Nie oglądałem piłki klubowej dwa sezony więc nie mam kompetencji wypowiadać się na temat gry.
Mogę tylko napisać: smutno mi.
Najbardziej mi szkoda naszych piłkarzy. Z dobrym taktykiem to jest paka na 1/8 czy nawet 1/4 mś.
a janusze winia pilkarzy i nie ma za bardzo pola do debaty valem
pukaja mi sie w czolo jak im opowiadam co bylo nie tak z senegalem i jaki full retard polecial z paniką taktyczną na kolumbie
Valem ---> Sranie w banie. Wszyscy tutaj jedziemy od dawna po Nawałce ale ostatnie dwa mecze to pokaz totalnej amatorszczyzny. 10 minut gryzienia trawy i później jakieś lagi na Lewandowskiego. Oni przecież mają oczy i widzę, że jeżeli coś nie idzie to kij z taktyką i trzeba coś zmienić. Widziałeś żeby u nas próbował ktoś coś zmienić i zaskoczyć Kolumbię? Lewandowski zaczął się cofać i samemu rozgrywać piłką jak zauważył, że nie ma kto mu dobrej piłki dograć(i wyciągając za sobą obrońców) Ta reprezentacja nie zasłużyła na awans. Nawałka jest głównym winowajcą ale drużyna dołożyła swoje.
Dolaczamy do zacnego grona druzyn, ktore odpadly juz po dwoch kokejkach:
Arabia Saudyjska, Panama, Maroko, Egipt, Kostaryka, Peru, Tunezja...
Najbardziej mi szkoda naszych piłkarzy. Z dobrym taktykiem to jest paka na 1/8 czy nawet 1/4 mś.
No grupa jest mega srednia to zadna sztuka powinno byc wyjscie. Co do wejscia do 1/4... przykro mi ale przy przyjetej logicze "jakby mieli dobrego taktyka" to dowolny zespol wchodzacy do 1/8 ma lepsze zasoby ludzkie od naszych.
Sam mecz? Bez niespodzianki, chociaz polska gra slabo w taki nudny **** sposob ze nawet sie dobrze nie posmialem... Faktycznie, nikt za nimi na tym mundialu tesknic nie bedzie
wg komentatorow tvp zagralismy zle bo gralismy jako ostatni i musielismy czekac na inne reprezentacje.
Ogólnie wierzę wam że to Nawałka, bo same mecze też oglądałem jednym okiem, ale jak sobie pomyślę o Smudzie, Fornaliku itd zanim przyszedł Adam to bałbym się go wywalać.
Trzeba widzieć pozytywy ... jeszcze tylko jeden mecz selekcjonera Nawałki, a później znów obcinanie gałęzi ;)
Kogo namaści Boniek na tę zaszczytną posadę?
Chłopaki się starali. Co tu dużo mówić? Cały czas presingiem do przodu. Zabrakło detali. Byliśmy lepszą drużyną tylko zabrakło nam szczęścia. Jest jeszcze mecz z Japonią. Do boju Polskoooo!
davis ---> Też się śmiałem z tego "złego wyboru ośrodka szkoleniowego".
Nawałka dzisiaj przeszedł samego siebie. 3-0 w plecy, wpuszcza Glika, który nie daj Bóg jeszcze by sobie coś zrobił (bo nie wierzę, że jest w 100% sprawny).
No nic. Zarobiony jestem. Jeden z najłatwiejszych kursów 2.75 jaki mi wszedł. A myślałem, że jednak 3 meczy będą potrzebować Polacy, aby odpaść.
Adam Nawałka zrobił bardzo dużo dobrego dla polskiej piłki i jest postacią pozytywną, dzięki niemu kadra zaczęła grać na miarę potencjału. Ale MŚ przerosły poziomem polskiego szkoleniowca, kiepsko dobrane taktyki, nerwowe decyzje. Nie marnujmy potencjału tych chłopaków
Jakich chłopaków? Piszczka, Błaszczykowskiego, Glika, Grosickiego, Lewandowskiego? Przecież to jest koniec ich kariery reprezentacyjnej. Trzej ostatni może jeszcze dojadą do Euro, o ile awansujemy. Generalnie źle to widzę, bo musimy wymienić prawie całą obronę i pomoc, a kandydatów brak.
Ano to koniec ,smutny koniec tej drużyny.Mieli dwa lata temu swoje dni chwały na Euro ale to było troche ponad stan naszej piłki.Fakt że to zasługa Nawałki że zdołal z tej drużyny tyle wtedy wykrzesać ale tego powtórzyć się nie dalo.Ale że będzie aż tak źle to się nie spodziewałem.Ciekawe kto sie odważy przejąć reprezentację po prawdopodobnej dymisji Nawałki ?
trzeba by szukac jakiegos selekcjonera z zagranicy i stawiac na mlodych, bo i piszczek i blaszczu i glik i lewandowski beda juz albo emerytami albo prawie emerytami na nastepnym turnieju, mozna bedzie nimi sie wspierac w razie czego, ale na pewno nie budowac reprezentacji na ich nazwiskach.
inna sprawa, ze nasze mlodsze reprezentacje szalu nie robia i nie wyglada to zbyt ciekawie na te chwile. tak wiec bardzo mozliwe, ze znow szykuje sie era engela i janasa.
Glik konczy kariere reprezentacyjna. Piszczek to jest 3-4 opcja na srodek obrony, ale to zalezy od tego jak potoczy swoja kariere w klubie. Lewandowski za 4,5 roku nadal bedzie dobrym graczem zapewne, wiec akurat jego bym nie przekreslal. Uwazam, ze Lewy raczej powinien jechac do Kataru. Grosicki raczej już będzie zamknięty temat.
Szczesny, Bereszyński, Bednarek, Zielek, Milik, Kownaś, mimo wszystko chyba jeszcze Lewy - moim zdaniem tych graczy jeszcze zobaczymy.
Drugą połowe przezygalem w kiblu w lokalu ale widze ze bylo to i tak bardziej ambitne niz caly wystep Polski na tych MS. WSTYD. I chanba.
Mamy kilku pilkarzy z duzym potencjalem ale mimo wszystko przez dluzszy czas nie bedziemy miec takiej TEORETYCZNIE paki. Wracamy do korzeni i kopania sie po czolach, oleee!
PS. Euro2016 powinnismy wygrac.
Od wczorajszego meczu nie widziałem żadnej reklamy z udziałem polskiego piłkarza
dla osob, ktore zabladzily przypominam, ze w watku ponizej rozmawiamy o pilce noznej
https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-692-euro-2016/z9d69bbb?N=1
Najlepszy napastnik Engela - 1,7 mln USD. Najlepszy napastnik Janasa - 0,9 mln euro. Napastnicy Nawałki - ok. 150 mln euro.
Konferencja w stylu Beenhakkera, generalnie mieliśmy zaszczyt, że wielki trener Adam Nawałka nas trenował i o co nam w ogóle chodzi. #nawalkout
a jak sie wypowiadal adam? jest nadzieja, ze sam odejdzie? bo to, ze go boniek nie wyrzuci to pewne #wielkaprzyjaźń
to kogo za nawalke? zastanowiliscie sie czy w ogole jest dostepny lepszy fachowiec?
poki co tylko slysze, ze nawalka out, a nie widze zadnych kandydatur na jego nastepce, cos jakby rzucic robote nie majac nagranej zadnej innej
Przecież od dawna słyszymy, że PZPN stać jest na klasowego selekcjonera. Paru na poziomie jest (albo będzie za chwilę) bez pracy.
Taa.A Mourinho i cała armia znakomitych szkoleniowców już pewno czeka aż Nawałka zrezygnuje.
Ja nie wiem kto, ale wiem, ze z zagranicy. To nie moze byc tak, ze pilkarze graja na calym kontynencie, a trener jest z Koluszek i polskiej szkoly treningu w Smudach pod Łęczycą.
Może jakiś Włoch w kwiecie wieku (raczej nie emeryt typu Capello).
Ogólnie potrzebny jest ktoś, kto nauczy tej kadry ataku pozycyjnego, bo przecież przez nieumiejętność gry w ten sposób przegraliśmy turniej.
A Nawałka musi wylecieć. Jak nie za to, że na jego tle Euro 2012 wygląda na dobry turniej, to za tę konferencję.
Lewy w sumie na tej konferencji też nie był lepszy. Najcięższa grupa, graliśmy na 110 procent, po prostu jesteśmy słabi. No to trzeba było w ogóle nie jechać, po co się męczyć. Iran walczy o awans z Portugalią dzisiaj, a on pierdoli takie głupoty...
Hiszpania gra bez trenera i nie idzie im to najgorzej.
Ogólnie potrzebny jest ktoś, kto nauczy tej kadry ataku pozycyjnego, bo przecież przez nieumiejętność gry w ten sposób przegraliśmy turniej.
jak chcesz nauczyc kadre ataku pozycyjnego? przeciez oni ze soba graja pare razy w roku, to nie jest klub, gdzie mozesz wypracowac schematy
selekcjoner ma wybrac ludzi, ktorzy juz te schematy znaja, taki tite powiedzial pilkarzkom w kadrze brazylii, by grali dokladnie tak samo jak w klubach
Przecież od dawna słyszymy, że PZPN stać jest na klasowego selekcjonera. Paru na poziomie jest (albo będzie za chwilę) bez pracy.
nazwiska plz
Sampaoli zaraz bedzie wolny. Podobno za zerwanie z nim kontraktu bierze tylko 20 mln ojrosow
no, to jeszcze trzeba wziac pod uwage fakt, ze po hiszpansku w tej kadrze mowi tylko glik i krychowiak
Na szybko:
Conte, Ancelotti, Blanc. Nie powiesz mi, że to gorsze nazwiska od naszych tuzów ze szkółki w Białej Podlaskiej?
Ancelotti odrzucił propozycję prowadzenia kadry Włoch także nie ma co liczyć, że przyjąłby ofertę od Bońka.
ancelotti przeciez jest w napoli, zreszta on nawet wloch nie chcial brac :D
blanc mowi tylko po francusku, a notowania conte sa ciagle za wysokie, by objal polske
Putin wywali Czerczesowa to będzie można jego wziąć, doświadczenie z Polakami już ma.
Z Carletto my bad, zapomniałem o Napoli.
Czerczesow się nie nadaje, każe trenować, za dużo wymaga.
klinsmann, nie chwytajmy sie brzytwy :d
wydaje mi sie, ze jakiegos mniej medialnego trenera zza granicy moglby boniek wyciagnac. tak bylo przeciez z beenhakkerem. moze to byla by dobra opcja. tylko mi nazwisk brakuje :d
te kandydatury sa niepowazne
felix magath to max na co nas stac, a i tak 5 klas wyzej od nawalkow i smudów
Klinsmann jest lepszy od Nawałki, to głośne zagraniczne nazwisko, jest w zasięgu pzpn. Oni nie zatrudnią nie wiadomo kogo.
Mourinho gdyby chciał udowodnić że naprawdę jest trenerskim geniuszem to wziąłby reprezentacje Polski i zrobiłby z nia Mistrzostwo Świata.Tylko trzeba by go jakoś podpuścić.Tekst w rodzaju - Mou ,nie dałbyś rady.
w czym?
W udawaniu, że jest się dobrym trenerem. Ja bym też go nie chciał, ale obawiam się, że Boniek będzie uważał, że to dobry trener z zagranicy. Na Conte ich przecież nie stać.
w 2006 reprezentacje niemiec tak naprawde prowadzil loew, a jak klinsmann objal kadre usa z ambitnym planem uczynienia ich potega to go pogonili po katastrofalnych eliminacjach
Przecież z kadrą USA doszedł w Brazylii do 1/8 finału. To znacznie więcej niż dorobek Nawałki jak obejmował kadrę.
Bauza? Martino? Maradona?!
Bauza moglby pracowac za darmo. Ma juz w tym doswiadczenie.
Wiadomo że najlepszymi selekcjonerami sa kibice więc dlaczego nie mieliby demokratycznycznie w głosowaniu wybierac składu i taktyki.
Przeciez sie same podswietlaja.
Niezle mam przecieki od prawnika pzpn. Troche sie boje pisac na foro, ale podobno mega cyrki sa tam w Soczi. Podpowiem tylko, ze ja bym generalnie zaczal bojkotowac batoniki o smaku buraka i inne rzeczy bez glutenu, odpal totalny.
^ na Twitterze już też pisali o jakichś spinach, ale bez konkretów. Jedynie kilka nazwisk się przewinęło.
Jakies linki, nazwiska, cokolwiek?
Boli ta niemoc strzelecka, bo jestem napastnikiem i żyję z podań. Nie wyszkolono mnie też tak, żebym minął kilku rywali i strzelił bramkę. Tak naprawdę nie ma takich piłkarzy na świecie. R. L.
Niezle mam przecieki od prawnika pzpn. Troche sie boje pisac na foro, ale podobno mega cyrki sa tam w Soczi. Podpowiem tylko, ze ja bym generalnie zaczal bojkotowac batoniki o smaku buraka i inne rzeczy bez glutenu, odpal totalny.
proof or didn't happen
[262] Podobno w nocy przed ogłoszeniem kadry na mundial, chłopaki balowali z okazji urodzin Teodorczyka. Niby przez to, a nie siatkonogę, Glik rozwalił bark. A w Soczi podobno się pokłócili. Wszystko naciągane i pewnie to farmazony, ale zawsze gdzieś ziarenko prawdy się kryje. :D
Tutaj całe te rewelacje:
W skrócie:
– Polacy podczas przygotowań balowali więcej od Meksykanów
– eskalacja konfliktu między Lewym i Błaszczykowskim
– Glik i Rybus krytykują Nawałkę (to akurat każdy wie z ich wywiadów)
– Lewy postawił ultimatum, że albo jedzie Peszko albo kończy karierę reprezentacyjną
– wypadek Glika z barkiem miał w rzeczywistości miejsce na nocnej imprezie, a siatkonoga to tylko wymówka dla mediów
– Pazdan zastanawia się nad tym, by ujawnić jakie imprezy miały miejsce w Arłamowie
- Krycha, Błaszczu i Fabian są grupką, która jest przeciwna stawianiu na młodych w kadrze”
Glik uszkodził bark w trakcie głupiej zabawy, wraz ze Szczęsnym zrobili sobie zawody kto z wyższej wysokości zrobi przewrotkę!!! A później że w trakcie gry w siatkonoge. Jest filmik na łączy nas pilka z tego dnia i Glik już nie brał udziału w tej zabawie.
Lewandowski- na wewnętrzne testy antydopingowe nie chciał przyjść był proszony przez lekarza kadry i trenera Nawałkę i dopiero po 1h proszenia się zgłosił. To świadczy kto o wszystkim decyduje.
Peszko tylko jest w kadrze bo jest przyjacielem Lewandowskiego.
– Orły Nawałki nadpruły się w klubie Jama w Armałowie dzień przed powołaniem, zrobiła się chryja, rozwalili sprzęd DJ’a.
– PODOBNO po tej akcji Glika zaleziono rzygającego w korytarzu hotelowym, co świadczy o skali biby
– Nawałka w sumie jest we frakcji z Lewym, na konferencji równo cisneli po reszcie drużyny mówiac że zagrali najlepiej, jak obecny skład mógł.
Ciekawe ile w tym wszystkim prawdy, a na ile to jest szukanie twitterowych sensacji.
/ed. Maroko :)))
/ed2. Hiszpania :///
Tutaj całe te rewelacje:
W skrócie:
To są jakieś ploteczki wymyślane przez głupich ludzi
– Lewy postawił ultimatum, że albo jedzie Peszko albo kończy karierę reprezentacyjną
trzeba być potomkiem ludzi, którzy na własnej działce dali się pobić UPA, żeby kupować takie rzeczy
Akurat konflikt Lewego z Kubą czy niechęć do młodych zawodnikow (ogolnie, pomijajac juz te trzy wymienione nazwiska) brzmi wiarygodnie.
To, że są grupki było wiadome od zawsze, ale oprócz tego wszystkie historie o nawalonym Gliku itd. to bajeczki wymyślane przez nołnejmów.
No i właśnie dlatego te historie są takie gowno warte. Prości ludzie biorą sobie najbardziej oczywiste skojarzenia i dopisują im najprostsze scenariusze. Po prostu widać, ze pisał te przecieki jakiś mitoman o wąskich horyzontach
[266] Z Glikiem to farmazon, bo na filmiku na łączynaspiłka bierze udział w losowaniu drużyn. Po za tym, jak była ta cała afera alkoholowa to następnego dnia nie było vloga. Teraz też by go nie pokazywali jakby faktycznie wcześniej się połamał. Ze sprzętem DJa faktycznie wcześniej coś tam było słychać, ale to też nie musiał być Project X żeby coś takiego się stało. Jedyne co wydaje się wiarygodne, to to że się pokłócili. Ale co się dziwić jak grali jak Kamilowy z Gohą na mandolinie na grillu na melinie, to i nerwy puściły. To akurat widać po tym jak wypowiadali się w wywiadach i na tej żałosnej konferencji.
Ajjj. Portugalia mogła znacząco przybliżyć się do pierwszego miejsca w grupie i podwyższyć wysoko poprzeczkę Hiszpanom.
Nie widziałem, a co gorsza moja znajomość rosyjskiego i angielskiego nie pomaga w czytaniu la gazzetta dello sport :(
Jak mi dzieciaki podrosną to planuje wziąć się za naukę jakiegoś języka, ale chyba raczej padnie na hiszpański, ewentualnie niemiecki,
którego uczyłem się ponad 10 lat i nadal sporo rozumiem, ale niestety większość zapomniałem. Włoski wydaje mi się obecnie poza zasięgiem.
Inna sprawa, że jak ktoś ma się potknąć na Ruskach, to Portugalia, nie Hiszpania ;)
Jak tak dalej pójdzie będziemy się obawiali o wynik naszych z Maroko lub Iranem.