1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna.
2. Dyskusja jest toczona o wszystkich możliwych ligach i krajach.
3. Nie zwraca się do drugiego człowieka w sposób obraźliwy tylko ze względu, że ma inne gusta lub zdanie niż Ty. Ale jest wiele innych, dobrych powodów.
4. Staramy się unikać zdań w stylu "Legia mistrz i tyle!" bądź "Wisła jest najlepsza!" bo nic nie wnoszą do dyskusji.
5. Swoje wypowiedzi po napisaniu jeszcze raz czytamy i korygujemy wszystkie kwiatki w stylu "Łysa pała" (o Guardioli) czy "Pieprzony szwab" (o jakimkolwiek Niemcu)
6. Staramy się być mili dla kibiców przeciwnych drużyn.
7. Problemy typu "A oni są lepsi" zostawiamy do rozstrzygnięcia boisku. To weryfikuje forma, dzień, umiejętności, warunki pogodowe.
8. Nie ubliżamy forumowiczom tylko dlatego, że ich ulubiona drużyna przegrała.
9. Przedstawianie typów, prośby o rady w temacie obstawiania zakładów sportowych - niemile widziane. Od tego jest oddzielny temat na forum.
10. Po 300 postach zakładamy nowy wątek.
------------------
Za nami jubileuszowa część numer 500. Rozpoczynamy nową kolejkę i mamy nadzieję, że do 1000 dobijemy szybciej niż w ciągu 9 lat (obstawiam końcówkę 2016). Ruszyły ligi, a na boiskach ligowych trochę niespodzianek. Arsenal i Manchester United wygrywają pewnie, za to City i Chelsea gubią punkty. O tytuł frajerów tygodnia biję się Roma i Real Madryt, ale to ten drugi zespół, jak twierdzi jego trener, nie ma drużyny. Prawdę powiedziawszy nie śledziłem za uważnie co tam się jeszcze działo, więc na tym poprzestańmy.
Z wydarzeń większej wagi, Stra wyjeżdża na zieloną szkołę, ale już teraz zapowiedział, że stronić będzie od maturzystek, które będą przeżywały swoje pierwsze przygody z alkoholem. W zamian za to już we wtorek i w środę rano uraczy nas rozpiską telewizyjnych transmisji, dzięki czemu jesteśmy jakieś 2 złote do przodu na Tele Tygodniu. Z pozostałych wieści, tomazzi nie opanował swojego wewnętrznego żubra i dostał bana idąc, acz z mniejszą konsekwencją, w ślady naszego umiłowanego Balsamisty. Loon tymczasem miał jaja powiedzieć to, co wszyscy myślą i został gwiazdą internetu, ale wcale nie przybyło mu od tego followersów na twitterze :(.
------------------
Lista linków: http://pokazywarka.pl/pilkanozna/
Baner do wstępniaka: http://i46.tinypic.com/10wp0yo.png
Poprzednia część: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-500-wielki-jubileusz/z4bbd2ee?N=1
Swoją drogą czy ktoś naprawdę korzysta jeszcze z jasnej skórki?
Ja. Na ciemnej nic nie widzę, a to dość dziwne, bo gdzie indziej (np. telefon) mam zazwyczaj ciemny lay.
przerzucam z poprzedniej czesci, bo akurat trafilem na koncowke watku:
dawniej mieszkal u blok obok mnie i gralem z nim pilke na osiedlowym boisku, teraz niezly kozak i werder brema :P
http://www.youtube.com/watch?v=duQLrP1BZvU&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=jlq9qD28Om8&feature=plcp to miazga
http://www.youtube.com/watch?v=HtLQQ6wYBSY&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=NCQPOgPxXNs&feature=plcp
edit: ja tez korzystam z jasnej
z jasnej? lebiegi
Stra -->
Ile razy, w poprzednich częściach, został użyty ten tytuł?
Ej, wie ktoś jakie jest główne konto Balsamisty? Ciekawy jestem za jakim nickiem się ukrywa.
ja także jasna !
Kobylański - bardzo się ciesze że gra dla polski, jeszcze nie raz będziemy dziękować jego ojcu :)
Kherlon -> rpn
"Loon tymczasem miał jaja powiedzieć to, co wszyscy myślą"
Jeśli mówimy o wyroku na szkalującego El Presidente to ja dalej uważam, że jest on kretyński (wyrok, znaczy). Co nie oznacza, że popieram treść i formę owej strony.
Przypomnijmy, że wyrok jest nie tylko za stronkę, ale też fałszowanie kilku świstków. A ograniczenie wolności to dla autora strony niemal błogosławieństwo, przyzwolenie na expienie w WoW ile wlezie prawem stwierdzone. Niezależnie od tego na jakiego męczennika by się teraz nie kreował :)
Swoją drogą zauważyłem, że teraz strach zgadzać się z czymkolwiek z linią partii rządzącej. Zakres wyzwisk dla osoby o zbliżonych na pewne kwestie poglądach do władzy jest niemalże nieograniczony. Oczywiście zaczynając od tego, że taka osoba po prostu nie ma prawa "myśleć samodzielnie" ;)
Jeśli myślimy samodzielnie, to tylko tak, jak Jarosław Kaczyński ;)
Loon -->
No, ale właśnie o to chodzi, że sąd swoim kretyńskim wyrokiem kreuje jakąś miernotę umysłowa na męczennika wolności wypowiedzi.
Po co to ograniczenie wolności? Nie pojmuję.
Mam tylko (niezbyt dużą) nadzieję, że Komorowski ma dobrych PR-owców, którzy już mu podpowiedzieli, że w dniu uprawomocnienia wyroku powinien tego idiotę objąć amnestią.
Generalnie mało szwendam się po całości forum. O co chodzi z tymi wyrokami i jajami?
aaa nic w sumie :)))
Ja tam i tak widziałem :>
jasna skorka jest super, na czarnej w ogole nie widac kolorow kategorii watkow
Mam tylko (niezbyt dużą) nadzieję, że Komorowski ma dobrych PR-owców, którzy już mu podpowiedzieli, że w dniu uprawomocnienia wyroku powinien tego idiotę objąć amnestią.
Już mu podpowiedzieli.
A sąd nie jest od rozważania PR-owych konsekwencji swych czynów, to nie władza. Są konkretne paragrafy, jest konkretne działanie, koleś z dnia na dzień nakręcał się bardziej w tej swojej śmiesznej wojence (za dużo filmów o Bournie i podobnych), więc i znikomej szkodliwości społecznej tu nie dostrzegam (w przeciwieństwie do jakiegoś nachlanego menela). Koleś faktycznie jest miernotą, ja bym go na początku nawet bronił, ale te jego materiały to była żenada, wypowiedzi prasowe z początku stonowane przekształciły się w bełkot, a odkąd zabrał się za prawicową publicystykę... Cóż. Wyrok jest bardzo dobry, bardzo mądry, nikt go nie wsadził do więzienia. Szkoda, że się na tym ta - jak to słusznie ująłeś - miernota wypromowała, ale sąd nie może brać takich rzeczy pod uwagę...
Przez lata używałem ciemnej skórki, ale stwierdziłem ostatnio że http://www.youtube.com/watch?v=3vx6rWXQJI8&t=51m27s .
Wszyscy powinniście udać się do lekarza od oczów.
[18]
Hi, I'm Troy McClure. You may remember me from such educational films as "Two Minus Three Equals Negative Fun" and "Firecrackers: The Silent Killer".
No nic, vox populi, vox dei, dopasowałem banner pod gusta motłochu
wreszcie jakis sensowny baner a nie ''balsi zrub nam baner, tylko zeby byly kwiaty z euro :)))''
Uznałem, że umorusana, czołgająca się po murawie, niemalże zapłakana baba będzie miłym ukłonem w kierunku kibiców Barcelony
No nic, vox populi, vox dei, dopasowałem banner pod gusta motłochu
Ciemna skórka, plz. :( Jak można używać jasnej? Wali po gałach jak ksenony z tesco za 15 złotych.
Ciemna jest dużo lepsza, wszystko jest bardziej stonowane, na telefonie też na jasnej nie mogę wysiedzieć.
Posiedziałem chwile na tej jasnej skórce, ale mi przecież oczy nie wytrzymują. Naprawdę nie wiem jak można z niej dobrowolnie korzystać.
Ps. Skórka dawała radę jakoś do 2006 roku, ponieważ tło nie było niemalże białe, tylko beżowe. Jak przez ostatnie 10 minut miałem jasną skórkę to Kazik z drugiego pokoju krzyczał żebym zmienił, bo go razi...
A jak ja załączyłem sobie ciemną skórkę, to babcia z drugiego pokoju...a no tak, zapomniałem, że nie mam drugiego pokoju :/
Baner w bieli z błotem, ludność czyta forum w białej skórce... Nadciąga koniec, wątek poleci, nie będzie pierdyliarda części w 2020.
Edyta:
Brawo za zmianę bannera Loon, uratowałeś wzrok sporej części z nas.
po prostu sie nie znacie i tyle :| na czarnej wszystko sie zlewa z tlem, nie wiadomo na pierwszy rzut oka czyje posty ignorowac
Moim zdaniem powinieneś już wymienić ten piętnastocalowy CRT, który w 1992 tata przywiózł z RFN
Dziś ciekawie zapowiadający się mecz Everton-Newcastle. Myślę że warto obejrzeć.
nie no bez jaj w ogole, przeciez na glownej forum WSZYSTKIE kolory to 500 odcieni szarego
Ci którzy piszą że przy ciemniej skórce nic nie widzą może podkręcą jasność na monitorze ?
moze cycki se usmaz & zmniejsz jasnosc i zacznij uzywac bialej, tez ma sens
Ci którzy piszą że przy ciemniej skórce nic nie widzą może podkręcą jasność na monitorze ?
Wtedy te wszystkie odcienie szarości się nieco mniej zlewają?
Kurczę, w demie wchodzą wszystkie strzały Podolskiego zza pola karnego. Lekka przesada.
A przy okazji, CVG oceniło nowego PES-a na 9.1
[41] to teraz czekać aż SA Wardega zrobi swoja wersje, w ktorej sra do wanny, potem wepchnie sie przed kamere, a potem znowu zje go trema
Właśnie, demo FIFY. Pewnie jeszcze nie jest dostępne dla wszystkich? Chyba jutro nie wytrzymam i kupię golda i ściągnę.
chłopaki, zamiast przekrzykiwac się która skórka lepsza, odpalcie lepiej m jak milosc. Dzisiaj pożar na deszczowej!
Prometeusz to ten film, na którym zasnąłem w 10 minucie a obudziłem się na napisach? Chyba tak...
Niee, to akurat był Blade Runner
Loon, co sadzisz o trylogii ojca chrzestnego?
Powiem szczerze, że jestem trochę zaiwedziony, że to rpn okazał się Balsamistą, choć z drugiej strony ma to też swój urok.
Radziu, przyjacielu, przed tobą post numer 5000. Już czas...
Loon, co sadzisz o trylogii ojca chrzestnego?
Widziałem tylko pierwszą część, świetna stylistyka, ale rzygałem z nudów. 4/10
Baines to jest kozak!
Byłem zwolennikiem jego sprowadzenia na OT, ale po zobaczeniu meczu w wykonaniu holenderskiego naziola stwierdzam, że jednak tym razem Ferguson miał rację.
A Fellaini jak to Fellaini. Zagrał zajebisty mecz, ogłosił chęć odejścia i schował się w gawrze, bo na boisku znów go prawie w ogóle nie widać.
cholera, nie mogles powiedziec ze arcydzielo kinematografii, 12/10? wtedy bylbym absolutnie pewien ze nic sie nie znasz ;/
Everton na każdym kroku pokazuje ogromną klasę, wsparcie przy okazji ujawnienia raportu nt. Hillsborough zasługuje na ogromny szacunek, tutaj przykład sprzed dzisiejszego meczu --->
A co do Bainesa, moim zdaniem to absolutny top jeśli chodzi o lewych obrońców na świecie, świetny w obronie i w ataku, do tego dośrodkowania+stałe fragmenty. Nie mam pojęcia dlaczego wciąż (z całym szacunkiem dla Tofików) jest zaledwie w średniaku Premier League.
Jeszcze na temat Buttnera, dobrze wprowadził się do United i co do tego nie ma wątpliwości, ale to było tylko Wigan, a trzeba pamiętać, że jeszcze 3 miesiące temu dla Oranje na lewej obronie grał 18-letni no-name, po 1 sezonie w eredivisie.
że jednak tym razem Ferguson miał rację.
Który to już raz... na Fergusona często wieszane są psy za jego dziwne decyzje, ale (prawie) zawsze okazuje się że to on miał rację, co do tego holenderskiego naziola to ok, zagrał świetny debiut, ale do jakiejkolwiek oceny poczekajmy jeszcze co najmniej kilka spotkań, Jones też na początku grał dobrze a teraz wiadomo jak to jest.
Baines jest świetny i ograny w lidze, ale Buttner to jednak lepsza perspektywa na dłuższy okres czasu, zwłaszcza, że on się dopiero uczy tej ligi i będzie jeszcze lepszy.
ale to było tylko Wigan
Skąd pochodzi Baines, przypadek? ;)
a teraz wiadomo jak to jest.
No, kontuzja. Ale to już chyba najmniej jego wina. O wymianę sztabu medycznego w MU postuluję od dawna.
Czekam, aż jeszcze Ferguson się ogarnie w kwestii środka pola Czerwonych Diabłów.
cholera, nie mogles powiedziec ze arcydzielo kinematografii, 12/10? wtedy bylbym absolutnie pewien ze nic sie nie znasz ;/
Nie wiem, czy jest arcydziełem kinematografii, ale to najlepszy blockbuster i ekranizacja książki evah!
Ujmując sprawę OBIEKTYWNIE ofc :>
ale rzygałem z nudów
Nie jesteś sam. To znaczy może u mnie tak drastycznie nie było, ale troszkę się nudziłem. Nie rozumiem fenomenu tego filmu, jest po prostu dobry i tyle ale żeby od razu genialny?
A Everton ładnie ciśnie, Baines wymiata, Fellaini na swoim dobrym poziomie. Też Mirallas naprawdę sprawia dobre wrażenie dzisiaj, a był bliski przejścia do Arsenalu.
Czasem jest z filmami tak, że doceniam ich niewątpliwy walor artystyczny - np. Blade Runner jest pod tym względem wyśmienity, ale postanowiłem sobie, że będę je oceniał w oparciu o to jak dobrze się bawiłem przy oglądaniu. Nic nie poradzę na to, inaczej musiałbym dać 11/10 dla Drzewa życia.
[69]
moze i tak, ale nadal jest beznadziejny
[72]
Nie obejrzałem nawet jednego odcinka :D Tak samo z Lostami.
Co my wiemy? Ja na przykład wiem mało i nie obnoszę się, że jestem znawcą. Mówię tylko o swoich odczuciach, zresztą nie muszę uważać Godfathera za film genialny. A temu że jest to dobry film nie zaprzeczam.
przyznajesz ze Cie nudzil i mowisz ze jest dobry?
Powiedziałem że troszkę mnie nudził. Ale nie uważam go za zły film. Może to właśnie na tym polega jego fenomen? Jakby jeszcze trafił w moje klimaty, to uważałbym go jak większość za genialny ;p
Aha, i choć akcja filmu trochę się snuła, to gra aktorska była świetna. I to doceniam.
Dobra, oglądam mecz bo jest ciekawy.
Smaczku dodaje fakt, że Pizystrat za arcydzieło uważa Aliens.
Godfather zawsze spoko.
ze swojej strony polecam palo alto, ca
ale nie wiem czy sa juz polskie napisy, choc film z 5 lat ma :D
jakis zaciag hiszpanski dzisiaj nastapil w PL?,
e. zaslyszane w komentarzu... gdzie byl sedzia liniowy? chyba zasloniety za slupek
:DDD
Goal-line technology.. [*]
Dobry mecz, Everton strzelił prawidłowo 2 bramki, które nie zostały uznane. Już myślałem, że oliwa sprawiedliwa, ale 1 kontra na koniec i 2:2 :P
Mnie ten wynik nawet pasuje. Przynajmniej Arsenal na 3. miejscu pozostał. Choć szkoda mi Evertonu tak naprawdę.
faktycznie cos jest na rzeczy z tymi rozterkami gracza :D
mi pasuje, choc szkoda tak naprawde...
Swoją drogą, szykuje się, że Moyes znowu zrobi coś z niczego. Tyle lat, nie schodząc poniżej pewnego poziomu, to jednak jest wyczyn. Przy czym Everton ma nieraz budżet jak klub z Championship. Dla mnie to jedyny, realny kandydat na objęcie schedy po starym gumożuju, urodzonym ma polanie czterolistnej ;> Niektórzy mówią, że facet nie poradziłby sobie z większymi nazwiskami. A ten facet przecież oswoił Rooneya z ADHD i budyniem zamiast mózgu.
adrem -> No, bo patrząc na 'czubek własnego nosa' dobrze, że Everton nie zdobył tych trzech punktów. Ale oglądając sam przebieg meczu, szkoda mi piłkarzy z Liverpoolu, bo zasłużyli na te 3 pkt.
Czepiacie się wszystkiego ;]
fellaini to by idealnie do realu pasowal, imo o wiele lepszy zawodnik od khediry
swoja droga obejrzalem big love, bo chcialem byc fair wobec rezyserki i jej legendarnej dyskusji z krytykiem, ale teraz zaluje i przypomnialem sobie czemu nie ogladam polskich blockbusterow
no, ale hamkalo a-klasa dupeczka
Smaczku dodaje fakt, że Pizystrat za arcydzieło uważa Aliens.
Bo to jest arcydzieło kina sci-fi i żeby uważać inaczej to trzeba być chorym na głowę, poważnie. Te filmy i ogólnie cała saga, może prócz czwórki, to legendy sci-fi. Tutaj nie ma z tym co dyskutować, nieważne czy film się podoba czy nie. Trafia w moje klimaty, uwielbiam to uniwersum tak jak miliony ludzi na świecie. Nie twierdzę, że to arcydzieło całej kinematografii, tylko w swoim gatunku. I podobnie uważam o Godfatherze, który jednak w moje klimaty nie trafił. No i w sumie to tyle. EOT.
Wracając do tematu wątku, dzisiaj naprawdę jest co oglądać. Aż żałuję, że Arsenal gra dzisiaj, bo chętnie obejrzałbym sobie mecz Borussii z Ajaxem czy Realu z City.
Dzisiaj z Montpellier Mannone w bramce. A ciekawe czy Wenger wystawi od pierwszych minut Giroud. Facet w końcu musi się przełamać, a czy może być lepsza okazja, jak mecz przeciw byłemu klubowi :p?
To na pewno będzie trudny mecz, nie patrząc na formę mistrzów Francji, bo na LM na pewno dodatkowo się zmobilizują.
Stra gdzie te rozpiski, grupo po 6 rano, jeśli ich nie zrobisz nie próbuj się tu nawet pokazywać bez zdjęć z alkoholowego wet t-shirt contest .
Dzisiaj tyle ciekawych spotkań, że będę musiał na necie znaleźć sobie jakąś relację łączoną.
najwięcej walki będzie w Malaga - Zenit... i coś mi ręka idzie w kierunku postawienia 2
fellaini to by idealnie do realu pasowal, imo o wiele lepszy zawodnik od khediry
W meczu z ManUtd był najlepszy na boisku, bezsprzecznie.
Relacja łączona jest słaba. Ciężko się to ogląda.
btw Ojciec Chrzestny 4, Blade Runner 3 Co jest z tobą nie tak Loon?
Czy jest w tym sezonie wątek poświęcony UEFA CL Fantasy Football?
Nie ma, ja tam zresztą nie lubię edycji CL. Zbyt randomowa.
W takim razie kod: 770059-449902
https://www.gry-online.pl/forum/uefa-champions-league-fantasy-football-20122013/z6bbfda7?N=1
Jako, że Stra zawiódł to zrobiłem subiektywną rozpiskę:
Real Madrid CF - Manchester City FC 20:40 nPremium HD
Mogliby się pośpieszyć z łączeniem enki i cryfry :/
Stra was wszystkich zaskoczył i gdzieś podpity w namiocie leży, a wy tu tęsknicie za rozpiskami. Niech sobie chłop odpocznie. Rozpiski wrócą.
Zresztą dziś nie ma co rozpisywać. Wiadomo, że każdy wybierze Real (chyba, że kibicuje komuś innemu, kto dziś gra i będzie zerkał na inny mecz - tak jak ja na przykład).
ja tam wybieram milan z anderlechtem, ciekawi mnie jak sie podopieczni allegriego zaprezentuja, zwlaszcza, ze ostatnio dostali opierdol konkretny od mediow, kapitana, trenera, CEO i prezesa
Oczywiście zawsze pozostaje sopcast i livefootball.
Ja dzisiaj w robocie do 21 więc liczę, że mnie dużo nie ominie. Dodatkowego smaczku nadaje fakt, iż zainspirowany postem Bulzaja postawiłem na Milan i na... Ajax.
http://weeb.tv/
http://www.wlacz.tv/
Prawdopodobnie będziecie musieli kupić premium w godzinach meczu.
dostali opierdol konkretny od mediow, kapitana, trenera, CEO i prezesa
Oni wszyscy po kolei samych siebie powinni opierdolić
A ja dziś nie ogladam żadnego meczu, choć City-Real bardzo bym chciał :)
[110] Po co płacić za streamy skoro jest pełno dobrych i darmowych? Dla mnie to totalny idiotyzm, to jakby płacić za oglądanie seriali w necie. :D
tylko ze to jest zwyczajny sharing wiec jest jednak jakies ryzyko
[114] Spokojnie na większość spotkań można znaleźć stream czy kanał na sopie w HD, czasami nawet 4500kbps. :D No i generalnie wolę angielski komentarz.
Panowie, nie ma ktoś poratować trialem do golda Xbox Live? :( Skończyła mi się nauka i już chciałbym pograć sobie w demo. Patrzę na allegro to akurat kody za 1zł niedostępne.
Nie ma, ja tam zresztą nie lubię edycji CL. Zbyt randomowa.
Też nie przepadam.
Najgorszy PES od lat zgarnia najlepsze oceny. I to tylko dlatego, że autorzy uderzyli w taniość i skopiowali drewniany gameplay FIFY.
No dramat.
Późno, ale lepiej późno niż wcale. :) Nota bene nka dopiero dziś podała, kto komentuje dany mecz. Rozpiska na dziś:
Real Madryt - Manchester City, pocz. studia 20:00, pocz. meczu godz. 20:40 nPremium (HD)
Komentują: Bartosz Gleń i Wojciech Jagoda
Paris Saint-Germain - Dynamo Kijów, godz. 20:40 nSport (HD)
Komentują: Grzegorz Kalinowski i Stefan Białas
Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam, godz. 20:40 nPremium3 (HD)
Komentują: Sergiusz Ryczel i Sławomir Chałaśkiewicz
AC Milan - Anderlecht Bruksela, godz. 20:40 nSport 109
Komentują: Adam Marchliński i Maciej Terlecki
Dzisiaj wątpliwości chyba nie ma. Pojedynek mistrzów dwóch najlepszych lig Europy miecie "na papierze" wszystkie inne mecze, więc wybór jest prosty, prawda? :)
Nie wiecie może czy Maicon będzie grał?
Panowie, nie ma ktoś poratować trialem do golda Xbox Live? :( Skończyła mi się nauka i już chciałbym pograć sobie w demo. Patrzę na allegro to akurat kody za 1zł niedostępne.
To Ci da tylko to, że będziesz mógł sobie popykać online. Demka nie ściągniesz.
Real:
Casillas; Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso, Essien; Di María, Cristiano, Higuaín.
City:
Hart, Clichy, Kompany, Nastasic, Maicon, Y.Touré, Nasri, Barry, Silva, Javi García, Tévez
Żeby nie było, są to OFICJALNE składy.
Zalozylem z chloapakami facebookową grupę wątku ;)
https://www.facebook.com/groups/pngol/
1. Grupa jest tajna, widoczna tylko dla zaaprobowanych userów
2. Grupa stanowi uzupełnienie wątku (linki do transmisji etc.)
3. Jeśli nie piliśmy ze sobą wódki to nie zapraszamy się do znajomych
4. Co na Facebooku, zostaje na Facebooku
5. Zasad należy bezwzględnie przestrzegać
gra ten Maicon?
Stec donosi, że zamiast Ramosa zagra dziś Varane ;). Szkoda tylko, że na mecz nie powołał Jese. Myślę, że wobec niemocy Igły i Benzemy młodziak byłby ciekawą alternatywą.
Ciekawy będzie na pewno występ Javi Garcii ;)
Wenger wystawia dzisiaj bardzo mocny skład więc liczą się tylko 3 pkt dziś ;p
Giroud w podstawie, no to hattrick murowany :)
Cieszę się z decyzji Wengera, bo poszedł zakład na win Arsenalu.
A gdzie indziej ma się przełamać Giroud jak nie w Montpellier?
Czyżby Ramos powiedział kilka ostrych słów w kierunku Jose? Bo nie chce mi się wierzyć, że Portugalczyk ot tak wystawił na mecz z City Varane.
Arsenal 3-0 dziś wygra, tak przeczuwam ;>
Jose trochę ryzykuje tym składem. Ale z drugiej strony, Ramos w ostatnim meczu jakoś bardzo dobrze nie grał. Ale Essien bardzo w podstawie bardzo zaskakuje :]
Zobaczymy jak to się zakończy.
http://www.livefootball.ws/ padło?
Ma ktoś jakis link do Realu w dobrej jakosc ? Ewentualnie numer kanału sopcastowego?
Edit:
Dzięki wielkie.
91871
Najpierw facebook a później będziemy mieli program telewizyjną taki jak ten w nsporcie. Będziemy siedzieć w kółku i rozmawiać o piłce a w kącie będzie siedział Lukas i Azazel.
Na pl-sport.tv jest dobrze. Jakość średnia ale nie tnie i polski komentarz jak ktoś lubi.
Edit. Umknęło mi że Essien jest w Realu. A ja się dziwie co za czarny punkt biega na środku boiska w białej koszulce.
Malaga ładnie zaczęła :)
Od kiedy kupili Hulka i Witsela to przegrywają już drugi mecz. W lidze Terek a teraz Malaga. Zobaczymy jak się skończy.
Hart dobra interwencja, ale gdyby tam był ktoś inny niż Igła...
Królewscy cisną całkiem ładnie.
ŁooooCH IGUŁAIN SPIERDOLJET EGEJN
mam jakąś rosyjsko-brytyjską transmisję na sopkaście, ale sens chyba zrozumiały
dzizas, niech tego komentatora przytemperuja, bo sie porzygam zaraz
real to, real tamto, real sramto - bleee
Myślę, że jakby Real miał w składzie jakiegoś napastnika to byłoby już ze 3-0.
Czyli mniej wiecej tak jak przeczuwałem - City nic nie osiągnie póki trenuje je ta miernota.
Mam nadzieje, ze Mourinho w 2 połowie wstawi Ozila lub Modricia, bo chyba razem im nie da dzisiaj Mou pograc.
Mecz szybki, dobrze sie oglada.
Fakt, Igła znowu zawodzi..
Przecież Real dominował przez 90% pierwszej połowy, więc co miał robić? Chwalić City, że dali się zepchnąć do szesnastki?
Araby gromią, 3-0 do przerwy, gol Silvy w debiucie.
@Edit
Ale Dortmund gra żałośnie w LM... Weindenfeller co zrobił :D
Real gra dobrze, ale brakuje może trochę szczęścia, ale chyba bardziej tego ostatniego strzału. Były tam jakieś z początku, ale Hart świetnie bronił. City potwierdza na razie swoją słabość w LM z zeszłego sezonu. Ciekawe czy to się zmieni.
Arsenal wcale tak łatwo nie ma. Prowadzić, prowadzą, ale widać że wyjazd do Francji trudny. Liczę jednak na jedną czy dwie bramki po przerwie.
edit. Jagódka w formie... słabego komentowania. Widać są w każdej tv ludzie, którzy się za mikrofon komentatorski nie powinni zabierać.
zerko do zerka
Byłem autentycznie pewien, że się przesłyszałem...
Tymczasem Podolski coraz jaśniejszą postacią Arsenalu. Nie będę mówił <a nie mówiłem?>, bo to się już nudne robi.
Świetny mecz w Dortmundzie. Weidenfeller w bramce wyczynia cuda, Lewandowski jak się skończy remisem będzie pluł sobie w brodę za niewykorzystaną okazję.
Choć jakbym miał zrobić liste 10 najbardziej przereklamowanych pilkarzy na swiecie to o pierwsze miejsce bilby sie Benzema z Di Marią...
Pierwsza połowa w dortmundzie nudna jak nie wiem. teraz same niewykorzystane okazje z wyróżnieniem genialnie wykonanego karnego przez hummelsa beka
Wydaje mi sie, że gol dla Borussi to tylko kwestia czasu.
Mateusz -> pizza sama się nie rozwiezie :P
<facepalm>
//edycja: (aby nie livescorować nowymipostami)
ROBERTO CARLOSSSSS!!!!!!!!!!!!!
Daje 50 mln za Toure i dorzucam Sneijdera!
Ja wiem, że City to szejkowa kasa i w ogóle, ale Real dostający u siebie 0-1 to piękny widok. Jeszcze jeden!
O, Benzema, czyli Real dzis na 0 z przodu
Masz na myśli wynik czy ustawienie? :D
Tyle miejsca mu dali że ja bym to strzelił.
O, wyszło.
Możecie mi dziękować że wyłączyłem transmisje bo możecie oglądać gole :D
też lubię Marcelo. Taki fajny chłopak :)
Serio, lubisz Marcelo?
Ja wiem, że to nie ta liga co Pepe, ale nadal jakoś specjalnie nie widzę go w top 1000 ulubionych zawodników.
BŁOŻE TY MŁÓJ jak to ujął mój rosyjski komentator na sopcaście
Co tam się dzieje
pff, napastnik takiej druzyny powinien schodzic po polowie z hat trickiem, a nie strzelac bramke na trzy mecze
MMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNCHESTER CITY
cóż to się stało, na chwilkę poszedłem sobie herbatkę zrobić a tu wracam i 2:2 heh
edit: 3:2
Wyszedł jednak ten nieustanny brak cwaniactwa w pucharach, bo City po swoich wyjściach na prowadzenie oddało je wyłącznie przez swój brak koncentracji.
Ten Milan aż taki słaby?
Hart pała i ciota jedna... Żeby Real mu strzelił 3 bramki. Powinien zostać wygnany! Przynajmniej Real 15-sty w Primera :).
Wszyscy "Real, Real", a tymczasem po cichutki Lewandowski strzelił w końcówce jedyną bramkę meczu:)
No i już się prawie cieszyłem że wejdzie mi fajny kupon :(
Dałem za 5 zł na Porto, Arsenal, PSG i City :( 368 zł było
Ja trochę byłem za City, bo postawiłem na nich hajs, poza tym dużo fajniej się patrzy na zawodników City, którym się chce niż te gwiazdki Realu, które jeszcze przed wyjściem na boisko są bogami, a potem im się nie chce grać. Zwycięstwo szczęśliwe, ale City z jakimś kompetentnym trenerem na ławce ograłoby Real grający tak jak dziś...
Myślę też, że jeśli Real w tym sezonie nie wygra ligi mistrzów to prześpi swoje trzy wielkie lata, w których miał ku temu doskonałą okazję, bo rywal był tylko jeden. Już w kolejnym sezonie konkurencja znowu będzie bardzo duża...
Arsenal wymęczył to 1-2 do końca, ale myślałem, że efektowniej mecz wyjdzie. Ważne są co prawda 3 pkt na trudnym terenie, ale tą 3 bramę mogliby strzelić dla efektu końcowego :]
Brawa dla Realu za walkę do samego końca. Widać, że gra nie wygląda jakoś powalająco, ale wyrwali 3 pkt.
[176] Czego tu szukasz, janusz ?
Ufff, już się bałem, że Mancini fartem urwie punkty Realowi. Ten facet nie wie co się dzieje na boisku. Mając taki zespół broni się cały mecz we własnym polu karnym.
@RoBerCiK29
Z jakiej dziury wypełzłeś, pędraku?
O, Lewy zwycięski gol na 1-0!
Loon -> Akurat w pierwszej połowie to oni mieli dużo ochoty do gry. Ronaldo starał się być wszędzie: lewa, prawa, środek dużo strzałów. Widać że chciał. Trochę mi nie pasował Higuain, nie nadaję się do kombinacyjnej gry a koledzy nie wystawili mu żadnej dobrej piłki.
Zwycięstwo szczęśliwe, ale City z jakimś kompetentnym trenerem na ławce ograłoby Real grający tak jak dziś...
japierdole, czasami mam wrazenei ze Loon powie wszystko zeby mu tylko pasowalo do tezy
a di maria zagral rewelacyjny mecz dzisiaj, no ale Loon by wolal zeby na tej pozycji byl <ktokolwiek z Interu, moze byc nawet Julio Ceasar>
SOrry jeszcze Malage miałem na kuponie i 361 zl a nie 368. Kurde szkoda po bramce Kolarova myślałem że wytrwają te 5 minut
Dobrze powiedziane, Arsenal to zwycięstwo wymęczył. W drugiej połowie Montpellier stworzyło kilka groźnych sytuacji i spokojnie mogło doprowadzić do wyrównania. Ale najważniejsze 3 pkt i skuteczność. Podolski łapie wiatr w żagle. Mannone zagrał bardzo pewnie więc Wojtuś może czuć się powoli zagrożony.
Giroud znowu słabo. Obawiam się, że to kolejny Chamakh. Znowu był bezużyteczny na boisku. Jego grę podsumowała akcja około 60 minuty, gdy dostał idealne podanie od Cazorli i stał pod polem karnym zupełnie niekryty, obrońcy byli daleko. Mógł zrobić z piłką wszystko, przyjąć, odwrócić się i pobiec sam na sam ale zdecydował się na podanie w takiej sytuacji do krytego Podolskiego. Słabizna panie Giroud.
Niezła końcówka meczu w Madrycie.
No i brawo Lewandowski!
Milan chyba naprawdę jest tak słaby. Tragedia z tego co widzę.
Sorry, ale Real miał w tym meczu dobre tylko 5 ostatnich minut. Nieskutecznie ostrzeliwanie bramki na wiwat jakie uprawiał całą pierwsza połowę jeszcze nie tak dawno temu wyśmiewaliście gdy Inter i Chelsea ogrywały atakującą Barcelonę.
No nie ma w tej ekipie napastnika, sorry.
Jestem głosem w tym obskurnym, brudnym i niechlujnym temacie. Ten wątek to dno, a jego użytkownicy to zwykli pseudo-fani Realu, którzy cieszą się z wygranej, gnoją przy przegranej i cisną Barce. Precz z takimi! Na pocieszenie powiem wam, że Real od dawna nie miał takiego pecha w lidze, a i w pucharze udupi. Jeszcze jeden przegrany mecz, a będzie gorszy od Getafe.
[191] ---> Odezwał się zasrany fan Realu. Gardzę takimi fanboy'ami.
5 ostatnich minut dobre, no nie wierze po prostu, zgaduje ze najlepiej w meczu zagral Maicon :D napastnika moze i nie ma, ale zeby przez to powiedziec ze nic nie grali to kpina
Maicon straszny piach grał, w ogóle go nie widziałem przy piłce, ale i koledzy z drużyny mu nie podawali nawet jak był wolny :(
W meczu najlepiej zagrał Touree, ja nie mam często okazji oglądać ligi angielskiej, ale piłkarz zrobił na mnie wielkie wrażenie i zaliczył fenomenalną asystę. Z Realu najbardziej podobali mi się Marcelo, Pepe, Xabi Alonso i tradycyjnie Cristiano Ronaldo, choć mógłby oddawać nieco lepsze strzały.
Wynik oczywiście zasłużony, ale dla takiej drużyny z takim trenerem wymagania są trochę większe. W końcu budują się od dobrych trzech lat, a tymczasem jest regres.
Ten filmik Sobie oglądałem 2 dni temu :)
http://www.youtube.com/watch?v=MNQKYBBLpGE
Potwierdził klasę :)
Co za ciekawe mecze dziś:D
Oglądałem BVB super bramka Lewego :D Robił dość często obrońców jak chciał.
Ekscytująca końcówka Real- Manchester City :D Bramka za bramkę,a spadający liść Ronaldo na prawdę trudny do obrony(piłka w ostatnim momencie opadła).
Co do strzałów z daleka Realu, widzieliście ile zawodników Manchesteru broniło się , cały czas w 8-9 przy polu karnym, więc ciężko coś stworzyć w 3-4 osoby.
[191] Może nic nie grali to za dużo powiedziane. Grali dużo lepiej niż w lidze. Ale widać, że Realowi brakuje typowego snajpera. Benzema i Higuain raz na kilka meczów gola strzelą, ale to mogłoby wystarczyć na jakiegoś angielskiego czy niemieckiego średniaka, a nie na taki zespół.
Zagrali na pewno dużo lepiej niż w sobotę, ale widać, że to jeszcze jest nie to.
edit. napster -> olej janusza. Szkoda nerwów.
[194] ---- Sam sobie pobiegaj. Tam są drzwi, więc get the fuck out gimbo boy'u. Gimbusy, zbierzcie się! Zamiast mecze oglądać, to do wyra i rano do gimbazy wstawać dzieciarnio...
ale najbardziej mnie cieszy porażka Zenitu, myśleli, że ot tak wykupią sobie 2 piłkarzy za 80 mln euro i z marszu przejdą fazę grupową
Dziwna pora na janusza. Zawsze są przy Gran Derbi a tutaj wyskoczył jak filip z konopii.
5 minut to łącznie w tym spotkaniu zagrało City. Porażka jak zespół z takim składem na papierze jest tak tłamszony. Angielski klub kompletnie nie istniał przez większą część meczu. Próbować na siłę bronić się zespołem, który jest stworzony by atakować? To się nie godzi!
Real też trochę poniżej oczekiwać. Brakowało wykończeń i silnego, charyzmatycznego napastnika, który mógłby walczyć z rosłymi, twardymi obrońcami. Za to pierwszy raz od dłuższego czasu drużyna z Madrytu pokazała jaja. Przeważnie to oni otwierali mecz a później siadali bo im się nie chciało. W tym meczu walczyli do końca i udało się wydrzeć 3 punkty w meczu, w którym de facto byli lepsi. To jest walka znana z angielskich boisk. To jest walka, która charakteryzuje drużyny prowadzone przez Mourinho.
Warto odnotować, że był to mecz imho dwóch, najlepszych drużyn na świecie. Przynajmniej na papierze. Na papierze są to również mistrzowie dwóch, najsilniejszych lig w europie. Dla mnie był to też pojedynek najlepszych obecnie bramkarzy na świecie. Subiektywna ocena - Hart>Casillas w tym spotkaniu.
Maicon straszny piach grał, w ogóle go nie widziałem przy piłce, ale i koledzy z drużyny mu nie podawali nawet jak był wolny :(
Właśnie dla tego mu nie podawali. On jest za wolny na taki mecz.
najbardziej podobali mi się Marcelo, Pepe, Xabi Alonso i tradycyjnie Cristiano Ronaldo, choć mógłby oddawać nieco lepsze strzały.
Ale, że z wyglądu? Varane>Pepe imho. A do tego Alonso kolejny słaby mecz notuje. Środek w odbiorze sprawował się bardzo dobrze ale nie miał kto kreować gry. Hiszpan powinien odpocząć ale Portugalczyk chyba chce go obudzić ciągłym wystawianiem, nawet w takiej dyspozycji.
Widzę, że lecą pociski na Real, a to źle.
Praktycznie cały mecz dominowali, chociaż w pierwszej połówce brakowało im pomysłu na skończenie - z tego co widziałem szły same strzały sprzed pola karnego, ewentualnie było zamieszanie w polu karnym przy stałych fragmentach, City całkiem niewidoczne, zepchnięte do defensywy.
Początek drugiej połowy wyglądał zresztą tak samo, potem fuksiarska kontra Citizens i prowadzenie. Strasznie to było niesprawiedliwe, ale cóż taka, piłka. A potem bramki się posypały - w końcu Marcelo trafił, kolejny fuksiarski gol dla gości i świetna, a co najważniejsze skuteczna, końcówka Los Blancos.
Ogromne plusy dla dwójki młodych stoperów z obu stron - jeśli dobrze pamiętam Varane zero jakiegokolwiek błędu.
Wracając do innych meczów - ktoś wątpił w wygraną Arsenalu? Bo na pewno nie ja. Montpellier w lidze gra piach kompletny, jedyne zwycięstwo ze słabym Sochaux, Kanonierzy musieli to wygrać. Strasznie cieszy mnie postawa Malagi, która mimo problemów finansowych nadal gra swoje, piękne 3:0 z Zenitem, węszę tutaj pierwsze miejsca w grupie. Drugie to sprawa otwarta, nawet Anderlecht może przejść, widząc taką grę Milanu. I wisienka na torcie czyli PSG - może rywal niezbyt wymagający, ale na początku sezonu i z takimi potrafili mieć problemy. Ekipa zaczyna się zgrywać, jak wyjdą z grupy, co jest raczej pewne, będą kolejne transfery i jak nie w tej edycji, to w następnej mogą daleko zajść.
Jutro wszyscy mamy niebieskie serca, arcyciekawe spotkanie na Stamford - może być ciężko, ale mam nadzieję, że magiczny tercet Mata-Torres-Hazard zapewnią 3 punkty The Blues. I to tyle z jutrzejszych interesujących spotkań, Bayern powinien lekko rozklepać Valencię, o reszcie nawet nie wspominam.
Jeszcze jeden plus - kupon mi wszedł. Arsenal i BTS w Pireusie. Brawo.
BODZY!
az nie wiem czy to ironia :D
No akurat dziś to nie boss tylko bardzo lucky man.
Tak, bo Real istniał tylko przez 5 min, a to wszystko przez brak napastnika.
dodajmy ze milito by hat tricka ustrzelil
adrem -->
Nie ironia, u mnie na blokach wyraz najwyższego uznania.
Loon -->
Daj pan spokój, dziś to po mnie spływa jak po kaczce.
Dla takich meczów ogląda się Ligę Mistrzów.
dodajmy ze milito by hat tricka ustrzelil
Eto'o po kwadransie miałby hattricka
No widzę ekspercki powiew piłki w tym wątku, Higuain i Benzema wyzywani w tym wątku przez wszystkich od dwóch tygodni nagle stali się wielkimi mistrzami. Poczekamy do kolejnej kolejki ligowej :>
Real zagrał dobry mecz, ale jakby mieli Milito, Eto'o, kurde - Drogbe, to mysle, ze juz w pierwszej polowie wszystko byloby jasne, a nie dreszczowiec.
Studio w ence zabawne. W przerwie jechali po Borussi, po meczu rozpływali się nad Lewandowskim jakby był inkarnacją Maradony.
Sezonowcy...
No widzę ekspercki powiew piłki w tym wątku, Higuain i Benzema wyzywani w tym wątku przez wszystkich od dwóch tygodni nagle stali się wielkimi mistrzami.
Ani słowa prawdy w tej wypowiedzi. Oddalone z powodu nadinterpretacji.
Ale Loon ma trochę racji w swoim dworowaniu. City z Mancinim byli niezwykle blisko ustrzelenia wielkiego Realu na SB. Z bardziej rozgarniętym szkoleniowcem by tego meczu nie przegrali. Nieprzypadkowo padało w trakcie meczu porównanie do starć Chelsea z Barceloną. Tym razem Anglicy jeszcze nie wydymali Hiszpanów, ale są już bardzo blisko.
a byłbym zapomniał, już w ubiegłym sezonie pisałem, że Varane > Ramos
co prawda nie lubie Milanu, ale kurcze, zeby nie wygrac z Wasilewskim to mnie troche smuci bo to jednak pokazuje "sile" serie a
To jak szanowne gremium... Varane zostaje na środku, a co z Ramosem? Ława czy w tym roku przesuwamy go na prawą stronę?
Milan to się w tym sezonie na ligę europejską nawet nie nadaje, ale kto mógł przewidzieć, że zafundują sobie takie mercato. Ale po cichu liczę, że Juve zostanie czarnym koniem. Mówię to z ciężkim sercem, ale życzę im nawet finału :)
Varane był opcją rezerwową Fergusona, więc od początku było wiadomo, że to prze***, bo w kwestii środkowych Szkot się nie myli.
Nie sądzę by Mou był aż tak odważny, ale ja bym Ramosa wystawiał na prawej, zamiennie z Arbeloą.
Moim zdaniem Francuz ma poważne zadatki na drugiego Ferdinanda (tego od Duran Duran).
Mogę się mylić, ale O'Shea to grał gdzie popadnie, ale nie był środkowym.
O'Shea to LB przekwalifikowany na DM i w stanach wyższej konieczności na CB, więc pudło.
Aż coś mnie w dołku ściska jak sobie pomyślę, że taki talent kręcący na lewej flance niejednym asem z Figo na czele został rozmieniony na drobne przez eksperymenty Ferga.
Mała próbka Oszeja z czasów lewej obrony
http://www.youtube.com/watch?v=E6TVMtR6Xc0
so close ;(
Paudyn ---> Jakieś 100 lattemu wrzucałeś demota z fotką Fergusona i podpisem "Eric Djemba-Djemba will be fine signing"... masz go może jeszcze na dysku?
Jutro wszyscy mamy niebieskie serca, arcyciekawe spotkanie na Stamford (k42a_)
O, a dlaczegóż to? Ja od przeszło 20 lat noszę w osierdziu barwy zebry i nie widzę powodów, dla których jutro miałoby to ulec zmianie.
Inna rzecz, że zgadzam się z bukami co do końcowego wyniku.
Milan to się w tym sezonie na ligę europejską nawet nie nadaje, ale kto mógł przewidzieć, że zafundują sobie takie mercato.
kazda zorientowana w temacie osoba, ktora sledzi newsy o milanie
te dwa lata beda przejsciowe, poswiecone na budowanie nowej druzyny wedle wzorcu borussii - w nastepnym sezonie milanu w lidze mistrzow nie zobaczymy, zwlaszcza, ze kazdy widzi, ze druzynie potrzebny jest rozgrywajacy oprocz zarzadu
Kurde, posrają się z tym Lewandowskim.
Ryczel to jest jednak głąb spektakularny.
Kolejne mecze pierwszej kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów i kolejne emocje. :) Rozpiska na dziś:
FC Barcelona - Spartak Moskwa, pocz. studia 20:00, pocz. meczu godz. 20:40 nPremium (HD)
Komentują: Grzegorz Kalinowski i Maciej Terlecki
Chelsea Londyn - Juventus Turyn, pocz. studia 20:20 (TVP1), pocz. meczu godz. 20:40 nSport 109 i TVP1 (HD)
Komentują (nSport 109): Adam Marchliński i Wojciech Jagoda
Komentuje (TVP1): Jacek Laskowski
Bayern Monachium - Valencia CF, godz. 20:40 nSport (HD)
Komentują: Sergiusz Ryczel i Sławomir Chałaśkiewicz
Manchester United - Galatasaray Stambuł, godz. 20:40 nPremium3 (HD)
Komentują: Bartosz Gleń i Stefan Białas
Kompletnie nie rozumiem wyboru meczu wieczoru przez n. Pojedynek mistrzów Europy z mistrzem Włoch stawiają na ostatnim miejscu, a za hit uznali nudne starcie Barcelony ze Spartakiem, cóż... Myśleć moim zdaniem można jeszcze nad meczem Bayernu z Valencią, ale spotkanie na Stamford Bridge zapowiada się jednak ciekawiej. Co wybieracie? :)
Jesli dam rade to oczywiście Chelsea-Juventus, to są drużyny o bardzo zbliżonych parametrach i przewiduję remis, ale moim zdaniem Juventus zajdzie w tych rozgrywkach dalej niż Chelsea.
[228[
rzeczywiście, jedyne wytłumaczenie to to, że leci na publicznym, więc może nie chcieli podwajać transmisji
Ja obejrzę United z kebabami, wciąż nie mogę się doczekać w tym sezonie przekonującego występu i liczę, że dzisiaj to nastąpi. Zweryfikuje się na ile gadanie Fergusona o nie odpierdzielaniu w tym sezonie jest poważne. Dziadki grały w weekend więc być może zagra dynamiczna ekipa z Cleverleyem, Andersonem, Kagawą i będzie się działo.
Juventusu i Chelsea nie lubię, atrakcyjnego futbolu się w tym spotkaniu raczej nie spodziewam więc jakoś nie pali mi się do jego oglądania. W meczu Bayernu i Valencii pewnie będzie ciekawiej ale Teutoni prawdopodobnie pocisną Hiszpanów, to jeden z przypadków w którym taki scenariusz mi nie odpowiada.
Zgadzam się z oceną przedmówcy w całej rozciągłości.
Jeden z niewielu udanych pocisków made in Catalunya --->
Gdybym mógł to ja bym grał 11 Alexandrami Buttnerami, cała reszta jest taka nędza ze az szkoda gadac.
Ładnie wczoraj Isco pogrywał sobie z Zenitem
http://www.101greatgoals.com/gvideos/golazo-isco-malaga-v-zenit/
http://www.101greatgoals.com/gvideos/another-golazo-isco-2-v-zenit-st-petersburg/
ma chłopak duży talent, ciekawe kto go wyciągnie z Malagi, mam wrażenie, że za rok może być jednym z gorętszych nazwisk na rynku transferowym.
Zenit wydał na dwa ostatnie transfery pewnie więcej, niż wynosi cały budżet Malagi, a tu takie jaja.
Nie wspominając o tym, że Malaga straciła Cazorlę, a latem wydawało się, że klub przestanie istnieć.
To Ci da tylko to, że będziesz mógł sobie popykać online. Demka nie ściągniesz.
To już jest jakaś kpina, żeby trzeba było kupować golda za 30 zł żeby sobie demko ściągnąć. :|
Isco już w tym okienku transferowym interesowała się Barca.
Tu ciekawy ranking
Dam radę, ale żeby nie móc pograć w demko przed premierą gry to trochę gówniana perspektywa. :D
Laskowskiego z przyjemnością posłucham w dzisiejszym meczu. Bardzo dobry wybór, bo się bałem że mecze prawie zawsze będą komentowali albo Iwanski albo Szpaku. :) Wtedy pozostaje oczywiście tylko transmisja w nSport/nPremium.
dobrego swojaka tez trzeba umiec strzelic,
w ogole w tych zawodach chodzilo o cos innego ;)
http://www.youtube.com/watch?v=aP4TNCt9HB0
Ale po cichu liczę, że Juve zostanie czarnym koniem. Mówię to z ciężkim sercem, ale życzę im nawet finału :)
ale moim zdaniem Juventus zajdzie w tych rozgrywkach dalej niż Chelsea.
oglaszam alarm, ktos sie wlamal Loonowi na konto
Maicon ostatnio tak bardzo na lewo był, kiedy poszedł na paradę równości w rio de janeiro
sport.gadu-gadu.pl?? seriously?! jest takie coś? toż to musi być poziom bravo sport...
gdybys o tym nie wspomnial to nawet bym nie wiedzial, wielkie mi co :P
Kawałek mojego dzieciństwa i w ogóle, ale dwóch takich tępaków jak Rahim i Fokus wczoraj u Wojewódzkiego to dawno nie widziałem xD
widzial ktos kiedys tego Ansaldiego w akcji?
bo ja nie, a coraz czesciej widze go w roznych rankingach/porownaniach lewych obroncow, i nie wiem czy on powaznie jest jednym z lepszych defensorow na swiecie czy lewych obroncow jest tak malo, ze musza wyszukiwac ich w fifie/fmie, gdzie Ansaldi jest bezapelacyjnie jednym z lepszych wyborow jesli chodzi o full backow
A o so chodzi szefuniu? Coś głupiego powiedzieli bo nie oglądałem i nie wiem?
Pogoda ssie niemiłosiernie (dobrze, że pada, bo wody w studni coraz mniej ;D ), więc oglądanie któregokolwiek meczu w necie jest niemożliwe. Muszę się zmusić do oglądania Chelsea i Juve.
BLUE IS THE COLOUR!
Co tu dużo mówić...
Forza Juve
Aha, żeby dodać pikanterii tegorocznej rywalizacji, jeśli Chelsea obroni Ligę Mistrżów, to stawiam Straszkowi FIFĘ 14 :)
"Bayern w swoim najmocniejszym składzie" rzekł Sergiusz Ryczel... Normalnie głupoty w stylu Pola. Szkoda, że Jagodzianki zerko do zerka nigdy nie dadzą do pary z kimś komentującym Bayern. Skoro już się nie ma żadnej wiedzy, to chociaż wypada być zabawnym.
valem, mam nadzieje, ze te galganki ktorym kibicujesz pokaza to, co w polfinale z realem w 2003
w ogole mam nadzieje, na boski wystep pirlo i bramke giovinco
Może zrobię się trochę monotematyczny, ale Juve byłoby potęgą gdyby miało jakiegoś porządnego napastnika.
vucinic jest porzadnym napastnikiem, tylko nie ma kto go zmotywowac - technicznie to on jest lepszy od van persiego czy llorente, za ktorymi marotta sie rozgladal
No bo kto jest gorszy technicznie od van Persiego? Sobiech? Nawet Benzema i Higuain są mimo wszystko level wyżej.
edit: wlasnie miales probke Vuko, Diego Milito juz by ze 2 gole strzelił
[271]
nie ma napastnika, ktory wykorzystuje kazda sytuacje, przeciez raul czy inzaghi pewnie mieli z 20% skutecznosci
boze, ten dobry sezon bonucciego i ranocchii w bari to sie bedzie wlochom odbijal jeszcze pare lat
No i chyba powoli krystalizuje nam sie odpowiedz na pytanie o kupowanie randomów z Brazylii
Technicznie to nie było ciężko znaleźć lepszego od RvN. Natomiast sytuacja odwracała się, gdy braliśmy pod uwagę strzelanie bramek.
Czelsi 2 gole w 2 minuty. No to chyba nic Juve nie wywiezie dzisiaj. Choć kto wie...
Ktoś tu zasługuje na Oskara :D
Na taka Czelsi mogę patrzeć :)
gracz12301 -> mnie się tylko wydaje czy mecz trwa 90 minut?
[276]
przeciez oscar randomem nie jest, tak samo nie sa nimi damiao, neymar, ganso czy moura - wazne jest to ile za nich brazylijskie kluby wolaja, bo rownie dobrze mozna kogos takiego znalezc w argentynie czy we francji
Ta pierwsza bramka taka sobie, bo po rykoszecie, ale druga genialna. Na pewno to będzie jedna z ładniejszych w tej edycji.
No jak ktoś kupuje pilkarza z ligi brazylijskiej za 50 mln to nalezy to traktowac jak kupowanie randoma z 10 mln, na jedno wychodzi ;)
Nie wiadomo jak sobie poradza w Europie, Coutinho też był talentem z FM-a
GOOOOOOOOL MAURICIO VIDAL
Lille dostaje już 3-0 z BATE. I to u siebie. Co oni, w tym sezonie o utrzymanie będą w lidze walczyć ?
Udało się oglądnąć pierwszą połowę Barca - Spartak. Panie, idź pan w uj.
Szukam dobrego streamu do innego meczu, bo kosmos ;XXX
Cholera, ten pierwszy gol popsul troche nastroj, gdyby nie ten rykoszecik... no ale to jest futbol, Vucinic nie strzelil setki to sie sytuacja odwrocila. Ale mecz arcyciekawy, licze na jeszcze lepsza gre po przerwie.
Loon, zrobilem screena :D
FORZA JUVE
Nie sądziłem, że to napiszę, ale do boju Juve:|
Może Juve jeszcze ukąsi. Ciekawe czy Vidal dogra do końca, bo sędzia daje pograć.
Ej no, do Oscara to nawet ja nie byłem przekonany, ale sama bramka na 2:0 warta 1/4 jego ceny.
Zapowiada się świetna druga połowa, najbardziej boję się o di Matteo, zobaczymy co wymyśli w przerwie...
A Lille faktycznie lami od początku sezonu, ale 0:3 z BATE u siebie to już lekka przesada. Widać ile znaczył dla teamu Hazard, co prawda dzisiejszego meczu oczywiście nie oglądam, ale widziałem kilka ich meczów w L1, w środku pola zero jakiegokolwiek pomysłu na grę. Bez kitu, taki ładny stadion mają, a coś się przełamać do niego nie mogą...
Dobry mecz w Londynie, szkoda tylko, że Vidal pewno już nie pogra w tym meczu.
Lile gra drugim składem czy jak? ;o Ja bym złotówki na Bate nie stawiał.
Ogląda ktoś Bayern? Jak tam graja, jest szansa żeby ktoś czerwona dostał?
I 2 pytanie, czy obstawianie w Polsce online jest legalne, czy nie będzie problemów z wypłata? Bo nie mam już sił ciągle do sts biegać.
Nic na to nie wskazuje, czysty mecz, brak złośliwości jak dotąd... ale to jest nożna, zdarzyć się może prawie wszystko.
I 2 pytanie, czy obstawianie w Polsce online jest legalne, czy nie będzie problemów z wypłata?
Szykuj się na wjazd antyterrorystów do domu.
[294] Jakbyś wygrywał to i by biegać ci się chciało, więc zastanów się nad dalszym brnięciem w to.
Co do zakładów online - legalne jest granie w internetowej fortunie i innych polskich bukach itp., co do reszty typu bet365 czy bet-at-home to nie jestem pewien, niby nie jest, ale kto to tam wie...
Trzeci karny pod rząd spierdzielony przez United (Van Persie, Hernandez, Nani), Rooney wracaj?
Niech mi ktoś powie co się dzieje z Nanim, gość od początku sezonu praktycznie nie podejmuje dobrych decyzji, a celność jego podań musi się wahać w granicach 60%. Nie wspominam nawet o jego strzałach.
spoko sprawa i ironia dziejow - chelsea gra z najbardziej wloskim zespolem na polwyspie apeninskim i symuluje
Naniemu nie chciało się wstać i poszła kontra, ja naprawdę zaczynam żałować, że w końcu Ruscy go nie kupili... Niech ktoś go nauczy grać do gwizdka...
I kto to na litość boską komentuje, bez przerwy słyszę, że na boisku jest Szols...
Sędzia robi wszystko żeby Bayern wysoko nie wygrał, faule przerywające kontry, niepodyktowane karne... Nie ma to jak jakieś sędziowskie pastuchy w LM, a to wszystko wina samego Stra.
Na Camp Nou 3:2. Messi ratuje Barcelonę.
xNaruto [ gry online level: 60 - Generał ]
Było obstawić :d Dobra końcówka w Monachium. Valencia nie ma środka pola - Parejo i Tino co chwila tracą piłkę. Banega wróć :(
Passa Juve trwa, widzę, że Inter bedzie mial zaszczyt ja przerwać :)
Brawo dla Juventusu. Myślałem, że po 2 szybkich ciosach się załamią i nie dadzą rady nic już w meczu zrobić. A oni wręcz przeciwnie. Szybko się podnieśli i zaatakowali bramkę Cecha. Mogli nawet tego 3 gola strzelić :]
Dobrze, że zabrali punkty Chelsea. Liczyłem na taki właśnie rezultat.
Szkoda tej poprzeczki Fabio, no ale jak sie nie ma co sie lubi.... i tak mial wejscie smoka :)
Wynik nie jest krzywdzacy dla zadnej z druzyn, ladny mecz i podzial. Teraz czas na Chievo.
[309]
Juve ma tę passe już tylko w lidze włoskiej, bo dostali z Napoli w finale pucharu Włoch.
Mam nadzieję, że Stark i jego kumple po fazie grupowej pojadą do domu i nie będą więcej sędziować. Tyle pomyłek, to dawno nie widziałem.
Widzę, że w Barcelonie po staremu. Cały wózek pcha Messi :) Wystarczy, że wypadnie na kilka spotkań i Real wróci do gry w lidze hiszpańskiej.
Aha. Białas z Trzeciakiem tworzyliby najgorszy duet komentatorski ever.
Dobry mecz Juve. :)
Inter miał szansę przerwać tę passę już kilka razy w zeszłym sezonie, coś nie wyszło... :P
Barcelona ledwo, ledwo, ale jednak 3 punkty ma. Fajnie :)
Oglądałem Bayern i o ile w pierwszej połowie grali wyśmienicie, to jednak Valencia miała swoje 5 minut. Jednak zasłużenie przegrali i tyle. Jedynie sędzia na duży minus.
Powróciły słynne analizy i mazanie po ekranie <3
Loon -> Równie dobrze możesz mi postawić całą paletę gier + parę konsol, bo dobrze wiesz, że LM nie da się obronić. :D Ale dziękuję.
Jeśli chodzi o mecz, to brawa dla obu drużyn za walkę, szkoda mi drugiej połowy, którą Chelsea niestety trochę przestała. Zupełnie inna kwestia to sprawy pozaboiskowe, jak zawieszony trener na trybunach, kontaktujący się z ławką w sposób bezczelny. Przede wszystkim turyńska hołota na trybunach Stamford Bridge, która zamiast skupić się na dopingowaniu ulubieńców, obrażała rywali ("Chelsea merda", "fuck off Chelsea").
Osobny akapit dla Oscara, druga bramka stadiony świata, nie było się co śmiać z ceny, bo może być z niego olbrzymia pociecha.
Nie wiem jak streścić mecz United Galatasaray, najprościej chyba powiedzieć, że diabły wyglądały identycznie jak w poprzednim sezonie. Stark rzucał faulami jakby sędziował ligę inwalidów, a mimo to w polu karnym mylił się non stop i kebaby powinny dostać conajmniej jedną jedenastkę*. Nani co minute zmieniał się z najgorszego na najlepszego gracza na boisku, Scholes ma tragiczny wpływ na Carricka który zwala na niego całą odpowiedzialność, Kagawa jest poziom nad wszystkimi a Van Persie ciągle jest nie na swojej pozycji. Evra wciąż nie ma pojęcia jak się gra w obronie, a Rafael na jeden mecz zrozumiał, że obrona to nie tylko nieustanne atakowanie piłki. .Hernandez przestał wiecznie być na spalonym, ale za to zapomniał jak się wykańcza akcje. Welbeck potykał się o własne nogi (no suprises here). Ogólnie na mecz w Turcji możecie stawiać grubą kasę na Galatasaray.
* - trzy razy wbiegali graczom United w wykopy, w sumie sytuacja dyskusyjna, ale Stark dał karnego za dość lekkie skopanie Rafaela w polu karnym i nie dał jak Valencia minął trzech graczy i został skasowany przy linii. Takiego kolesia powinni trzymać naprawdę daleko od LM.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=41250
Caillas już nie ten refleks co kiedyś :) Przy bramce Ronaldo to widać :)
Piłka nożna online: <a href=" [link] " target="_blank">Radio Sabalera</a>