Płyta główna - nie pika
Witam. Złożyłem dziś komputer prawie, że nowy i płyta główna po włączeniu nie pika. Zaczynając od początku. Kupiłem nową płytę główną, nową kość ramu, nowy zasilacz, nowy dysk twardy. Do wymiany procesora muszę poczekać kilka dni. Podpiąłem wszystko, oczywiście ram, stary procek pasują do płyty. Mam zintegrowaną kartę pamięci, więc nie będe kupował nowej, bo nie będę na tym komputerze robił nic więcej niż przeglądał neta czy słuchal muzyki. Po podłączeniu wszystkiego dioda od dysku twardego nie świeci się, a plyta główna 'nie pika'. Może zapomniałem czegoś podłączyć? RAM wpięty jest ok, zasilacz podłączony 4pinowym i tym 20 pinowym wejściem. Chłodzenie procka podłączone. Dysk twardy podłączony do płyty. Coś jeszcze? Czyżby przyczyną mógłby być stary procek?
Podaj model płyty głównej i procesor.
Sprawdź czy na pewno dobrze podłączyłeś płytę główną do front panelu obudowy.
Gdy włączasz komputer to nic się nie dzieje? Czy nie słychać tylko piknięcia a reszta chodzi?
http://allegro.pl/asus-p5g41t-m-lx3-intel-g41-socket-775-fv-36gwa-i1970037052.html
+ Pentium Dual Core E2180(2.0GHz,800FSB,L2 1MB,M0)
Płyta podłączona jest na 99% ok. Świeci się zielona dioda od poweru, czerwona od HDD nie.
Po włączeniu komputera kręca się zasilacz i chłodzenie od procka.
Jedynym starym elementem w kompie aktualnie jest procesor, wszystko pozostałe jest nowe.