Witam zrobiłem sobie ostatnio test nowego komputera w 3d Mark Vantage. Wyniki jakie uzyskałem sam nie wiem... Zastanawia mnie tylko sens robienia tych testów? w jakim celu? żeby porównać sie z innymi? Kojaży mi się to raczej z dziećmi którzy po komuni w szkole przechwalają sie swoim sprzetem... przepraszam jesli kogos uraziłem i ma inna opinie, dlatego też chciałem dowiedzieć sie jak wy to odbieracie.
Mój wynik testu jest taki http://www.3dmark.com/3dmv/4620070 tylko czy to cos mi zmieni komputer, czy moge go sobie jakos ulepszyc czy jak to wygląda? czekam na opinie
Bardziej chyba po prostu aby sprawdzić wydajność, niż się chwalić, chociaż mnie do takiego testowania nigdy nie ciągnęło.
Co do Twojego testu, to raczej nie ulepszysz bo masz laptopa.
--->Janusz87 - to jest taka sama zabawa/sport jak ściganie się na 1/4 mili. Czy ściąganie się na torze, tak naprawdę nikt nie potrzebuje 400-1000KM w samochodzie, ale ma, bo ma. Tak samo jest z 3DMarkiem jeśli mówimy o normalnym sprzęcie to robi się go dla porównania z innymi o podobnej konfiguracji aby sprawdzić jak to ma się do innych i czy wszystko działa poprawnie, jeśli mówimy o wynikach rankingowych to robi się to dla sportu i tylko po to. Pozdrawiam.
zrobiłem sobie ostatnio test nowego komputera
Zastanawia mnie tylko sens robienia tych testów?