Playstation 3 - Klucz Sieciowy

Forum PlayStation
Odpowiedz
17.03.2013 23:46
1
odpowiedz
Raven2156
12
Chorąży

Playstation 3 - Klucz Sieciowy

Witam. Gdy przypuśćmy kupię jakąkolwiek używaną grę na konsolę PS3 to by pograć przez neta trzeba zwrócić uwagę czy nie był już wykorzystany klucz sieciowy. Mianowicie dobrze rozumiem? Po "instalacji" gry na konsolce proszą nas o wklepanie kody umożliwiającego grę online, dlatego grę można komuś pożyczyć ale nie pogra on sobie na swoim PSNie online tylko na singlu tak? Z góry dzięki, pozdrawiam :)

17.03.2013 23:50
2
odpowiedz
Beorsas_NPC
99
Konsul

Mianowicie dobrze rozumiem?
Tak. O ile pamiętam pierwszą grą od Sony, która posiadała online passa był Resistance 3. Wszystkie wcześniejsze gry od SCE możesz kupić używane.

... dlatego grę można komuś pożyczyć ale nie pogra on sobie na swoim PSNie online tylko na singlu tak?
Tak, ale możesz udostępnić swoje konto, aby ta osoba pobrała sobie przepustkę sieciową i bawiła się w sieci. Konto PSN można dzielić na dwóch konsolach.

18.03.2013 15:26
3
odpowiedz
tomo3101
53
PLaYeR

Podepnę się pod temat.
Żeby kupować w PSS, trzeba mieć kartę kredytową, a ja takowej nie posiadam, nie posiadam żadnej karty. Czy jest inna możliwość kupowania online passów? Jest gdzieś jakiś sklep w którym oferują tzw zdrapki z kodami?

18.03.2013 16:18
4
odpowiedz
zanonimizowany896083
3
Generał

zdrapki są praktycznie w każdym sklepie z grami. Przynajmniej powinny być.

18.03.2013 18:16
5
odpowiedz
tomo3101
53
PLaYeR

Tzn. że kupię samą zdrapkę? Podaj jakiś sklep najlepiej internetowy.
Edit: Aaaa, teraz chyba dopiero zrozumiałem ;) Tj. tak, że kupuję zdrapkę za 200zł i wpisuje gdzies ten kod i mam 200zł w portfelu na psn? Bo myślałem, że kupię gdzieś zdrapkę z online passem do danej gry.

18.03.2013 18:22
6
odpowiedz
zanonimizowany896083
3
Generał

zdrapki z kasą.

Zresztą online kody też czasami można dorwać - nie każdego interesuje ta funkcja. Sam z chęcią bym sprzedał online pass do God of War: Ascension.

Poszukaj na allegro.pl i gametrade.pl

Forum Forum PlayStation
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl