Golowicze!
Zostało 30 dni. Zbiórka podpisów pod inicjatywą „Stop niszczeniu gier wideo” trwa.
Akcja ma skłonić wydawców gier wideo z Unii Europejskiej do pozostawiania ich w funkcjonalnym stanie po zakończeniu wsparcia.
Jest już 714 365 podpisów!
Nie wiesz o co chodzi? Czytaj tutaj - > https://www.gry-online.pl/newsroom/stop-niszczeniu-wideo-gier-gracze-z-europy-moga-juz-poprzec-inicj/zc2a14d
Link do petycji - > https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home
!!! Podpisanie petycji zajmuje mniej niż minutę.
Drugi raz nie mogę. :)
Chyba cała inicjatywa padnie, ale próbować trzeba do końca..
Wydawałoby się, że milion podpisów na całą UE to nie jest zaporowa liczba. Widocznie gdy nie można sfalszować podpisów zbieranie idzie trudniej.
Serio ktoś się łudzi, że srunia takim czymś się zajmie? Jakby to była petycja o ograniczenie emisji CO2 z przemysłu growego czy coś to nawet i bez podpisów by to przeszło, ale tak to zue gry to niee... Ale podpisane ^^.
Nie mam zamiaru tego podpisywać, bo po prostu nie wierzę w powodzenie tej akcji.
Jakby cię miało zbawić zaoszczędzenie tych 2 minut. Gdyby wszyscy, co nie wierzą, jednak poświęcili chwilę, to kto wie, czy już dawno by próg nie został przekroczony.
Też jestem baaardzo sceptyczny, ale podpisałem już dawno temu. Nic mnie to nie kosztowało, a może jednak cudem coś z tego wyniknie.
Kompletnie zapomniałem o tej inicjatywie a przez lenistwo do tej pory nie złożyłem swojego podpisu. Błąd naprawiony.
Trochę lipa, bo miałem jakieś błędy przy próbie zatwierdzenia profilem zaufanym:
The system failed to authenticate you, please try again later.
Incorrect username or password supplied, please try again.
Przeszło dopiero jak utworzyłem konto w tym unijnym portalu i je sparowałem z profilem.
No ale się udało, to chyba najważniejsze.
Przyznam, że po raz pierwszy widzę petycję, która wydaje się solidnie umocowana do tego, by rzeczywiście coś znaczyć. Każde inne „tego typu” wyglądały jak na memie ze strzelaniem do słońca z pistoletu na wodę.
+2 podpisy (razem z moją lubą).
Wciąż trochę brakuje do miliona.
Nigdy wcześniej o tym nie słyszałem. Ale skoro jest taka akcja to wypełniłem za siebie i żonę. Potwierdzenie epuapem u mnie też wyrzucało błąd więc wypełniłem klasycznie, numerem pesel.
Od wczoraj przybyło blisko 100 tys. podpisów? Nieźle!
Liczba zebranych podpisów: 809 102
Ja już dawno podpisałem, podrzuciłem też znajomym do podpisania. Z tego co widzę może się udać zebrać już nie tak dużo brakuje, a jeszcze zostało trochę czasu.
Ludzie piszą, że forum umiera i tylko dinozaury tu jeszcze zaglądają. Wystarczyło stworzyć wątek i od razu 200k podpisów przybyło ;)
Jak ostatnio sprawdzałem było coś koło 350 000, teraz mocno wystrzeliło. Pewnie jakiś youtuber nagłośnił