Milanu. Klub w oficjalnym komunikacie poinformował, że legendarny kapitan rossonerich obejmie stanowisko dyrektora do spraw rozwoju strategicznego sektora sportowego.
zbyt dlugo byl poza domem
United and Bayern officials held talks over Boateng before last night's friendly. The German club want Ł50m but United only want to pay Ł40m, reports
And the story continues... #woodwardout
grzesiekpl88 ostatnio aktywny: godzinę temu 6 sierpnia 2018, 14:06 To mercato przejdzie do historii. Transfery MALDINIEGO, Higuaina i Caldary to już epickie okienko a jak się jeszcze pozbędziemy Kalekicia to chyba tylko sprowadzenie Messiego mogłoby przebić takie okienko. #kyahn
Od początku powtarzałem, że moim zamiarem jest pozostanie w klubie. Jedynym klubem, który naprawdę złożył za mnie oficjalną ofertę, była Barcelona - powiedział Willian.
Boateng? ehehehe...Nie. Pewnie Maguire'a kupią i nieźle przepłacą. Jeszcze 3 dni tego cyrku.
Loon ---> już nie przesadzaj. Za stary jestem na celowe przekręcanie nazwisk piłkarzy :p Ocena okienka przyjdzie po jakimś czasie. Na razie cieszy, że Elliott po przejęciu Milanu dalej zamierza w niego inwestować.
E tam po jakimś czasie. Moim zdaniem idą na mistrza. Na majstra to już na pewno.
Jak wszyscy dramy wrzucają też coś dodam:
Thibaut Courtois has attempted to force his Chelsea exit by going AWOL on the eve of the new season.
ale ja go nie chce, przeciez on sie w ogole nie rozwinal, a wieku 24 lat trudno mowic o wonder kid
244-> Kurde ale popatrz z kim on musiał rywalizować w tym Realu. Ja bym go w Barcy nawet widział. Świetny grajek.
Ale nic mnie bardziej w piłce nie wkurza jak to, że zawodnik się buntuje i nie chce trenować ;/
Jak podpisywał nowy kontrakt to jakoś o tym nie myślał.
no, ale ja go przeciez znam dobrze, on jest na tym samym etapie, co 3 lata temu, czyli kazdy wie, ze wielki talent, tylko jakos sie to nie przeklada na wyniki
Inter nie ma komfortu posiadania takich zawodnikow, to jest biedny klub i potrzebuje wąskiej, niezawodnej kadry
Matirixos, ty to byś każdego ponadprzeciętnego pomocnika widział w Barcy. Dobrze/niedobrze że nie masz na to wpływu, bo graliby o ligę europy.
Podobno Modrić zaakceptował warunki kontraktu z Interem, więc wszystko w rękach urażonej dumy Pereza.
Ale to nic, mam lepszego hita. Podobno jest temat wymiany z Monaco: Keita Balde za Candreve. A myslalem, ze Santona w rozliczeniu za Nainggolana nic nie przebije. Jakby to się okazało prawdą, a do tego ziściło... (Candreva to obecnie najgorszy piłkarz w kadrze Interu, a cały czas jest w niej Ranocchia).
Dobre okienko ma Milan, Juve wiadomo, ale okienko Interu momentami w tym sezonie jak z Football Managera na kodach.*
*co oczywiście w żaden sposób nie wyklucza 7. miejsca w Serie A
Maestro dokładnie tak, na AC było... ;p
Stan Kroenke has made an offer to buy Arsenal, in a deal that values the club at Ł1.8 billion
Szykują się zmiany. Arsenal przenosi się do Stanów ;)
Murica'niec nie za bardzo lubi pakować pieniądze w cele stricte sportowe. Póki hajs mu się zgadza, to jest mu obojętne na jakim poziomie sportowym stoi klub.
Uwielbiam brazylijskich pilkarzy w FMie. Kupilem w zimowym okienku mlodego napastnika, ale mialem w kadrze wyczerpany limit zawodnikow spoza UE wiec przy transferze uzgodnilem powrotne wypozyczenie do konca europejskiego sezonu zeby latem sobie spokojnie kadre przebudowac i zrobic mu miejsce. Latem chlopak przyjechal do klubu, potrenowal tydzien, zagral w jednym sparingu i znow wylecial, tym razem na igrzyska z kadra narodowa. Dzien po powrocie wyskoczyl do mnie z tekstem, ze chce nowy kontrakt "odzwierciedlajacy znaczenie dla zespolu", a jeszcze po tygodniu gdy dalem mu troche odpoczynku po turnieju, i gdy Bayern sie nim rzekomo zainteresowal, przyszedl z prosba o transfer bo on chce grac w mocniejszym zespole z lepszymi zawodnikami.
Nasrane ma we lbie jak Neymar, nic dobrego z tego goscia chyba nie bedzie.
Boś gapa, ja tam jak widze zdolnego młodzika to daje 5 + 3 + 1 w klauzulach i nie ma rozmowy o podwyżce, gra za 600 000 euro rocznie do 26. roku życia, a potem sprzedaje do Realu ;)
Nie z kazdym sie oplaca podpisywac kontrakty w ten sposob, bo klauzule przedluzenia znacznie podbijaja pensje i premie na jakie zawodnik jest sklonny sie zgodzic. Jak trafie naprawde jakiegos wonder kida to wiadomo ze robie myk o ktorym mowisz, ale jak kupuje kogos kto ma po prostu pograc na jakims zadowalajcym poziomie przez trzy lata i potem zostac sprzedanym z zyskiem, to zwykly 5-letni kontrakt wyjdzie mnie przez te trzy sezony duzo taniej niz 9-letni tasiemiec.
Oczywiscie chlopaka z mojej historyjki tez na ziemie sprowadzilem tekstem ze ma jeszcze dlugo wazny kontrakt i poslusznie podkulil ogon, ale sam fakt ze typ zagral 60 minut w jednym sparingu i juz mu sie wszystko w klubie (zarobki, koledzy z zespolu, jeszcze tylko na stadion nie psioczyl :)) nie podoba mnie rozsmieszyl.
Oczywiście podaje w spoilerze
spoiler start
słaba ironia
spoiler stop
A Kovacic w CFC, w koncu chłop cos pogra, Fabsa to raczej wygryzie bez problemu
Alez Kovacić zaminuje CFC w FPL. Dużo osób się na niego rzuci, a on nie robi w ogóle liczb. Do tego popsuje skład Joringho i Kante ;-)
Kovacić to ma być wypożyczony na rok. Podejrzewam, że Real nie chciał go sprzedać a to była jedyna opcja na zatrzymanie go w zespole. Co nie zmienia faktu, że nie wiem jak oni mają być wszyscy upchnięci w środku pola.
Bardziej martwi mnie jednak kwota za nowego bramkarza. Jeżeli faktycznie to ma być 71m to oczekiwałbym dwa razy większej kwoty ze sprzedaży Belga.
Edit: Btw. De Gea ładnie wyruchany w ostatnich godzinach okienka. Ciekawe czy będzie gdzieś uciekał przed końcem okienka w Hiszpanii :D
loon jest jakiś były piłkarz Interu, któremu życzysz dobrze?
dwa razy większej kwoty ze sprzedaży Belga.
Przecież ma rok kontraktu to za ile Ty byś go chciał sprzedać?
Życze Kovaciciowi dobrze, po prostu jestem wściekły na to, że jego talent okazał się taką trochę wydmuszką. Życzę jak najlepiej Rafinhi i Cancelo na przykład, choć temu drugiemu może bez trofeów, ale to wina jego nowego klubu ;-)
Ja rowniez chcialem oficjalnie podziekowac Godinowi za to, ze zamknal temat tego irracjonalnego panic buy.
No i Woodwardowi za to, ze wzmacniaja sie wszyscy, tylko nie MU. Dzieki Ed!
To się nazywa boiskowa inteligencja :D
Najlepszy transfer jaki może zrobić Manu to zwolnienie Jose.
Tymczasem Arsenal, PODOBNO, wyłożył 100 milionów juro na pozyskanie Ousmane Dembele. Niby fajnie, że szukają skrzydłowego, ale czy takiego to bym polemizował. Z drugiej strony pojawiałoby się pytanie, dlaczego klub przez tyle czasu kisił te pieniądze i nie mógł kupić jakiegoś pewnego, solidnego obrońcy, który dałby pewność i bezpieczeństwo na tyłach zespołu.
Edit: I jak szybko plota powstało, tak szybko została zdementowana przez Ornsteina. :P
prosze cie, jak nie bylo tak nie ma dalej obrony, a oni mieliby dac takie nierealne pieniadze na dembele (100 mln ;ddddd)
te ploty sa tak debilne ze az szkoda to czytac
Nie dość, że nie ma obrony to jeszcze wypożyczają Chambersa, który z całej tej gromady ławowej był raczej najjaśniejszym punktem.
Serio im nalezy sie jakis wstrzas, moze brak tytulu w kolejnym sezonie pomoze?
Beka z Legii. I pomyslec, ze maja najslabszego przeciwnika sposrod wszystkich polskich klubow.
No to jak tam Legrooch? Kogo tym razem wyzwiesz od pastuchow? :D
Żewłakow sugerujący na wizji rozmowę wychowawczą z kibicami. No kurwa bantustan.
United tradycja, gra guffniana, autobusik, ale wynik jest.
United bez wahadłowych Younga i Valencii nie istnieje. Pogba w wakacyjnej formie ale karnego strzelił. Leicester gniecie nas przez pół godziny na Old trafford. Cisną nas prawą stroną bo wiadomo, Darmian. Nawet takim składem nie powinni dać się tak zdominować na własnym boisku :/
Ach, już się nie mogę doczekać niedzielnego wpie**olu od Man City. Mam tylko nadzieję, że Guendouzi wyjdzie w pierwszym składzie. Wiosen malutko, a w środku pola lepiej mu szło, niż całej reszcie. Mam tylko nadzieję, że to nie był przedsezonowy miraż i w normalnych rozgrywkach też będzie dobrze.
Nowy flashscore jest piękny.
z chelsea tydzien temu city szalu nie robilo i tez popelniali bledy w defensywie. widac, ze jeszcze nie weszli w swoj rytm. no ale obrona chelsea a obrona arsenalu to jednak troszke inna para butow..
shaw troche szczesliwie, a wyszla ladna bramka.
Ladnie to wczoraj Lineker podsumowal na TT:
Leicester dominating, but it’s always hard when the underdogs get an early goal and then just park the bus.
Ja pierdolę...
Portugalskie media donoszą, że Sturaro w Sportingu... oblał testy medyczne. Człowiek - kabaret...
ja tam wiedzialem, ze richarlison jest warty te 40 baniek, ustabilizuje forme to sie okaze, ze byla promocja
kupilem go w polowie meczu za milvo to zlapal kontuzje
cos czuje, ze moje voodoo bedzie mialo w tym roku ciag dalszy
na sport.tvp.pl o 21.00 inter-atletico, prawie podstawowe sklady, zapraszam
w 18 minut strzelil hat-tricka w pucharze z lecce, a mecz sie zaczal o 21.15
juz sie nie bawmy w takie kalambury w tym watku ekspertow
Lautaro pieknie gra https://twitter.com/lipsbc/status/1028365010727313408
Zakaz wstępu do tematu dla tych, którzy nie mieli meczu Genoa - Lecce odpalonego od początku.
Jesli chodzi o Piatka to pamietam, jak w zeszlym sezonie bodajze w inauguracyjnym meczu ekstraklasy przez VAR nie zaliczono mu dwoch goli :)
Wejscie smoka zaliczyl wzorowe, jakos nie traktowalem jego transferu w kategorii tych "powaznych" ale po takim preseasonie i dzisiejszym dniu konia jest duza szansa, ze dostanie troche minut na boiskach Serie A i bedzie mial szanse zaistniec jak chociazby Kownacki rok temu. Trzymam za niego kciuki, naprawde mi zaimponowal, przeskok z poziomu Cracovii do jakiejkolwiek mocniejszej zagranicznej ligi raczej nie jest latwy do pokonania, a on juz teraz sprawia wrazenie w 100% gotowego na przyzwoita gre w topowych europejskich rozgrywkach. Bede obserwowac jak to wszystko wyjdzie w praniu, oby sie tylko chlopak nie podpalil za mocno.
Powoli dociera do mnie, że ktokolwiek nie wybiegnie w składzie MU i jak bardzo ofensywni piłkarze nie pojawią się na boisku, to taktyka Mourarza się nie zmieni i po bramce na 1-0 wciąż postawi autobus.
Powoli dociera do mnie, że ktokolwiek nie wybiegnie w składzie MU i jak bardzo ofensywni piłkarze nie pojawią się na boisku, to taktyka Mourarza się nie zmieni i po bramce na 1-0 wciąż postawi autobus.
Brawo i zajęło Ci to tylko 3 lata.
No taka gra i wyniki 8-2 z Arsenalem już nie wrócą (Szczęsny w bramce) ale były też 1-6 z City u siebie za Fergusona. A wy się nie śmiejcie z mojego MU bo 4 lata temu zdechł mi chomik i przechodzę trudny okres a takie uszczypliwe komenty jeszcze bardziej mnie dobijają.
Niestety u mnie słabo z czasem. Po pracy siedzę z żoną. Młoda słabo przybiera i zapakowali mi je do spitala z założeniem wcześniejszego wywołania porodu.
Man City jest w słabej formie, skoro z tak grającym Arsenalem wygrywają tylko 1:0. :P Sterling pięknie wkręca obronę w ziemię. Guendouzi mimo dwóch błędów, z całej defensywnej pomocy, gra chyba najlepiej. Pełno w nim życia, nie daje spokoju nikomu, a piłkę też ładnie nie raz podał. Xhakę wypieprzyć z tego składu i wrzucić tam Torreirę. Nie widziałem go, praktycznie, wcale. Ozil, jak nie on. Opóźniony, jakby wstał minutę przed rozpoczęciem meczu, cholernie jest dziś niedokładny. Jak cały zespół z resztą. Czuję się jakbym oglądał reprezentację Polski, z tym że kanonierzy potrafią, częściej, podać piłkę do przodu. Ciężko będzie, oj ciężko...