Witam. Podczas grania, ludzie na skype, ts itp. narzekają, że mój mikrofon wydaje dziwne odgłosy tzn. piszczy, buczy, "pierdzi". Dzieje się tak tylko wtedy kiedy coś w grze robie, jak ją zminimalizuje to już jest wszystko w porządku. Dodam jeszcze, że sprawdzałem to na dwóch mikrofonach i na każdym było to samo.
Wie ktoś coś co jest tego przyczyną i jak sobie z tym poradzić?
Przy takiej ilosci szczegolow mozna tylko zgadywac, wiec sprobuje - masz jakiegos laptopa albo uzywasz zintegrowanej karty dzwiekowej w desktopie, gdzie (jak to zwykle bywa) zwiekszone uzycie mocy przez reszte kompa wprowadza smieci do sekcji zasilania dzwiekowki. Rozwiazaniem jest kupno porzadnej karty dzwiekowej.
Mikrofon się prawdopodobnie "sprzęga" z głośnikami.
Zmniejsz poziom czułości mikrofonu.
[2] Tak, używam zintegrowanej karty dźwiękowej. Moja płyta główna to MSI B75A-G43 (czyli Realtek ALC-892)
[4] Wszystko jest dobrze podłączone, przecież problem występuje tylko podczas grania
[5] Zmniejszenie czułości mikrofonu nic nie daje, spowodowało to tylko tyle że "pierdzenie" jest głośniejsze ode mnie :P
Tylko porządna karta dźwiękowa to naprawi? Nie ma innego sposobu? Jeszcze z tydzień temu wszystko było w porządku.
Zobacz co masz ustawione jako urzadzenie domyslne do nagrywania dzwieku w systemie (mic czy what you hear). Sprobuj wlaczyc/wylaczyc mic bost i monitorowanie nagrywania... Uprzedzajac Twoje pytanie, nie powiem Ci gdzie masz tego szukac, bo nie podales jaki system operacyjny masz :]