Dziesięć lat temu, to tam była zupełnie inna redakcja. Nikt się nie ostał.
A sześć lat temu jeszcze ta sama czy też już inna? No i dwa lata temu co to była za redakcja?
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=33819
Oczywiście, już będę poprawny i nie będę rozpowszechniał głupot. Obiecuję!!!
Glowny zarzut mam akurat do mentorskiego tonu strony, która wedle mojej pamięci jeszcze parę lat temu (Nero podrzucil 2011) pisala w najlepsze Gran Derby/i.
I teraz nagle rewolucja w nazewnictwie, bo realmadryt.pl doczytal. Troche jak z tym noszeniem poszetek, co to 3 lata temu nosili tylko wariaci z klubu Ronina, a teraz "hurr dur, Piotrek przyszedl dzis do pracy bez poszetki" :D
Glowny zarzut mam akurat do mentorskiego tonu strony, która wedle mojej pamięci jeszcze parę lat temu (Nero podrzucil 2011) pisala w najlepsze Gran Derby/i.
Przepraszam, zedytowałem i dorzuciłem, że jeszcze dwa lata temu.
No dokładnie mam takie zdanie co Loon. Nagle się każdy obudził i jest wielkim moralizatorem. Spoko, fajnie się dowiedzieć i sam od teraz będę starał się używać poprawnego sformułowania, ale taki pouczający ton to też lipa.
Tak jak mówię, dobrze wiedzieć, zawsze człowiek się czegoś nowego dowie.
Wykorzystałem dziś farta na każdą przyszłą fifę. Trafiłem Messiego.
adrem, i jak ten nowy AC?
W święta pogram w ostatnią część Uncharted, ale potem to aż do premiery Monster Hunter World posucha. Waham się pomiędzy kilkoma tytułami z mijającego roku.
Ten monster hunter to takie cus pod co op, bez fabuły? Coś jak wildlands?
Ja gram teraz w wolfa 2, szału nie ma, ot solidny tytuł, ale plus taki ze nówka kupiłem za 140zl a premiera była miesiąc temu przecież..
po tych dosłownie kilku godzinach gry mogę powiedzieć że gra ma potencjał, mysle że to po prostu dobrze wykonany asasyn - dużo rzeczy do roboty, spoko klimacik i przyjemny gameplay
jak na razie ostrożnie polecam
czy jak w ostatniego asasyna gralem latem 2014, to juz mozna? czy jeszcze warto odpoczac?
nie ukrywam, ze lubie starozytny Egipt jako epoke
bullz ma gestochowe, a moja prywatna maskotka forumowa jest ten typ
Iselor (Łódź)101 Generał
Pieprzenie. Zawłaszczyli bo Teodozjusz I Wielki zakazał wyznawania innych religii niż chrześcijaństwo a święta pogańskie zostały wchłonięte. Jako hellenista obchodzę 25 grudnia Sol Invictus. Tak więc jedzenie i składanie sobie życzeń z rodziną monoteistyczną jest moim rodzajem świętowania "mojego" święta. Choinke też ubieram bo dla mnie choinka, czyli drzewo, jest symbolem Wszechświata. Niech każdy w tych dniach obchodzi co chce w głębi swej duszy: Boże Narodzenie/Wigilię, Szczodre Gody, Sol Invictus, Święto Zimy, Święto Dni Wolnych. Co kto chce. Ważne żeby było miło.
można, daleko tej grze do gówna a la 3 czy unity
Świetny mecz, uwielbiam oglądać Liverpool bo zawsze będzie show.
Jutro liczę na widowisko w GD i wygraną Spurs w mega ważnym meczu z Burnley i piłkarski weekend udany.
Jestem ciekaw co sie bedzie dzialo w zimowym okienku, czy w koncu niektorzy pojda po rozum do glowy.
Latem wszystkie kluby z top6 zachowywaly sie jak 13-latek ktory dorwal nowa fife i rozpoczal kariere PSG - nakupowali napastnikow i skrzydlowych za pierdyliony, a na obrone wydali drobniaki z tylnej kieszeni spodni. Wszyscy poza City - i wlasnie sie okazuje, ze prawdopodobnie juz latem, samymi transferami, Guardiola zapewnil sobie tytul. Mozna sie smiac, ze na obrone to tylko rzad USA wiecej wydaje - sam zreszta z tego pare razy zaszydzilem - ale widac, ze to byly przemyslane, konkretne, potrzebne zakupy, a nie tylko widzimisie menadzera, dla ktorego pojecie "budzetu transferowego" praktycznie nie istnieje. Jeszcze jakby tylko szklanego Kompanego wymienili na jakiegos zdrowego, porzadnego obronce, to ten zespol naprawde nie bedzie mial slabych punktow.
A reszta ekip?
Spurs z obroncow sciagneli Sancheza (ktory akurat okazal sie dobrym zakupem) i bezmozgi odpad z Paryzewa, Auriera.
United - Lindelof... Cos trzeba mowic wiecej?
Arsenal wzial grajacego w kratke Kolasinaca.
Liverpool na wzmocnienie obrony wydal niebotyczne 9 milionow, sciagajac Robertsona.
Chelsea zatrzymala wracajacego z wypozyczenia Christensena ktory sie niezle sprawdza, ale kupieni za gotowke Zapacosta i Rudiger szalu nie robia.
I na tym polega, co by nie mowic, geniusz Guardioli, bo on sie swoich Kolarovow, Hartow i Clichysz pozbyl, a Wenger dalej trzyma Monrealow, Klopp swoich Lovrenow i Mignoletow, a Pochettino i Mourinho sobie sciagaja schizofrenikow i przereklamowanych dzieciakow zamiast siegnac po kogos, u kogo obie polkule mozgu potrafia w miare ze soba wspolpracowac. Chociaz Pochettino jeszcze mozna jakos usprawiedliwic tym, ze 90% kasy w Tottenhamie polyka nowy stadion i sie chlop musi zadowalac ochlapami, ktorych nikt inny nawet kijem tknac nie chce.
A Kloppowi, mimo wszystkich jego grzeszkow, i tak trzeba bic poklony, bo juz dawno nikt nie wniosl do Premier League takiego ozywienia, jak ten wariat Salah. Niestety przykro sie patrzy, jak taki niesamowity potencjal w ofensywie jest gaszony przez obroncow z orzeczeniami o niepelnosprawnosci, wiec mam nadzieje, ze sie Jurgen zima troche obudzi.
O kurde ktoś pochwalił Guardiole w tym wątku <wow>
Warto odnotować, że Atletico przegrało wczoraj pierwszy mecz w sezonie ligowym. Mam nadzieję, że Barca dzisiaj nie pójdzie w ich ślady.
@matiswiecicki
7 godz.
Clasico:
Pekin - 20:00
New Dehli - 17:30
Dżakarta - 19:00
Chiny, Indie, Indonezja. Trzy z czterech najludniejszych krajów świata.
To padnie pewnie dzisiaj jakś rekord oglądalności jeśli chodzi o klubowym mecz Piłki Nożnej.
Remis na Bernabeu biorę w ciemno.
Ferguson całą karierę zaczynał budowanie składu od pary stoperów, zdominował angielską ligę na wiele lat - nobody cares
Guardiola kupił pakiet obrońców - geniusz
Ferguson całą karierę zaczynał budowanie składu od pary stoperów, zdominował angielską ligę na wiele lat - nobody cares
Nie rozumiem co chciałeś nam przekazać. Że nie uważamy Fergusona za genialnego trenera?
Kownackiego w Sampdorii tez nie moge chwalic po dobrych wystepach, bo Boniek w Juventusie kiedys nie takie rzeczy robil?
Nieodgwizdany faul na Paulinho, odgwizdany spalony Suareza i brak faulu na Iniescie. Dobry początek. Real ciśnie.
Wszystkie mecze zarówno Realu i Barcelony o 13 zawsze tak wyglądają. Może to ma jakiś związek :D
Jestem ciekaw co sie bedzie dzialo w zimowym okienku, czy w koncu niektorzy pojda po rozum do glowy.
Przecież City wygrywa, bo grają tiki take, jak się ma wiekszosc posiadania pilki to i przeciwnik nie ma sytuacji.
Skrzydła mają w genialnej formie, tak samo pomoc, dlatego klepia ładnie.
Ich obrońcy nie są jakimiś tytanami bo bledy im też się zdarzają, ale rzadko kiedy zdarza się okazja do ich popełnienia, wiec prawie ich nie ma
Liverpool to inna sprawa, bo ich obrona to sie nadaje do Championship
Uwazasz, ze City graliby tak samo dobrze z Kolarovem, Claudio Bravo i Zabaleta?
I ze za gre ofensywna sa odpowiedzialni tylko skrzydlowi i pomocnicy?
Nigdy nie przestaniesz mnie zadziwiac.
Bravo to parodia bramkarza, ale Zabaleta i Kolarov są ok, tylko obaj juz troche wiekowi.
Kolarov w Romie się bardzo wyróżnia, jak grali z Chelsea to stwarzał dużo zagrozenia.
I ze za gre ofensywna sa odpowiedzialni tylko skrzydlowi i pomocnicy?
Rany, wiadomo ze kazda pozycja w druzynie jest wazna.
Nie mniej największą robotę w ich druzynie robi De Bruyne, tuz za nim jest Silva, Sterling, Sane. Bez nich zadnego dominando by nie bylo.
Teraz tylko nie spierdolic tego. I jak najdluzej utrzymac czyste konto.
Kurwa mać Ramos, czemu go nie wyjebał z boiska? Już nie powinno go być na boisku...
piekne sedziowanie, takie tradycyjne madryckie <3 to wazne zeby przy swietach zachowywac tradycje
Ach Madryt <3
Gol gol gol gol gol!
Real powinien grać już w dziewiątkę, ale dobrze, że chociaż sędzia się zlitował, i dobrze, że chociaż jeden zawodnik Realu wyleciał. Zawsze coś :D
No to w tym roku tylko w Serie A, bedzie walka o mistrza do konca
Spoko, jeszcze wszystko możliwe. Barca różne cuda lubi robić, także jeszcze Real może szybko wcisnąć gola, a potem Ramos pogłówkuje w doliczonym :P
Ghost, nie przypominam sobie, zeby z Kolarovem i Zabaleta w grudniu ubieglego roku mieli taka sytuacje w tabeli, gra zespolu tez wygladala zupelnie inaczej. Od Kolarova juz nawet Delph lepiej sie prezentuje, mimo ze to nominalnie srodkowy pomocnik.
Widac jak na dloni, ze Pep mial na City swoj pomysl, sciagnal zawodnikow ktorzy mu umozliwili jego realizacje i stworzyl maszyne do wygrywania, a Ty wyskakujesz z teoriami, ze gdy ma sie w zespole De Bruyne, Silve, Sane itd. to nie jest istotne, czy na bokach obrony graja dwa stare cepy, czy mlodzi, szybcy, wszechstronni chlopacy.
Rok temu tez jakos wszyscy "odpowiedzialni za dominando" w tej druzynie byli, przypomnij mi prosze - jak im poszlo?
jakie sranie przed tym Realem, żenujące
<3 <3 <3 To będą dobre święta <3
dobrze, ze Real ma takich przyglupow jak Ramos czy Carvajal, bo Barca slabo grala i z 3 punktow bylyby nici
Valverde zostań na 20 lat w tej Barcy. Coś niesamowitego co on z tą kadrą wyczynia.
Ale co robił Gomes na tym boisku. On za każdym razem wygląda jak debiutujący 18latek ;/
Real chyba dopadl spory syndrom przesytu sukcesami. Teoretycznie najlepsza druzyna na swiecie, zgrany sklad, a tymczasem do najslabszej od lat Barcelony traca juz 14 punktow.
Rok temu tez jakos wszyscy "odpowiedzialni za dominando" w tej druzynie byli, przypomnij mi prosze - jak im poszlo?
Młodzi zawodnicy, rozwijają się z roku na rok beda coraz lepsi.
No i fakt jest taki, ze Bravo to bardzo slaby bramkarz, zawalil sporo sytuacji
Jak Real nie wywali Zidane'a to wyczuwam niezły oklep od PSG
Kosmiczny gol w "polskim" meczu w Serie A!
"Polski mecz" drażni mnie chyba bardziej, niż "majster".
Miejsce w tabeli lepsze od gry?
Ps; Oglądales El Clasico? :D
Spojrzałem na tabelę PL i jest grudzień a City mają 14 punktów więcej
od drugiego United i 20 od piątego Arsenalu. Jak utrzymają tempo, to
w marcu będzie po zawodach.
Szczerze to nie pamiętam takiego sezonu.
Trudno taki pamiętać, bo nikt nigdy nie miał takiego startu jak ma obecnie ManC 55/57 punktów mówi samo za siebie.
Ale z takim składem jak City ma każdy trener by miał takie wyniki.
Ale kolejka pod Barce. Wygrana z Realem i do tego Atletico i Valencia przegrały :) Barca bez porażki i jeszcze do tego najtrudniejsze wyjazdy w tym sezonie ma za sobą (Real, Atletico, Valencia)
Skorża może nie ale Smuda spokojnie. Nie dziwne, że mają takie wyniki, jak wydali na to pierdylion funtów.
A co to za sztuka z takim składem wygrywać wszystkie mecze? Mają taką kadre, że nawet Hajto by miał takie wyniki jakby prowadził City.
Daliście się wkręcić i to równo. Na moje oko mati ciśnie bekę i ironizuje.
Akurat mati to jedna z pierwszych osób, która jest zwolennikiem umiejętności trenerskich Guardioli i w tym wątku chyba już kilka razy pisał, że Pep ogarnął to City, przy czym poprzedni trenerzy nie potrafili.
Tak mnie się wydaje. Jeżeli się mylę - proszę o poprawienie.
Daliście się wkręcić i to równo. Na moje oko mati ciśnie bekę i ironizuje.
Oczywiście masz racje.
Wesołych, spokojnych Świąt i szczęśliwego Nowego roku!
Jeszcze odnośnie występu Messiego. Oczywiście jak na niego nie zagrał rewelacyjnie ale mecz bardzo dobry w jego wykonaniu:
Nie wiem jak można negować Messiego po takim meczu.
Bramka
Asysta
6 udanych dryblingów (cała drużyna Realu miała 2)
9 kluczowych podań (cała drużyna Realu miała 12)
Dla wszystkich fanów Realu ---> Messi Christmas and a Happy New Year!
A dla Kyahna to już nie? :D
Łączna 43. Łączna tu jak się wjeżdża obok poczty zaraz objazd.
Chyba nie będzie majstra dla Milanu :(
Kane jak Ty mi zaimponowałes. Łyknie Ronaldo Messiego i Cavaniego w golach w 2017r.
Akcja wsparcia dla Bullza, wpisujcie miasta.
Raczej dla liptona. Valencia 3 porażki z rzędu.
Zdjęcie dzisiejszego dnia. Czyli Messi bez buta chwile przed zaliczeniem asysty.
Coraz bardziej mnie ta technologia zadziwia. Zobaczcie sobie na 1 godzine 33 minute 18 sekunde
https://www.youtube.com/watch?v=MbxmqYveQZw&feature=youtu.be
Lubilem Gattuso jako pilkarza, autentycznie mi smutno ze jest takim ciulowym trenerem.
Na moje oko mati ciśnie bekę i ironizuje.
Mati jest po prostu przewidywalny z tym, ze zawsze wiadomo co napisze i ze 90% jego postow to spusty nad Messim i Guardiola. Pozostale 10% to niby jakies posty o czyms innym, ale - nie wiem czemu - i tak w tle widze tam jakies milczace analogie do Barcy.
Jest jak ten typ co na imprezie firmowej kazdemu pokazuje swoj nowy, super drogi zegarek. I potem przez 15 kolejnych imprez tez. A teraz wyobraz sobie, ze to 834. impreza tego typu.
Raczej dla liptona. Valencia 3 porażki z rzędu.
Ważne, że nastukali tyle punktów by uniknąć spadku :D
Loon ja mam znowu wrażenie, że Ty w każdym poście próbujesz być na siłe błyskotliwy lub zabawny jednak może Ci się to udaje raz na sto razy.
Hahahaha, Strachu vs Popek, ale to była walka, hahahaha
Popek po takim występie to już nawet na freaka się nie nadaje.
Nie powinienem się chyba przyznawać, że to oglądałem, ale wejście Szpilki to esencja całej tej gali. XD
To tylko jedna walka w całej gali i przeważnie nie trwa za długo, bo chłopaki nie są najmocniejsi kondycyjnie.
Ale Borys dostał bęcki od młodego Chorwata, dobra walka, szkoda tylko że aż tak jednostronna. Ciekawe jak się potoczy jego kariera, może to będzie nowy CroCop.
BTW Paudyn, coś Pingwiny nie za bardzo grają w tym sezonie, będzie numer jak do playoffów nie wejdą :P
Dwa sezony temu bardzo długo balansowali na granicy wejścia, a potem zaskoczyli i wygrali puchar, więc ja tam jeszcze nie załamuję rąk, aczkolwiek teraz mocno się osłabili, więc nie liczę specjalnie na powtórkę.
Ciekawe jak będzie wyglądać turniej hokeja na IO, bo na chwilę obecną to rysuje się strasznie słabo. Jestem bardzo niepocieszony, bo od kiedy pamiętam to była uczta hokeja,
a teraz jeśli nic się nie zmieni to będą jakby kolejne MŚ, albo coś jeszcze gorszego, lipa
roma niby dzis przegrala, ale jak sie patrzy na pellegriniego, undera i schicka...
no jak tego koncertowo nie zjebia to im sie taka paka szykuje, ze klekajcie narody
tez prawda, takie ryzyko jak ma sie amerykanow za sterem
swoja droga, gattuso trenerem jest przede wszystkim niesprawdzonym - nie wiadomo jaki jest, wszystkie zespoly, ktore prowadzil do tej pory byly po prostu slabe
brak rownowagi na linii defensywa - pomoc i kurczowe trzymanie sie gry trojka obroncow to najwieksze grzechy obecnego milanu, bo ani biglia, ani calhanoglu nie sa na tyle slabymi pilkarzami, zeby nie wygrywac meczow grajac na swoich nomilanych pozycjach
Nie mam pojęcia czemu Milan gra aż tak beznadziejnie. Jedni mówią, że Montella zawalił, inni że za dużo piłkarzy wymienili, jeszcze inni, że piłkarze sobie w ogóle nie radzą z presją wyników.
Nie wiem czy Gattuso da radę pociągnąć ten wózek, tak samo jak nie bardzo rozumiem, dlaczego Kalinic gra w pierwszym składzie :)
A granie trójką z tyłu to jest w ogóle debilny pomysł, za którego odpowiada Montella, dostał Bonucciego to mu się Juventus zamarzył. Gattuso od tego stara się odchodzić, ale poprawy na razie nie ma.
tez nie mam pojecia, przeciez lata gral duet sheva - inzaghi i sie sprawdzalo, tak samo teraz lepiej to wyglada po prostu jak gra cutrone z silva
jak beda chcieli suso na prawym skrzydle bez defensywnych obowiazkow to niech po prostu sprowadza jakiegos prawego obronce, ktory zapierdala jak dziki (jeden swoja droga jest, szkoda, ze zerwal wiezadla)
Tymczasem Liverpool ponoć, po raz drugi, kupił Virgila van Dijka ;).
Cena? Dwa razy tyle, ile kosztował Salah :).
Dostaną 150 baniek za Coutinho to im jeszcze sporo zostanie.
Miły news ze strony redaktorów LFC.
http://www.lfc.pl/68288/suarez-z-400-golem-w-karierze
Polotki, ploty, ploteczki. Mając w pamięci letnią sagę transferową to jedynym poważnym dowodem będzie nazwisko van Dijka w wyjściowym składzie.