Płatność na Steam kartą walutową.

Forum Inne Gry
Odpowiedz
20.01.2017 17:25
1
odpowiedz
zash
42
Pretorianin

Płatność na Steam kartą walutową.

Mam takie pytanie, bo nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi na necie:

Czy kartą MasterCard w walucie Euro do konta w Euro (w BZWBK) można płacić na Steam (aby nie było przewalutowania)?

20.01.2017 17:40
2
odpowiedz
gnoll
161
Legend

Jeżeli masz Euro na koncie WBK, i chcesz zapłacić na Steamie w Euro, to jakie mają być opłaty za przewalutowanie, jeżeli nie nastąpi zmiana waluty na inna? Zresztą nawet gdyby, to są groszowe sprawy, jak ci zdejmie to 1 zł to nie umrzesz.

Swoja drogą, nie lepiej zadzwonić po 1999 i się zapytać?

post wyedytowany przez gnoll 2017-01-20 17:40:24
20.01.2017 17:54
3
odpowiedz
zash
42
Pretorianin

Chodzi mi o to czy można płacić tak czy nie, bo w banku mi babka powiedziała, że zwykłą kartą płatniczą do konta walutowego nie można płacić w zagranicznych sklepach, tylko kartą kredytową.

+/- 1 zł opłaty za przewalutowanie jak płacę z konta w PLN mi krzywdy nie robi, ale chce uniknąć ciągłego przewalutowywania po kursie bankowym.

20.01.2017 18:44
Belert
4
odpowiedz
Belert
182
Legend

a nie prosciej placic zwyczajnie w zlotowkach ?I to byle jaka karta?
Przeciez nie kupujesz mieszkania tylko gre.Wiec roznice kursowe sa w sumie do przelkniecia

20.01.2017 18:56
frer
5
odpowiedz
frer
182
Legend

Ja zwykle płace kartą do konta walutowego, tyle, że w innym banku i problemów nigdy nie miałem. Spróbuj, najwyżej odrzuci transakcję, ale podejrzewam, że jeśli tylko nie masz jakichś limitów włączonych (np. blokada płatności przy zakupach przez internet), to przejdzie.

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl