Przecież w piłce nożnej nie chodzi o dobre granie, a o strzelanie bramek :)
W Argentynie jest tyle jakości z przodu, że jeśli się ich po prostu nie stłamsi to można mieć później problemy.
Zobaczymy jak zareagują Francuzi, chociaż ja bym się wcale nie zdziwił jakby dzisiaj przegrali.
Indywidualnie nie lubię ani jednego z nich, ale jak przychodzi co do czego to niestety zawsze tak wychodzi że trzymam kciuki za tych białoniebieskich penisów.
Szybkość Mbape nie wystarczy.Gryźman mógłby Argentynę bardziej ugryźć.Notabene jaja są już nie tylko z Diego ale i z Lionela że ustala skład.Szopka i to akurat w dniu w którym odeszła dziewucha która pokazywała co to jest prawdziwy sport.
Francja traci gola w stylu Argentyny.
EDIT: Niemniej, jeżeli Argentyna jakimś cudem awansuje, to w ćwierćfinale kolejna drużyna będzie miała ułatwione zadanie. Już Banega i Mascherano się wykruszył.
Ale spokojnie, jeszcze tyle czasu, że Barcelona ma spokojnie czas, aby coś odwalić i dać awans Francji.
Mimo wszystko, nie spodziewałem się takiej gównianej gry ze strony Francji.
Miejmy nadzieję że będzie dogrywka i nie trza będzie czekać długo na nastęny mecz
No i remis :D Przymierzył pięknie
Za ile Stuttgart go kupił? 800 tysięcy? Gruby interes. Powinni za niego dostać z dużą nawiązką :D
EDIT: No i mamy klasyczną Argentynę :)
Nie na temat piszemy.Ale uj tam, Mbape wymiata.
Ale Francja musi się ogarnąć, i to sporo. Jak trafi na reprezentację z lepszą obroną, to mogą mieć nieciekawie.
No i po Argentynie :) To była tylko kwestia czasu.
Mbappe zmasakrował wszystkich :D
Żona wróciła z zakupów, poszedłem pomóc jej rozpakować, wracam, a tu 4:2, WTF?
Chociaż w sumie to dobrze, że Francja jednak potrafi grac w piłkę na tych MŚ.
Mbappe naprawdę by pasował do Madrytu. Z jego szybkością kontry mogłyby być jeszcze szybsze :)
Przynajmniej na tym mundialu nie będę musiał czekać do ostatniego meczu na klasyczny zawód.
A Dybala to mogl jednak wybrac gre dla Polski, po pierwsze mialby juz wakacje, po drugie zagralby na mistrzostwach chociaz z 200 minut.
A Dybala to mogl jednak wybrac gre dla Polski, po pierwsze mialby juz wakacje, po drugie zagralby na mistrzostwach chociaz z 200 minut.
No i Adaś wykorzystałby jego potencjal w 110% :D
Przypomniało mi się teraz że kiedy Di Maria grał w United, wszystkie jego najlepsze gole to były próby podań a wszystkie jego najlepsze asysty to były próby strzałów.
A Messi klasycznie kiedy trzymam jego stronę.
Jako fan ManU patrzyłem na Pogbę(dobrze zagrał) i Rojo(heh) ale ten Mbappe to jest jakiś nienormalny :p
A mnie ziomek w ostatniej chwili namówił na kupienie Neymara i poświęciłem Mbappe...

Mbappe król, teraz dawać show Crisztianu Honaldu.
Zaczęło sie meczycho!!! Cavani!
Imponująca jest dyscyplina Urugwaju w obronie. Ciekawe, czy wytrzymają cały mecz.
Przechwalilem obrone Urugwaju.
Czuje dogrywke :D niepotrzebnie dali sie zepchnac do defensywy, zamiast kontrolowc mecz jak z poczatku.
Ulala, Cavani. Zawodnicy z PSG są w dobrej formie na tych mistrzostwach. Cavani, Mbappe, jeszcze tylko Neymara brakuje.
Cavani to jest gość
Lewy z taką grą to może sobie co najwyżej ukręcić rogala bezglutenowego.
Cavani schodzi z kontuzją, to spory cios dla Urugwaju. Szkoda Cavaniego.
Loon, weź ogarnij tego przybłęde, bo ja nie mam siły.
Ronaldo dzisiaj beznadziejny. Portugalię może póki co uratować tylko jakiś farfocel bo nie mają pomysłu na grę.
W tej Portugalii tak samo "nie ma kto grać", jak w Polsce. Taki Joao Mario może wiązać buty Zielińskiemu, ale wycena "regionalna" jest wyższa. Jedyna różnica polega na tym, że ich Lewandowski dał radę wyprowadzić ich z grupy.
A Quaresma jest półtora roku starszy od Błaszczykowskiego.
Historyczny dzień, obaj/jedyni piłkarze, którzy w obecnej dekadzie bezdyskusyjnie utożsamiają się ze Złotą Piłką, odpadają z MŚ.
Szansa dla kogoś nowego? Kandydatów raczej nie widać.
No prosze, dwoch najlepszych pilkarzy na swiecie wraca do domu juz po 1/8 finalu.
Nie widać? Mbappe grał dziś jak godny sukcesor C. Ronaldo.
Poza tym nie przesadzajmy, obaj mieli gówniane reprezentacje.
Quaresma to już całkiem wygląda jak krzyżówka tBaga z Jackiem Sparrowem. Tylko talentu mu od tego nie przybywa.
Loon może i grał, ale Złota Piłka jest mocno definiowana przez LM, a tam Mbappe w zasadzie nie istniał.
Francja musiałaby pewnie wygrać MŚ, sam Kylian zostać królem strzelców, żeby miał jakiekolwiek szanse.
Gówniane nie gówniane, Argentyna to wicemistrz świata, a Portugala mistrz Europy, czyli na papierze obydwie reprezentacje są lepsze niż Francja :p
Piłka nożna to gra zespołowa. Lewandowski out, Messi out, Ronaldo out. Czekamy na Neymara.
ziomki, ja rozumiem ze sie udziela atmosfera ms... ale mianowanie typa z ligue na nastepce ronaldo czy messiego, po meczu na ms kontra tak chimeryczny zespol jak argentyna, jest troche nie powazne...
mbape szanse na zlota pilke to najwyzej mialby w pesie ze szwankujacym algorytmem... i to zakladajac ze do konca roku strzelilby jeszcze ze 100 bramek
No, ale to nie jest typ, którego istnienie odkryliśmy wczoraj jak np. tego Pavarda, tylko już raczej postać powszechnie znana i ceniona w wątku.
Mnie się Mbappe bardzo podoba i tak jak w 2004 urzekł mnie styl gry CR7, tak teraz z wielką przyjemnością obserwuję Francuza.
A co do Twojej wypowiedzi Kyahn, to nie odnosilem sie w kontekscie ZP (chociaz szanse CR7 po dzis nieco zmalaly np. na rzecz Salaha), tylko ogolnie zmiany pokoleniowej.
poprosze tego torreire jak najszybciej do afc, chlopak jest fantastyczny. wylaczal dzis z gry cr7 jak profesor, mimo 21 lat na karku.
Coraz bardziej cieszę się na ten transfer Torreiry. W dzisiejszym meczu pokazał się z ładnej strony, w końcu ktoś ożywi środek pola w Arsenalu.
Dalej utrzymuję zdanie, że we Francji zbyt dużo uwagi przykładają do ataku polegającym na czystej szybkości. Wszystko zagrywane jest na dobieg, na farta, nie ma za dużo kreatywności w ich podaniach. Wiadomo, grają tak, bo mają ku temu możliwość, w końcu jest to najwyższa półka pod względem fizyczności, ale na zespole potrafiącym się bronić mogą się srogo przejechać.
Salah? Nie ma szans, bo na MŚ nie istniał, czy to przez kontuzję, czy przez słabą reprezentację.
Zmiana pokoleniowa, hmm może, ale na pewno nie teraz, jeszcze trzeba poczekać sezon, może dwa.
nie deprecjonujmy umiejetnosci kyliana, prosze
Coraz bardziej cieszę się na ten transfer Torreiry. W dzisiejszym meczu pokazał się z ładnej strony, w końcu ktoś ożywi środek pola w Arsenalu.
a dadza za niego 60 baniek? myslisz, ze czemu doria przeciaga transfer? : - )
bylo nie narzekac na wengera, on takich grajkow wylapywal przed turniejami
Naszych nie ma #noshit, Argentyny nie ma, Portugalii nie ma, Holandii nie ma, Anglicy są kompetentni, #lastresort Włochów nie ma, komu ja mam kur kibicować :O Chyba Kolumbia zostaje bo Pekerman, w ostateczności Szwecja.
Also sprowadzanie Mbappe do szybkości to słaby motyw, jego pierwszy gol i jak zrobił sobie miejsce na strzał to cudo.
[247]
Kyliana czy wszystkich z lig un? ;p
[248]
Belgia, albo Chorwacja!
A to juz pewne, ze Torreira gdzies odchodzi? Ta Sampdoria to w ostatnich latach się w kuźnię talentów zamienia.
Ja tak sercem to najbardziej doceniam Chorwacje i Urugwaj. Mbappe mnie w sobie dzis na nowo rozkochal. Mimo wszystko mam jakas tam sympatie do Brazylii i chyba tez troszke do Belgii. No generalnie kto nie wygra, to tragedii nie bedzie.

No generalnie kto nie wygra, to tragedii nie bedzie.
niemcy?
trzeba jasno powiedziec, ze poki co to mundial wygrywa cholismo
Chorwacją gardzę za rozpierdziel na Poznańskim rynku na Euro 2012 (tak, Nani 2013 pamiętamy), a Belgią i zapowiedzią ich cudownego pokolenia od 10 lat jestem już znudzony więc no thanks.
Jak pogrzebiesz głębiej to dokopiesz się Ustaszowców kolaborujących z Hitlerem i walczących z Tito.Ale po co kopać ? Co Modrić ma z tym i poznańskimi koziołkami wspólnego ?
a dadza za niego 60 baniek? myslisz, ze czemu doria przeciaga transfer? : - )
bylo nie narzekac na wengera, on takich grajkow wylapywal przed turniejami
bzdura, wenger sam sie zajmowal transferami, co bylo samo w sobie chore, emery ma ten komfort ze od transferow sa odpowiednie osoby w klubie.
sam torreira ma przejsc niedlugo testy medyczne w klubie, tylko urugwaj musi odpasc z turnieju najpierw hehe, na razie jak wiadomo do tego nie dojdzie.
Według Ornsteina, transfer Torreiry jest ustalony, lecz finalizacja ma nastąpić po mundialu. Komu jak komu, ale jemu można zaufać. Nie mylił się przy transferach Aubameyanga, Mkhitaryana, czy Leno.
Ja tylko dodam, ze z Torreirą w Sampdorii gra sobie cały czas nasz Karol Linetty, ale dla naszego asa taktyki w defensywie i ofensywie był za słaby, zeby go wypuscic na boisko nawet na kwadrans.
nie wiem kto jest trenerem sampdorii, ale skoro dla niego torreira jest pilkarzem na lawke w takim maluczkim skadinad klubie no to troche smutne.
Mnie się Mbappe bardzo podoba
Mi za to jego gra się podoba ale chyba nie ma ludzi, którym jego gra mogła by się nie podobać.
bzdura, wenger sam sie zajmowal transferami, co bylo samo w sobie chore, emery ma ten komfort ze od transferow sa odpowiednie osoby w klubie
wydziaraj to sobie na lapie jak potem bedziesz przypominac sobie invicibles z henrym, vieira, piresem, bergkampem, ljunbergiem i reszta, zgadnij kto sprowadzil te cala zgraje za ~free : - )
ja sie trzymam tego co napisalem, torreira nie pojdzie za mniej niz 50 baniek, w srodku pola z linettym i praetem to urugwajczyk byl najlepszy, a polak najslabszy, na pewno z calej trojki grajacej w serie a (bentancur, vecino, torreira) lucas byl ZDECYDOWANIE najjasniejsza postacia
tuttosport wita nas okladka o cr7 w juve
oczywiscie to tylko tuttosport
ale zastanawiam sie czy jestem sobie w stanie wyobrazic wieksza dla mnie tragedie w profesjonalnym futbolu
PSG byłoby chyba jednak gorsze. :P
Ostatnio naszło mnie na deskorolkę. Jeżdżę już sobie tak z miesiąc, uczę się skakać i w wolnym czasie obejrzę jakiś filmik na youtube. Trafiłem na coś takiego.
https://www.youtube.com/watch?v=4GFIXrybfKg&
Sam zerwałem parę lat temu więzadło w kolanie i nie potrafię sobie tego wyobrazić, że koleżka aż tak rwie się na samą myśl powtórzenia tego po rehabilitacji. Jest zawodowcem, ale istnieje od cholery czynników, które mogą spowodować jeszcze gorszy scenariusz. Niech to będzie przypadek jeden na tysiąc, przykładowo nie spadnie z tej deski tak jak zaplanował (bo samo upadanie z deski też jest przez nich ćwiczone) i uderzy głową o podłoże co skończy się, najpewniej, śmiercią. Nie potrafię tego zrozumieć co ludzi ciągnie do takich chorych akcji, szczególnie po wcześniejszych, mocnych doświadczeniach.
264--> Ciężko się takie coś ogląda. Ja zerwałem krzyżowe przednie w obu kolanach to aż mnie boli jak to oglądam.
"Nie potrafię tego zrozumieć co ludzi ciągnie do takich chorych akcji, szczególnie po wcześniejszych, mocnych doświadczeniach."
Od wszystkiego można się uzależnić. Tak jak można się uzależnić od gier - patrz wątek obok, tak najprawdopodobniej kolega jest ćpunem adrenalinowym.
Kij tam z tym posełem.
Iniesta ława, Asensio w pierwszym składzie. Ciekawy dał skład Hierro. Jeszcze Koke z Busim w środku.
matirixos -> Zamiast Iniesty powinien Silve posadzić, bo od startu mistrzostw nie wnosi nic pożytecznego
A może jednak nasi.Dziuba odpali.
Hmmm. Karny? Mogl sedzia prawdzić VAR jezeli byly watpliwosci.
Karny, ale za faul na Pique moim zdaniem. Ramos też tam się szarpał z nim.
Dawajcie druzja!
Szacun dla Rosjan, nie spodziewalem sie ze dadza rade z Hiszpania po slabiutkim meczu z Urugwajem.
Wymiana zdan miedzy Listkiewiczem a Sczesnym w studio po meczu polecam :D
Aktorska trupa jedzie do domu. Jeszcze Geymar i naprawdę będzie można zacząć się w pełni delektować tymi mistrzostwami.