Witam dość nie dawno przypomniałem sobie o pewnej grze w którą miałem przyjemność zagrać w dziecinstwie ale niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwy. Mam pewne przebłyski była bardzo podobna do wielu gier o tej tematyce typu Corsairs ( z tej miala bardzo duzo) albo sid maiers pirates. Stylistyka graficzna bardzo podobna do Port Royale .
Menu ów gry bylo zlote?? lub bardziej złota łuna ?? nasuwa mi się jeszcze złota czaszka w ntrze i w menu. Gra jest napewno dosc stara.
z gory dzieki za pomoc
Moge ejszcze opisac przebieg rozgrywki ale nie wiem czy to pomoze bo jest bardzo podobny jak w wyzej wymienionych grach
Nie, to nie to przemieliłem baze gier Gry-online i tutaj jej niema wraz z odnośnikami. Ale tez podobna do tej o której wspomniałeś
Nie jestem pewien ale w to co gralem to bylo demko z gazety Gambler. Napewno gra wydana przed 2000
Pamietam bitwy morskie kierowanie statkiem, mozna bylo zejść na ląd z załogą. Backgroundy , i ikonki towarów można było skojarzyć z malarstwem renesansowym. Kurcze tyle jak narazie przychodzi mi do głowy
Może Cutthroats?
https://www.gry-online.pl/gry/cutthroats-terror-on-the-high-seas/zbc3e#pc Ale na GOLu nie ma screenów.
Cutthroats: Terror on the High Seas
Wohooo TAK~!!! dokladnie to jest to! Dzieki wielkie
Jakoś przypomniały mi się posty na innym forum, gdy ktoś szukał podobnej gry.
Tytuł gry o którą wtedy chodziło Man of War, demo było w Gambler (11/97)
Dołączam obrazek z owej gry.
A do szukania starych gier to lepiej przeglądać bazy serwisów o starych grach.
edit nvm
nie odswieżyłem przed napisaniem posta.