PiS: To rząd wywołał zamieszki na stadionie w Bydgoszczy
"- Przed meczem widziałem kibiców z Warszawy i Poznania. Zachowywali się spokojnie. Potem przez niemal cały mecz także było tak samo. Zamieszki wybuchły już po zakończeniu meczu. Komuś na tym zależało - mówi pełnomocnik okręgowy PiS Kosma Złotowski.
- To rządowi zależało, żeby mieć pretekst do dalszych działań. Do wojny z kibicami. Mamy teraz żałosny spektakl, obrazki jak o szóstej rano policja wkracza do mieszkań niewinnych ludzi - tłumaczy były senator."
Po prostu ręce mi opadły jak to przeczytałem To jest lepsze niż pułapka helowa. Szkoda, że tak do tego podchodzą. Temat jest poważny i trzeba coś zrobić z problem pseudokibiców. W dodatku uważam, że rząd nie ma na to dobrego pomysłu - zmykanie stawdionów jest rozwiązaniem na krótko, ale podejście niektórych przedstawicieli PiS do problemu i rzucanie tekstami typu "to rząd wywołał zamieszki" powoduje, że się sami kompromitują i mało kto poważny będzie chciał ich wysłuchać...
Kczyński jest lepszy niż najśmieszniejszy kabaret swiata, on wie że to Tusk zatrzymał kalendarz majów!
Z czego czytałem to nawet LooZ nie twierdzi, że to była prowokacja - dla mnie to dostateczny argument, że PiS plecie bzdury :)
Dla mnie wszystko jest jasne. Kaczyński od dawna planuje zamach stanu (przecież autorytety tak mówią, a one się nie mylą). Właściwie wszystko Kaczyński ma - wiernych zauszników, miliony ludzi pragnących silnej ręki. Brakuje mu tylko bojówek - młodych, krzepkich, ogolonych na zero mężczyzn, którzy czerpią satysfakcję z posługiwania się przemocą. Kaczyński zrobił prowokację, żeby obrócić kibiców przeciwko rządowi, a to tylko początkowy etap na drodze do totalitaryzmu.
xanat0s: Prowokacja nie, ale dopuszczono do wielu skandalicznych bledow przy organizacji meczu, ktore ulatwily takie a nie inne zakonczenie. Np ktos tu juz wrzucal fotke jak rok temu na tym samym meczu (final PP) ochrona stala pod plotami w bardzo duzej ilosci, gdzie na meczu Legia - Lech ochrony pod plotami praktycznie nie bylo co w oczywisty sposob ulatwilo wjazd na murawe.
Ward ---> cytat nagłówka z GW. Będąc jedak rozsądnym w moich opiniach piszę "niektóre" - nie wierzę, że wszyscy mogą tak myśleć.
Edit:
[2]MajkelFPS ---> to po co zabierasz głos?
LooZ^: zanidbania tak, wywołanie zamieszek nie. Jest jednak pewna granica absurdu...
Cui bono? Skad te zaniedbania, na meczu PP pomiedzy dwiema najwiekszymi grupami kibicowskimi w Polsce, na meczu na ochrone ktorego wydano rzekomo 1mln zl? I skad te zaniedbania, skoro rok temu ten sam mecz byl ochraniany duzo lepiej?
LooZ --> Tak, o niedociągnięciach w zabezpieczeniu wiem (notabene też z tego forum - fajne spektrum osobowości i wiedzy można tutaj spotkać, fajnie poszerza horyzonty) - ale jednak od takich błędów do prowokacji daleka droga :)
wg mnie głównymi sprawcami byli przeskakujący przez barierki posłowie pisu (specjalnie małymi literami z braku szacunku).
[13]: Bardziej dla mnie ciekawe jest ile nowych twarzy pojawilo sie w watku o kibolach, kiedy pojawily sie w nim trzy literki "p", "i" i "s" ;) Oczywiscie, ze do prowokacji daleko, o tym chyba nie mowia tez WL i SKLW, a zwracaja uwage na powazne niedociagniecia. Slusznie wskazuja zreszta, ze nie bylo zainteresowania wlaczeniem ich w organizacje, sa natomiast pierwszymi winnymi za awantury na meczu z ktorym oficjalnie nie mieli nic wspolnego (bo WL w ogole nie organizowalo wyjazdu).
Następny powód do taniej sensacji który jest bezsensu , no tak specjalnie wybrali taki stadion żeby kibice narobili zamieszek i rząd mogli zamknąć stadiony tracąc przy tym pieniądze za bilety.Jak zwykle na te polityczne gierki należy przymknąć oko i za bardzo się nimi nie napinać.
Dziś był mecz a widzewem, miałem jechać ale dobrze że nie pojechał bo naj prawdopodnie bym stracił 40 zł i gksy nie póscili na mecz bo niby poszedł jakiś cynk o ustawkach.
Ochronę wynajmuje PZPN nie rząd, zatem to PZPN wywołał rozruchy, zatem to spisek SLD, bo przecież wszyscy wiemy czyim senatorem był Lato:)
Przyszła w maju nagle zima
To na pewno Tuska wina
Za gaz kasę chce dziś Ruski
Znowu zawiniły Tuski
Dał mi w ryj wkurwiony ziomek
Winien temu wredny Donek
Fiutek dzisiaj nieochoczy
Winne Tuska wilcze oczy
W pracy kiepsko jakoś szło
Co tu gadać - wina PO
Koło nosa przeszedł spadek
Pewnie knował Żydek Radek
W domu burdel wręcz nieboski
To zawinił Niesiołowski
Powódź dziś zalała Łowicz
Bo coś knował Arłukowicz
Więc należy to ogłosić
Niech przeprosi, niech przeprosi!
(c) Smuggler 2011 :)
Logika kibola? Nikt nie pilnuje - można zaj... . Prawda Looz? Za mało było ochrony, więc oczywistym jest, że można stadion rozpieprzyć. Tym samym "honorem" i logiką kierował się ten bohater, który kopnął kobietę z kamerą ale dopiero wtedy gdy się odwróciła. No co? Miała ochronę? Nie miała. Sama się suka prosiła.