Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Playstation 3 Super Slim, Slim czy Xbox360 ?

27.01.2013 17:53
😁
1
zanonimizowany892685
1
Junior

Playstation 3 Super Slim, Slim czy Xbox360 ?

Playstation 3 Super Slim, Slim czy Xbox360 ?

Witam wszystkich forumowiczów. Konto zrobiłem w celu dowiedzenia się czegoś o trzech potentatach w grach video.
Wiem, że były tysiące podobnych wątków, jednak nie znalazłem nic dla siebie. Nie piszcie, że kupno konsoli w owym momencie to głupota, bo "czarnulka" PS3 i tak będzie dalej na topi. Z klockiem powinno być tak samo. Odpowiedzi typu "kup PC", również do mnie nie trafią ponieważ mam trzy rdzenia i 6 gb pamięci w moim laptopie, jednak chcę konsolę bo żaden laptop nie zastąpi magii właśnie konsol.

Pytania:
1. Podstawowe, co według was lepsze Xbox czy PS3 ?
2. Jeżeli PS3 to Slim czy Super Slim? Osobiście nie przekonuje mnie ta rozsuwana klapa w Super Slimce.
3. Mam zamiar grać w gry ruchowe, Move czyy Kinect? W którymś są większe ściny? Osobiście wolałbym chyba kinect, bo nie musze nic trzymać w dłoniach.
4. Mam zamiar grać w gry typu PES2013 czy FIFA2013, więc która konsola do nich lepsza? Czasem pograsz też w NfS i jakiegoś fighta (move, kinect)
5. Cena, ceną. Słyszalem że w padach na xboxie szybko psują się akumlatorki, i oczywiście trzeba płacić za Live'a, zaś w PS3 jest za free.

27.01.2013 17:55
ma_ko
👍
2
odpowiedz
ma_ko
61

1. PS3
2. Slim
3. Move dokładniejszy i chyba szybszy, Kinekt daje więcej funu.
4. Do piłki i bijatyk lepszy pad ma PS3
5. Sam sobie odpowiedziałeś

27.01.2013 17:57
3
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Potwierdzam co kolega wyżej i nie będę się powtarzał :P>

27.01.2013 18:14
Ski_drow
😉
4
odpowiedz
Ski_drow
127
Senator

[2] + 1

28.01.2013 16:01
5
odpowiedz
zanonimizowany890028
2
Legionista

1. Ja wziął bym ps3...ale z racji tego że napisałeś, że myślisz o ruchowych grach to co innego.
2.Przed miesiąca mi się popsuł fat. I miałem dylemat slim czy super slim. I też mi zbijała ta klapka, bałem się kurz będzie wpadał. Dlatego wzielem Slima https://www.redcoon.pl/B340485-Sony-Computer-Entertainment-PlayStation-3-Slim-320GB_Konsole-PS-3
Czytałem że superslim, to jest taka budżetówka.
3 Mam mova, ale nie grałem w kinecta to ciężko mi się wypowiedzieć co lepsze
4 Do wyścigów lepszy jest pad xboxa, do bijatyk nie da się grać
5 Xbox nie ma akumulatorków, musisz wymieniać baterie lub sobie kupić akumulatorki.
Podsumowując jeśli do klaszycznego grania PS3, jeśli głownie ruchowe, to bym sie zastanawiał
I co chce napisać najważniejsze, PS3 ma więcej ekskluzywnych gier.

Forum: Playstation 3 Super Slim, Slim czy Xbox360 ?