tomazzi -->
Do pierwszego jeszcze nie doszli, drugie pominęli.
spoiler start
Karzeł raz dwa dopłynął do smoczycy a ona we wcześniejszych sezonach nie miała jak przepłynąć wielkiej wody.
Ejże, przecież nie chodziło o to, że ona nie potrafiła, a o to, że nie miała środków i armii. Przypominam, że Karzeł nie dokonuje inwazji.
W ostatnim odcinku - wszyscy spieprzali na łódki i szybko do łodzi a Snow sobie dryfował jak gdyby nigdy nic.
Nie bardzo wiem, gdzie Ty tu widzisz problem.
Stanis już któryś odcinek jedzie do Winterfell a wcześniej to w pół odcinka poruszał się między królestwami.
Ale wiesz, że to nie są "24 godziny" i upływ czasu nie jest "rzeczywisty"?
Co do porzuconych wątków:
- do Starków na pewno wrócą;
- Balona, czy jak on tam się zwał, uśmiercił autor reanimując Starową, a ponieważ ten wątek poszedł do piachu, do piachu poszli "partyzanci" z jaskini, rżnacy Freyów;
- nic ciekawego tam się na Wyspach nie dzieje, poza tym musisz zrozumieć, że fabuła podąża za wybranymi bohaterami, a nie kreśli kronikę świata;
- ponownie, fabuła podążyła za bohaterami (Littlefinger i Sansa)
spoiler stop
drugie pominęli.
Ludze sie nadzieja, ze jednak predzej, czy pozniej gdzies to wcisna.
Sadzilem, ze w ksiazce pociagna ten watek pozniej i bedzie on mial dosc spore znaczenie dla fabuly.
Wychodzi wiec na to, ze albo plonne byly me nadzieje, badz serial jeszcze mocniej podazy w swoim kierunku.
No, bo co. Wyciagna te postac pewnego pieknego odcinka ot tak z kapelusza?
koobun
spoiler start
Armię miała, swojego męża. Nie wiem jak z łodziami, karzeł na łódce bez prowiantu przybył. Chyba, że kastrat gdzieś niedaleko jej ma swoją daczę.
Skoro Snow postanowił wycofać się na łodzie to może jednak warto było to zrobić tak szybko jak robi to reszta ludzi? Przecież była obawa, że jeżeli dzicy dotrą pod mur bez Snowa to ich Straż wyrżnie.
W czasie którym Stanis jedzie do Winterfell(chyba to będą już 2 odcinki), karzeł zdążył dopłynąć do królestwa smoczycy, zostać porwanym, wpuszczonym na arenę i uzyskać jej zaufanie. Snow dotarł do obozowiska Dzikich. A u złotowłosych sądzili już królową i wrzucili matkę króla do lochów. Nie wiem kiedy Littlefinger wyruszył z Winterfell do Lannisterów ale on już też zdążył przebyć tą, dużo dłuższą, drogę.
spoiler stop
Paudyn -->
Skoro wycięli to raczej sztuczek prestidigitatorskich nie będą odstawiać.
Nie wiem co mam Ci odpowiedzieć. Albo ten wątek, podobnie jak parę innych książkowych wątków, nie jest szczególnie ważny, albo fabuła serialu jakoś go obejdzie.
tomazzi -->
spoiler start
Coś średnio pamiętasz historię z pierwszych tomów. Najpierw mąż się ociągał, potem go zabili i towarzystwo poszło w rozsypkę, a Smoczycy zostało paru przydupasów. O niechęci Dothraków do wody większej niż strumyk nie wspomnę.
Bez armii, floty i środków trudno o inwazję, a Karzeł był jeden, na dodatek podróżował nie na swój koszt.
Ale dzicy w panice spieprzali na statki, które stały zacumowane i nie odpłynęły by bez Snowa (lub bez wieści, że Snow zginął). Facet nie spanikował i widząc, ze na wodzie jest bezpieczny obserwował wroga. Wciąż nie wiem co w tym dziwnego.
Ponownie przypomnę, że upływ czasu jest względny. Niektóre wątki, w obrębie jednego odcinka, rwą do przodu, a inne drepczą w miejscu.
spoiler stop
Albo ten wątek, podobnie jak parę innych książkowych wątków, nie jest szczególnie ważny
Ano wlasnie. Jakies tam swoje oczekiwania wzgledem ksiazki mam, wiec tym bardziej nie bede sie do konca sugerowal serialem, pomimo ze jego tworcy ponoc juz wszystko wiedza, na wypadek zejscia pana Martina.
tomazzi -->
Edycja mnie się skończyła więc mały dopisek.
Każdy wie, że inaczej podróżuje się samemu, lub w małej obstawie, po gościńcach, pod sojuszniczym sztandarem i z odpowiednimi glejtami (Littlefinger), a inaczej z armią najeźdźców, zimą, ze skąpym zaopatrzeniem, po wrogim terenie. Wrogim podwójnie, bo to przecież Północ.
Inaczej będzie Ci się podróżowało, gdy wskoczysz na wóz drabiniasty i wyruszysz do Warszawy, a inaczej gdy skrzykniesz kibiców Jagi i zimą będziecie próbowali zdobyć Kijów.
Pierwszy sezon mogę rzeczywiście słabo pamiętać. Słaby był to też mało uważnie go oglądałem :)
Mam nadzieję, że w tym sezonie
spoiler start
Stanis dotrze do Winterfell
spoiler stop
:)
Koguta na Rakowieckiej już nie ma.
jak nie ma jak jest, niedawno widzialem nawet, ze jakis lifting robili
a Ty Valem od kiedy jestes swoj, warszawski?
btw, mam ten miband, okazuje sie, ze dziennie robie okolo 2500 krokow, juz chyba rozumiem czemu jestem taki gruby
skonczylem wieska 3 - 140h na liczniku, 36 poziom, mysle okolo 80% pobocznych questow zrobione, odkryta moze polowa swiata albo i mniej - 10/10
kto nie zagra ten niepolak i moldas
I tak bez problemu może wyznaczyć sobie następcę, który wygrałby następne wybory.
No i nie jest to rezygnacja natychmiastowa, więc jest czas na zrobienie porządku w papierach. Co nie zmienia faktu, że dobrze się stało.
Pytanie czy na miejsce tego Listkiewicza swiatowej pilki przyjdzie Boniek czy Lato.
Kandydatura Osamy ibn Ladena jakos do mnie nie przemawia.
Kto by nie przyszedł Rosji i Kataru nie odwołają, więc w sumie mam w dupie kto to będzie.
no nie wiem, jak sie przeprowadziles na stale np. na studia to moge Ci powiedziec gdzie mieszka koobon i bedziesz czasem stal i sie gapil mu w okno za mnie, a ja zaznam wreszcie troche zycia
Carlo Ancelotti @MrAncelotti
Thanks to @acmilan for their support interest. It was hard to say no to such beloved club to me but I need some rest. I wish them the best
Widzimy się za rok w Madrycie.
blizej mi do konca studiow niz poczatku, ale niestety pod blokiem kubuna stac nie moge, brak czasu
moze Paudyn w PL siedzi teraz i moglby pomoc?
blizej mi do konca studiow niz poczatku
tez tak zawsze mowilem w sesji #hehehehehelmans
http://www.solojuve.com/transfery/berardi_lub_aza_allegri_chce_obu_pilkarzy.php
Jak sprowadza obu w letnim okienku, a wyleci matri i llorente to bedzie fajna sila ognia i mocna lawka, bedzie mozna na 4-3-3 przejsc.
kto nie zagra ten niepolak i moldas
e tam. ja czekam jak będzie po 20 złotych, a i to nie jest pewne bo na nie wiem czy pójdzie na moim lapku. Wiesiek 2 klatkował niemiłosiernie więc szanse są małe. Skończyłem grę po ~20 minutach.
Więc z tym wiezdzaniem na ambicję Adrem to ostrożnie bo nie każdy ma w priorytecie posiadanie konsoli czy kompa za 2k.
Oby ten co zaspoilował przyszłość Jona Snow spalił się w piekle. Nie czytałem książek :/
rodgers zostaje w liverpoolu.
eheheh, współczuję. Miałem im kibicować bo nie miałem ulubieńców w PL ale to było za czasów Suareza. Odkąd w niepojętych okolicznościach przyszedł superwyjebanywłoskinapsatnik to wiadomo było, że katastrofa murowana. Pisałem o tym rok temu. Daję Rodgersowi jakieś max 10 kolejek i wyleci.
a ile byś dał za 22-letniego Argentyńczyka, który właśnie został królem strzelców Serie A?
Nie więcej niż za paralityka Immobile?
Come on, Luca toni co ma ze 40 lat staje z nim w szranki, a gra w bieda zespole. Znaj swoje miejsce Loon.
Osz kurwa i jeszcze piszą, że Fallout 4 mabyć MOBĄ. No ja pierdole,
Oby ten co zaspoilował przyszłość Jona Snow spalił się w piekle. Nie czytałem książek :/
Nie wiem czy jesteś tego świadom ale na tym forum(a także na wielu innych) została zaimplementowana opcja wstawiania niepożądanych dla wielu osób treści w bloki domyślnie niewidoczne dla użytkowników. Ta funkcja została stworzona po to aby osoby, które nie chcą przeczytać jakichś treści nie robiły tego przypadkowo. Powiedz mi więc davis na kiego wała zaglądasz do tych spoilerów?
Tak, wiem Mako ale wsyztskie spoilery są całkowice widoczne w wersji mobile forum.
Nie no, nie życzę komuś na poważnie ogni pieklielnych ale taki spoiler jest z gatunku tych co nie zapomnę i to boli.
27.05.201508:58
Paudyn [ 136 ] - Kwisatz Haderach
Poczekam z okrzykiem triumfu, az dorwa Blattera.
Czy to już?
a ile byś dał za 22-letniego Argentyńczyka, który właśnie został królem strzelców Serie A?
Nie więcej niż za paralityka Immobile?
Come on, Luca toni co ma ze 40 lat staje z nim w szranki, a gra w bieda zespole. Znaj swoje miejsce Loon.
Bardzo dobry ten nowy Mad Max, bardzo. Niemniej oglądanie go w kobiecym towarzystwie może być kłopotliwe. Z nadmiaru emocji, wykręcono mi rękę, a siedzące z drugiej strony dzierlatki na przemian piszczały, krzyczały, podskakiwały, obgryzały paznokcie i chichotały. Cyrk na ekranie i cyrk na widowni.
Osz kurwa i jeszcze piszą, że Fallout 4 mabyć MOBĄ. No ja pierdole,
Gdyby to napisał ktoś inny to może bym się przejął, ale że trafił na pierwszego naiwnego...
Witam,
pragnę przedstawić oficjalne stanowisko w sprawie porównywanie Icardiego do Immobile:
chu*a tam wiesz
Dziękuję,
pozdrawiam
Na pewno nie jest wart tyle co oni. Ale talent i umiejętności ma więc może nie długo dołączy do tego grona.
Może i tak też nie przepadam za Cavanim i uważam że trochę jest przereklamowany ale z drugiej strony Icardi na pewno nie jest tyle wart co Aguero.
zrozum gościu, że tutaj młody wiek i narodowość robi bonus 50% do ceny
jakby był 28-letnim Polakiem to by był wart 10 mln euro
Czyli Lewy jakby był Arg. albo Bra. to by go wycenili na 100 mln.
Loon ja nie twierdze, że Icardi nie jest dobry itp tylko, że nie jest warty tyle co najlepsi napastnicy świata, póki co ale to się może nie długo zmienić. Ale wiem, że pewnie jest jakaś szansa że jakieś PSG czy City dało by za niego te 50 baniek.
Oficjalnie Benitez trenerem Realu Madryt.
do znawcow fallouta 3
uruchomilem gre tak, ze od razu mi sie pojawily powiadomienia o misjach z dodatkow, moge je robic na poczatku czy za cienka w uszach postac do tego jest? w jakiej kolejnosci te dodatki robic jesli za cienki bolo jestem?
wcale
dlc do obu falloutow sa jak, hm...
jak matrixos dla tego wątku
najpierw idz do megatony a potem do tego hotelu, z tym hotelem to w ogole jest jeden z najlepszych questow w rpg ever
Marco Materazzi advised Juventus on how they could stop Messi: "In my opinion, you should pray and then commit a foul to stop him."
- Masz przed sobą na boisku Messiego, Neymara i Suáreza, co byś zrobił? Abidal: "Poprosiłbym o zmianę
Loon ten hotel chyba pozniej jest, bo nic takiego nie mam i ide do radia galaxy teraz.
nie, na radio jeszcze za wczesnie, mutanty Cie zabiją, wczesniej powinienes zrobic hotel i wampiry
hotel jest na polnoc od megatony, taki wysoki budynek widziany z bardzo daleka
to chodzi o to miejsce gdzie mam zaniesc list od babki z baru? tam jest ten hotel?
ok, to sie cofne, dopiero sobie przeszukalem caly dopermarket
To Ci sie nawet udalo, choc internet zapamieta, ze dla dobrej riposty wyrzekles sie wszystkich swoich ziomków, ich rodzin i potomków :)
!!!!!!!!!! ------->
Bys podziekowal, zamiast okladac mnie sandalami. Co prawda jakis czas juz nie korzystalem, ale kiedys mieli swietne poradniki. Moze sie komus przyda.
A za co tu dziękować? Przecież każdy słyszał o gamefaqs (no, pewnie każdy poza davisem).
Tak jak każdy wie o tym, że golowe poradniki są za kompletną darmochę publikowane na gamepressure. Tyle, że w (dosyć koślawym) lengłydżu.
Tez sie czasem podpieram gamepressure. Rzecz w tym, że niestety często gram w gry po polsku i wolałbym jednak mieć poradnik po polsku, bo się nazwy lokacji i przedmiotów czasem różnią diametralnie. Także czasem kupię abonament doraźnie na GOL, bo cenię dobre dziennikarstwo poradnikowe :)
Ps. Czy ja na tym screenie z F4 widzę psa z F3? Czyzby jakas bezposrednia kontynuacja?
Szkoda, liczyłem na Miami ;)
fallout 4 podobno tylko na current geny, davis we lzach
Słaby ten trailer jak nie wiem co. Animacje jak z programów informacyjnych.
Długi weekend, podgonię z Wieśkiem, bo za rogiem Batman.
Ta wiadomość podbiła dzisiaj internet. Stacja Fox ogłosiła, że planuje zrealizować nowe odcinki serialu "Skazany na śmierć". Twórcy produkcji chcą, aby do swoich ról powrócili Wentworth Miller i Dominic Purcell.
mysle, ze wieksze powody do smutku bylyby, gdyby to legia miala zostac mistrzem.
Valem --> Uprzedzam fakty ale przygotuj się na poprawę zdania zgodnie z poznańską konwencją:
nie no ludzie kochani, powaznie majstrem ma byc...?
no sorry ale legia z taka gra nie zasluzyla na mistrza..
nie zmienia faktu, ze lm znow raczej nie bedzie. skonczy sie na 3 rundzie pewnie.
Nieszczęście jest takie, że *know how się reanimuje, ale ponieważ gra Legii w tym sezonie powoduje krwotok do mózgu, nie będę płakał z tego powodu, że udupili mistrzostwo.
liga polska jest niepoważna, to co się tam wyrabia obraża gust i inteligencję sympatyków futbolu
No fakt, sam wystawial mlodych, bo mial wyjebke na lige, a teraz pretensje o to do innej druzyny. Mimo wszystko ja Lecha nie widze nawet w fazie grupowej LE.
A Legie widzisz?
come on, skompromitowany trener do wywalki
polowa pilkarzy do wywalki
a liga do reformy, co to w ogole jest, że anuluje sie w polowie sezonu zdobyte punkty
Panowie, ostatnie 12 miesięcy bez żadnych gier, potrzebuję nadrobić najważniejsze rzeczy dostępne na pc, odpada wiedźmin ze względu na preferencje, od czego zacząć?
Loon
Ale Legia zawsze gwarantuje taka chujowa stabilnosc, Lech odpadnie z jakims Tadzykistanem. Reforme cofnac oczywiscie, bo jest z dupy calkowicie.
Neutm
Dodatek do Wolfa i to by bylo na tyle chyba
ja slyszalem, że 160 tysiecy funtow ;)
no to valemowi zostalo juz tylko...
https://www.youtube.com/watch?v=zhl-Cs1-sG4
Uwazam, ze dla wyrownania szans, powinno sie zabronic wystepu w finale sterydowi. W ogole dozywotnia dyskwalifikacja i odebranie zlotych pilek bylyby ok.
nowa
https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-746-stara-dama-na-sterydach/z0d16bb1?N=1
valem przygotuj sie, bo zakladasz kolejną