Myślę, że Liverpool powinien być z takiego obrotu spraw zadowolony. Jeszcze miesiąc u nich pogra.
Całe szczęście... poza tym atak Neymar-Messi-Suarez nie ma prawa bytu nawet w Fifie.
Urban podobno trenerem Osasuny.
suarez oficjalnie dostaje 9 meczow i 4 miesiace bana na gre
rotfl
Dodatkowo nie może ani trenować, wejść na stadion itp. przez te 4 miesiące
http://www.fifa.com/worldcup/news/y=2014/m=6/news=luis-suarez-suspended-for-nine-matches-and-banned-for-four-months-from-2386354.html
Do tego zakaz stadionowy. A te 4 miesiące to niby na jakąkolwiek aktywność związaną z piłką. Będzie za nim koleś latał i sprawdzał czy aby nie trenuje ? Liverpool ponoć nie może się odwołać.
Niezła farsa. ciekawe co by dostał gdyby zdzielił Chielliniego z łokcia zamiast go gryźć.
Jaką karę dostał Zidane 8 lat temu ?
To jeszcze powinni mu wypłaty zawiesić, bo to faktycznie trochę słabe, że klub będzie mu wypłacał tygodniówkę za wylegiwanie się do góry wentylem.
ciekawe co by dostał gdyby zdzielił Chielliniego z łokcia zamiast go gryźć
Nic by nie było. Sakho wczoraj na pełnym legalu wyjechał z łokcia.
Jaką karę dostał Zidane 8 lat temu ?
Dożywotnią dyskwalifikację.
Nieprawda bo: @Zidane He was sentenced by FIFA to a three match suspension for the red card. He agreed to complete three days of community service with children in one of FIFA's humanitarian projects.[ ;)
To jest kurwa skandal!
Mam nadzieję, że odwołanie które będzie z pewnością złożone zmniejszy karencję do góra dwóch miesięcy.
sorry, wczesniej zle napisalem.
kara dotyczy miesiecy lipiec - pazdziernik. najwczesniej (jesli nic sie nie zmieni) suarez bedzie mogl zagrac z newcastle 1 listopada.
ale lambert za to sie przyda :p
nie dosc ze wykluczyli na pare miesiecy najlepszego pilkarza bogu ducha winnego liverpoolu, to jeszcze nie dali im prawa do apelacji. skandal, nawet w jebanej pilce noznej sprawiedliwosc jest pojeciem obcym.
a ja jestem za. za glupote sie placi. i klub tez musi sie z tym liczyc, majac takiego pilkarza.
takie kary tez powinny dotyczyc za te durne brutalne faule, ktore nie maja nic wspolnego z pilka.
a, i mysle ze taraz kolumbia tym bardziej ma wieksze szanse na awans do cwiercfinalu.
Przecież to jest recydywa, bardzo dobrze że tyle dostał, mam nadzieję, że to utrzymają.
klub tez musi sie z tym liczyc, majac takiego pilkarza.
racja, klub musi sie liczyc z konsekwencjami, ale kiedy pilkarz odjebie cos takiego w koszulce klubowej, a nie w koszulce reprezentacji. to jest paranoja, bo tak naprawde, to suarez jest tu chyba najmniej poszkodowany. bedzie sobie siedzial spokojnie na dupce do listopada pobierajac ogromna pensje, a the reds musza sie martwic kim go zastapic. wyobraz sobie teraz sytuacje ze sturridge lapie kontuzje i liverpool ma w ataku boriniego, coutinho, sterlinga i lamberta do gry na wszystkich frontach. nic tylko sie zalamac.
sporo czasu bez Luisa :C
jedynym pozytywem jest chyba to, że jego cena w fantasy będzie bardzo niska
Zla FIFA kazala Suarezowi pogryzc makarona i zaliczyc kolejna recydywe. Beka z watku.
Rozumiem rozżalenie kibiców Liverpoolu, ale wysokość kary uzasadniona, to nie pierwszy tego typu wybryk, trzeba eksterminować takie zachowanie wszelkimi dostępnymi środkami. Co to zresztą jest przy karach za brak kontroli antydopingowej.
W ciekawych czasach żyjemy, Tevez, Balotelli, Suarez. Trzy odmienne oblicza skończonego kretynizmu, najbardziej z nich fascynuje mnie chyba Suarez. Balotelli i Tevez mają takie tępe, nieskażone myślą oblicza, Suarez ma twarz człowieka oszukanego przez rzeczywistość :))
no smieszne to wszystko bardzo, ale tak naprawde lpool placi suarezowi za wystepy w koszulce lpoolu, skoro nie maja korzysci z jego wystepach w reprze, to dlaczego maja ponosic odpowiedzialnosc?
zasada ryzyka, jak z kontuzjami
najwyraźniej kupujesz piłkarza z całym pakietem, jak kupujesz wampira-degenerata to potem grasz Coutinho na szpicy
edit: Aguero wypada - no i slusznie, Palacio jest obecnie w lepszej formie ;))
a barca kupila claudio bravo, juz zniesli im ten smieszny zakaz transferowy? nawet nie widzialem
w ogole to suarez od przejscia liverpoolu zgarnal juz 34 mecze zawieszenia, a nie dostal ani jednej czerwonej kartki :D
Fajnie, że nastała era nowej Barcelony, jak widzę nazwiska typu Rakitić i Ter Stegen to jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że teraz czeka nas przynajmniej 7 lat względnego spokoju powyżej 1/8 finału LM, gorzej jak mimo to zaczną grać jak mężczyźni i jeszcze ich polubimy* :)
*choć chyba po to mają na wszelki wypadek neymara, żeby się tak nie stało
Paudyn [ 128 ] - Kwisatz Haderach
Zla FIFA kazala Suarezowi pogryzc makarona i zaliczyc kolejna recydywe. Beka z watku.
IMHO podobnie jak w wielu wypadkach kara więzienia a tutaj zawieszenie mija się z celem. Powinien przez 2 miesiące tyrać z dzieciakami w jakiś akcjach charytatywnych i chodzić na terapię.
Jedyny plus zawieszenia jest taki, że jak wróci to będzie głodny gry a nie mięsa.
Powinien przez 2 miesiące tyrać z dzieciakami w jakiś akcjach charytatywnych i chodzić na terapię. +1000
albo kazać mu grać w masce przez cały sezon
*choć chyba po to mają na wszelki wypadek neymara, żeby się tak nie stało
Neymar z tej hołoty to akurat wcale nie jest najgorszy. Wystarczy spojrzeć chociażby na karła albo Pique.
Ja go zresztą nawet lubię. Mam nadzieje, że kiedyś przejdzie do porządnego klubu.
zasada ryzyka, jak z kontuzjami
najwyraźniej kupujesz piłkarza z całym pakietem, jak kupujesz wampira-degenerata to potem grasz Coutinho na szpicy
Kiedy gryzł w klubie nikt mu wyjazdów na mecze reprezentacji nie zabraniał. Wiem, że federacje krajowe nie mają w tej sprawie nic do powiedzenia, ale FIFA mimo wszystko powinna wziąć to pod uwagę i nie karać ku uciesze gawiedzi.
Co grasz jutro? Ja dzisiaj dałem Kubota + Robredo, też weszło, ale o Kukushkinie nie miałem pojęcia.
Zastanawiam się nad Sergijem Stakhovskim, ale jeszcze nie wiem po jakim kursie będzie.
Może jeszcze na Andersona, hmm nie wiem.
Beka z wampira. Ale sam się kretyn prosił. Suarez - hattrick!
Z oficjalnej strony MU
Manchester United is delighted to announce that, after triggering the buy-out clause in his contract on Tuesday, it has signed Spanish midfielder Ander Herrera from Athletic Club in Bilbao, pending the receipt of the International Transfer Certificate. He joins on a four-year contract, with an option to extend for a further year.
Ander, 24, from Bilbao, joined Athletic Club from Real Zaragoza in 2011 and has since made 128 appearances, scoring 11 goals. He has been capped by Spain at Under-20, Under-21 and Under-23 level.
Manchester United assistant manager Ryan Giggs said: "Ander is a fantastic young player, with great energy and creativity. We believe him to be one of the brightest young prospects in Spain and I am certain he will be a big hit with the United fans. I’m delighted he has made the decision to come to Manchester and play his part in the club’s future. I’m looking forward to seeing him in action on our summer tour to America.”
Ander Herrera said: "Signing for Manchester United is a dream come true. I have played at Old Trafford for Athletic Club in the UEFA Europa League and it was one of the highlights of my career so far. I have joined United to do all I can to help the team reach the club's objectives. Having arrived on Tuesday, I’m excited to now be living in Manchester and I can’t wait for my first game in United’s famous red shirt. I will never forget my time with Athletic Club and I’d like to thank the fans and staff for all their support and, above all, wish all my fantastic former team-mates all the best for the future."
Angielskiego uczą od 1 klasy podstawówki, więc?
chodzi o to ze wszyscy maja w dupie jakis 500 linijkowy komunikat, jezu ariaczi jestes pewien ze wybrales dobry watek?
Tak myślę, lecz widzę, że cebula i moldasowa atmosfera i tutaj się przedarła - trudno.
matir mi sie przypomina. teraz nie ma tych bezcelowych wall of text-ow w watku.
Kyahn
Jutro tylko miksty są. Zobaczę po meczach co i jak, bo dopiero do domu wróciłem, ale na Stakhovskiego bym nie grał, tam prędzej duża liczba gemów.
Myślałem, że jutro 3 rundę grają, no cóż.
Haha, zawsze jak T.Muller strzela gola to mam w głowie tekst reklamy z dawnych RTLi czy Pro7.
Alles muller oder was
Co do Kukushkina jeszcze. Na hardzie i trawie to jest niezły kocur, wcale się nie zdziwię jeśli ugra seta z Nadalem, bo z nim bodajże będzie grał.
Ale ta Portugalia jest słaba, ale Ghana nie lepsza dzisiejszego dnia.
Valem jutro jednak jest III runda grana, na Stakhovskiego jest ponad 1,7, korci mnie.
zawiedli mnie ghanczycy. mieli szasne na awans, wystarczylo wygrac jednym golem. no, ale jak sie gra tak jak dzis pokazali to nie zasluguje sie na awans. dobrze, ze amerykanie awansowali, bo to oni po niemcach zasluzyli na wyjscie z grupy.
No nie wiem Kyahn, Chardy teraz ma dobra forme, ja bym byl bardziej za tym overem gemow, ale nie namawiam oczywiscie ;) A Jerzyk juz praktycznie zapewnia over, pieknie.
Stakhovsky zmiótł Gulbisa, na dodatek strasznie dobrze serwował, co prawda Chardego nie widziałem w akcji, ale już kilka setów zgubił, a Ukrainiec nie. Na Andersona znowu niski kurs, lipa.
A żeby nie było, że tylko o tenisie to mam nadzieję, że Algieria stłucze Ruskich.
@koobon
Uwierz mi, sam się złapałem za głowę jak to przeczytałem :D
Herrera już jest, teraz czekamy na potwierdzenie Szoła za kolejne 30 baniek. #bogactwo
Kyahn
Abstrachujac od typowania kogo widzisz jako czarnego konia? Ja od kilku ladnych lat ciagle trzymam kciuki za jak najlepszy wynik Lopeza, jego gra na trawie jest swietna, mam nadzieje, ze do 1/4 minimum dojdzie.
W ruletce znowu przegapilem mecze... trzeba bedzie od 1/8 wszystko dobrze typowac.
W to że Wimbledon wygra ktoś spoza Murray, Djoko, Rafa czy Federer (chociaż to akurat marne szanse) to nie wierzę.
Chciałbym żeby czarnym koniem był Janowicz, ale to co on grał w tym sezonie raczej nie napawa optymizmem. Ja na trawie zawsze lubiłem oglądać Cilica, ale jakoś nie może on przeskoczyć pewnego poziomu.
Jakbym miał postawić na kogoś spoza w/w czwórki to pewnie postawiłbym na Dimitrova.
O ruletce nic mi nie mów, chciałem gonić, zaryzykowałem i teraz już 6 pktów w plecy do najlepszych.
Jak nic trzeba będzie obstawiać Chile i Grecję.
I pomyśleć, że w pierwszej w historii gola ruletce zająłem drugie miejsce, człowiek młody był to się znał widocznie :)
Janowiczowi to życze dożywotniego ostatniego miejsca w turniejach tenisowych
i prosze mnie nie wyzywać od cebulaczków, bo sami życzeliście Hannawaldowi żeby zabił się na skoczni, ja przynajmniej nie jestem faszystą
Shaw w United za 30 mln. To chyba po części pokazuje problem angielskiej piłki, niebotyczna kwota.
bo sami życzeliście
dowody prosze!
Kyahn
Jak stawiam w tej pieprzonej ruletce niespodzianki to zawsze nagle faworyt supe gra :D Na Chile nie dam, bo sedziowie Brazoli przepchna. W to, ze Wimbledon wygra ktos z poza wielkich tez nie wierze, ale akurat zawsze trzymalem kciuki za Feliciano, Janowicz sama gra mnie niezbyt przekonuje, ciagle masa niewymuszonych, nieprzemyslane skroty, goraca glowa etc itd
[265]
Może tak, może nie, ta Brazylia jest cieniutka i to strasznie, jak tylko któryś trener przeciwnika wyłączy Neymara z gry to bye bye WC.
[266]
To się nazywa dobry biznes, lol.
Milan Nestę kupował za 30 baniek euro, a ci dają za jakieś dziecko 30 baniek i to pewnie funtów.
No ale kto bogatemu zabroni.
Shaw w United za 30 mln.
luiz za 60, shaw za 30, nie ma co, swietne okienko jesli chodzi o transfery obroncow
czasy sie zmienily. teraz czas szejkow, to i ceny za pilkarzy sa kosmiczne.
dzis za dobrze rokujacego pilkarza bez 20 mln euro/funtow nie ma co podchodzic.
E tam, to jest tylko i wyłącznie pójście na łatwiznę ze strony bogaczy, bo ich stać to raz, a dwa bo efekt musi być natychmiast.
Zobacz jak to działa, małe kluby kupują za grosze, część z tych piłkarzy nagle staje się odkryciami i po roku czy dwóch idą z przebitką x10 czy x20 do tych bogatych.
A dlaczego Ci bogaci nie mogą po prostu ominąć "pośrednika" i sami kupować za grosze?
Przecież stać ich na najlepszych skautów.
Luke Shaw mimo młodego wieku ma już na swoim koncie aferę seksualną z trójkącikiem w tle. #giggsapproved
Tbh w dupie mam, ważne że w końcu po 6 latach kupili pomocnika, mimo że klasy średnio przeciętnej. W końcu ktoś rozpoznał problem...
Poza tym sprzedali dupnera, jeszcze Young w pakiecie komuś z Andersonem i Fellainim i będzie super okienko. Van Gaal ma Pearsona i Rothwella do zabawy w szkółce.
wyniki moze i dzis, ale i ja i kerlo za rok dopiero ;)
a dwyer to nie kerlo? :O
cholera, to mi sie cos w glowie poprzestawialo, ze Wy w tym roku...
edit
no wlasnie, jak mozna nie poznac gracz, wstydz sie
Panowie, jutro fm moze? Wstepnie na wieczor nie mam planow i bym pogral.
Pieprzona edycja...
Do zarabiajacych na bukmacherce, jutro nasi z Iranem w siate graja, kurs 3 i rosnie, nie wiem kompletnie dlaczego taki wysoki, wszak Iran 2 razy wygral z rezerwami Wlochow, zadna to wielka sztuka, nie widze w tym meczu wyraznego faworyta, wiec kurs 3 kuszacy jak jasna cholera.
Z Shawem te 30 baniek jeszcze idzie zrozumieć.
- 18 lat
- wybrany najlepszym LB w lidze
- Angol (+ 50% do ceny)
No i można założyć, że jest to inwestycja długoterminowa. Jak nic się nie wydarzy po drodze to te 8-10 lat pogra spokojnie.
A tak poza tym to MU się dopiero rozkręca na rynku transferowym. Bankowo będą jeszcze transfery zarówno do i z klubu.
Człowiek wraca zmęczony po pracy do domu a tu takie cuda. Suarez zawieszony na 4 miesiące.... LOL
Należała mu się kara, ale 4 miechy bana na aktywności związane z piłką to jest kurwa jakiś żart. W gruncie rzeczy LFC powinno teraz walczyć o wszelkie możliwe odszkodowania od federacji piłkarskiej.
Trochę mnie to jednak bawi jak tacy łapówkarze i przekręty z organizacji FIFA biorą się za wymierzanie sprawiedliwości i karanie zawodników... No cóż.
Ja tam jednak uważam że FIFA powinna się wziąć wreszcie za tych wszystkich pieprzonych symulantów i divy które rozpieprzają ten sport, bo niestety z roku na rok co raz więcej zawodników woli np. wywalić się w polu karnym przy lekkim podmuchu wiatru, niż pociągnąć akcje do końca.

no i rosja 45 minut od awansu. ale jeszcze moze algierczycy cos wcisna z jakiegos rzutu roznego.
-->
I tak jeszcze w sprawie Suareza.
Klub, który de-facto poniesie największe straty w związku z zawieszeniem zawodnika nie może się odwołać od tej decyzji. To jest dopiero kryminał.
Valem wbiłem wszystkie zyski z dzisiejszego tenisa na tę twoją siatkówkę, jak ujebię to wisisz mi darmowego ajfona.
brazylia - chile
kolumbia - urugwaj
holandia - meksyk
kostaryka - grecja
francja - nigeria
niemcy - algieria
argentyna - szwajcaria
belgia - usa
typuje ciezki boj, ale jednak awans brazylijczykow, raczej jestem pewny awansu kolumbii. holendrzy z meksykiem beda mieli przeprawe i tutaj chetnie zobaczylbym awans meksyku. kostaryka oczywiscie awansuje, francja raczej tez spokojnie. niemcy oklepia algierie. argentyna moze odpasc ze szwajcaria, zalezy czy messiemu sie udadza jedna czy dwie akcje czy nie. belgia po ciezkim meczu awansuje.
brazylia : chile - Chile chyba słabo sobie radzi z Brazylią. Nie daję im zbyt dużych szans, tym bardziej że gospodarze pewnie z pomocą sędziego :>
kolumbia : urugwaj - Uruguwaj niby bez Suareza, ale z wciąż niezła obroną. James zrobi różnicę.
holandia : meksyk - Meksyk zawsze wychodziz grupy, ale to max. ich mozliwości.
kostaryka : grecja - Grecja :>
francja : nigeria
niemcy : algieria
argentyna : szwajcaria - Szwajcarzy wyglądali fatalnie w obronie w meczach grupowych. Messi da im popalić. Kontuzja Aguero da szansę gry zawodnikowi w formie co tylko dodatkowo wzmocni atak.
belgia : usa - Belgia niby trzy wygrane, ale patrząc na ich grupę to żadne zaskoczenie. Przypominaja troche Hiszpanów. Za Jankesami przemawia waleczność, dyscyplina taktyczna i świetne przygotowanie fizyczne.
Wowowowow, @Kooobooon
Miasto 44 - niezły trailer sobie machneli
youtube.com/watch?v=MDxUgdPcrU0
trailer iście amerykański, cały film zmieszczony w dwóch minutach, do tego aktorzy stylizywani amerykańsko, tylko ten polski język nijak nie pasuje do... polskiego filmu.
akurat listonosz przyniosl mi karte do konta ojro, jak na zawolanie, jak kubun poleca to trzeba kupic
Przynieść przyniósł, ale musisz ją jeszcze aktywować :p
Ostatnio sam się złapałem na tym, że kupuję gierki, bo niby tanie, ale i tak pewnie nigdy w nie nie zagram, bez sensu to jest. A przecież ziarnko to ziarnka i bum stówy nie ma.
juz aktywowalem, waluta w kantorze czekala, gra kupiona ;) ja akurat kupuje takie w ktore gram, nie robie tak, ze "aaa moze w przyszlosci rusze"
Shaw jest już praktycznie w Junajted. Mam nadzieję, że będzie wart takich pieniędzy.
Biorąc pod uwagę, jakie są na świecie problemy z lewymi obrońcami 30 mln za takiego gracza to odpowiednia cena, sprawdzi się.
No jeśli Juve jest gotowe wyłożyć minimum 80 milionów na niego to może i tak.
Ale to cena z kosmosu jak za obrońcę, nawet tej klasy.
ponoc arteta moze odejsc do bilbao.
#zeby to byla prawda, wreszcie przyjdzie def. pom. z prawdziwego zdarzenia.
[303]
Pożyjemy zobaczymy, co innego grać w jakimś Southampton, gdzie w zasadzie jedynym celem to jest utrzymanie w lidze, a co innego grac w ManU, gdzie celem jest wygranie wszystkiego co możliwe.
Wg mnie to cena z kosmosu, ale cóż w Anglii rządzą Arabowie, więc ceny są do nich dostosowane.