1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna.
2. Dyskusja jest toczona o wszystkich możliwych ligach i krajach.
3. Nie zwraca się do drugiego człowieka w sposób obraźliwy tylko ze względu, że ma inne gusta lub zdanie niż Ty.
4. Staramy się unikać zdań w stylu "Legia mistrz i tyle!" bądź "Wisła jest najlepsza!" bo nic nie wnoszą do dyskusji.
5. Swoje wypowiedzi po napisaniu jeszcze raz czytamy i korygujemy wszystkie kwiatki w stylu "Łysa pała" (o Guardioli) czy "Pieprzony szwab" (o jakimkolwiek Niemcu)
6. Staramy się być mili dla kibiców przeciwnych drużyn.
7. Problemy typu "A oni są lepsi" zostawiamy do rozstrzygnięcia boisku. To weryfikuje forma, dzień, umiejętności, warunki pogodowe.
8. Nie ubliżamy forumowiczom tylko dlatego, że ich ulubiona drużyna przegrała.
9. Wszelkie łamanie tego regulaminu zostanie zgłoszone do Prefektów/Moderatorów.
10. Przedstawianie typów, prośby o rady w temacie obstawiania zakładów sportowych - niemile widziane. Od tego jest oddzielny temat na forum.
11. Piłeś - nie pisz.
12. http://www.youtube.com/watch?v=xGI6ZzE2NN8
13. Po 300 postach zakładamy nowy wątek.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadchodzi wyczekiwany przez wielu kibiców moment. Start sezonu 2012/2013. Już w ten weekend ruszają znane i lubione ligi europejskie - angielska, hiszpańska czy portugalska. Gra też Francja i Holandia.
Na boiska wybiegną także piłkarze naszej rodzimej T-Mobile Ekstraklasy. Śląsk i Legię czeka jeszcze walka o udział w fazie grupowej Ligi Europy. Mistrzowie Polski zagrają dwumecz z Hannoverem 96, natomiast zdobywcy Pucharu Polski - z Rosenborgiem Trondheim.
Ciekawe pary w play-offach Ligi Mistrzów. Dla każdej z drużyn to ostatnia przeszkoda na drodze do upragnionej fazy grupowej, więc zapowiadają się bardzo emocjonujące starcia. Potem już Superpuchar Europy - ostatni na monakijskim Stade Louis II, gdyż w przyszłości mecz ten będzie rozgrywany na różnych obiektach.
Czas na ligi! :)
Twoja prognoza na sezon 2012/2013 - wytypuj! :) https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-prognozy-na-sezon-201213/zebb1144?N=1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lista linków: http://pokazywarka.pl/pilkanozna/
Baner do wstępniaka: http://i46.tinypic.com/10wp0yo.png
Poprzednia część: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-490-czas-superpucharow/z3baf1d5?N=1
Zrobiłem też ten wątek z prognozami na nowy sezon, więc można typować :)
https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-prognozy-na-sezon-201213/zebb1144?N=1
Ligue 1 - tydzień temu ruszyła.
Eredivise - tydzień temu ruszyła.
Malo kto z was wie, ale jestem tez umiarkowanym fanem NHL, tzn. moze raczej nazwalbym to uprzejmym zainteresowaniem, ale od 99 roku "kibicuje" Detroit, czasem lubie sobie obejrzec powtorke na YouTube. No generalnie to jestem hokejowym Januszem, ale mają tam taki fajny patent jak salary cap, jak przeplacasz na zawodnikach to nie masz prawa przystąpić do ligi, jest taka fajna ekipka z tego wlasnie Detroit, to sa niemal wylaczeni najlepsi hokeiści, grają w tym zespole od lat, albo obnizaja sobie kontrakty zeby zespol sie upchnal, raczej nie odchodza, niektorych sami sobie odchowali.
No cos pieknego, tak powinna wygladac pilka.
Jeszcze jak Song opuści Londyn to będzie mizeria. Mam nadzieje, że Wenger jakoś wpłynie na to, aby Kameruńczyk został w Arsenalu. O ile Persiego jeszcze jakoś można przeżyć (na formację ofensywną Kanonierzy narzekać raczej nie muszą) to Song jest motorem tej drużyny i ciężko mi sobie wyobrazić, żeby go ktoś zastąpił.
http://www.uefa.com/memberassociations/association=por/news/newsid=1847216.html
Też Kolumbijczyk, też napastnik, też z dziewiątką... Nowy Falcao w Porto? :>
Saha w Sunderlandzie, Anita w Newcastle.
Gaston Ramirez w Southamptonie .. Czasem Milan czy Inter go nie chciały ?
Dudka bardzo blisko Levante :D
A Valencia dalej bez nowego LO :(
Dawno Polaka w Hiszpanii nie było, fajnie gdyby przeszedł.
A ja właśnie dostałem zużyty kod do XLP, straciłem 155 zł, ech... Reklamacja już zgłoszona... :(
Liverpool w walce o Top4 raczej bez dużych szans, ale cieszy,
że Rodgers przewietrzył szatnię. Pożegnał znanych i lubianych
a w zamian jest trzech młodych i obiecujących. Allen i Borini
to wiadomo, ale tego Assaidi nie znam. Nie śledzę Eredivisie,
ale ponoć szybki z niezłym dryblingiem.
Zmiana pokoleniowa, zmiana stylu gry. Jest nadzieja na mniej
upokorzeń niż w ubiegłym sezonie.
Najważniejsze transfery Rodgersa
IN
Joe Allen - Swansea City - 15 mln
Oussama Assaidi - SC Heerenveen - 2,4 mln
Fabio Borini - AS Roma - 10,4 mln
OUT
Alberto Aquilani - Fiorentina - nie ujawniono
Fábio Aurélio - Gremio - koniec kontraktu
Craig Bellamy - Cardiff City - za darmo
Maxi Rodriguez - Newell's Old Boys - za darmo
Assaidi to gangster w Fifie, często po niego sięgałem, chyba z potencjałem 85, więc jakaś to gwarancja dobrego transferu xD
http://futbolfc.pl/premier-league,wenger-song-moze-odejsc Ja już nie ogarniam o co chce walczyć Ars w tym sezonie ...
Assaidi dobry grajek, choć już już nie jest najmłodszy i wątpię w jego gwałtowny rozwój. Jednak dryblingiem i techniką imponuje, ciekawe czy się nie zrazi jak ktoś w BPL go skosi parę razy. Jakiś czas temu czytałem o nim obszerny artykuł i dziwiłem się, że nigdzie nie poszedł.
Rozumiem, że ktoś może chcieć Songa (jakbym robił zakupy w Arsenalu to ustawił bym priotytety na Wheelchair > Song > Sagna > Van Persie), ale intryguje mnie co Song chce osiągnąć wbijając do Barcelony? Liczy na to, że wygryzie Busquesta/Mascherano ? Przecież Fabregas nie ma tam zagwarantowanego pierwszego składu. Trochę szalony ruch jeśli ma się na uwadze swoją karierę.
W poprzednim wątku trochę sobie pożartowaliśmy z nowego ustawienia United, w tym spróbuje przewidzieć na poważnie jak Ferguson ustawi ekipę na Everton. Biorąc pod uwagę, że sezon rozpoczyna się standardowo z wielką dziurą przez kontuzje (Evans, Smalling out jak i dzięki Bogu Jones, miewam koszmary z nim na prawej obronie) Rafael nie umie bronić i ostatnio przegrał mistrzostwo zawalając z the Blues dwie bramki, a Nani z Valencią w tym ustawieniu niszczą to na chwile obecną najchętniej obejrzałbym coś w tym rodzaju:
-------------De Gea
-Valencia - Vidic - Ferdinand - Evra
-----Cleverley --- Carrick
---Nani -- Rooney -- Kagawa
-----------Van Persie
Ale niestety na 90% za Cleverleya wejdzie rudy a za Kagawe Young. Wbrew pozorom najdziwniejszym ruchem transferowym Fergusona nie było kupno Persila, a wypożyczenie Fabio do QPR. Jedyną osobą, która może grać na lewej obronie jest Evra a udawać że grają Evans, Young i Giggs. W pomocy jest przyzwoicie, przynajmniej do czasu zanim Andersonowi i Cleverleyowi odpadną nogi (Anderson strzelił brazylijskiego gola w meczu towarzyskim, a więc odpadną mu na pewno). Jedno wzmocnienie więcej na, którąkolwiek z tych pozycji i byłbym bardzo optymistyczny przed sezonem, na chwile obecną obstawiam maksymalnie jedno trofeum (ligę).
edit. srać na sens transferu i'm pumped now http://www.youtube.com/watch?&v=P-6IQ135zmU :D
btw. Fletcher trenuje z pierwszą drużyną.
takie samo pytanie mogl zadawac sobie mascherano wbijajac sie na sile do barcy, a chyba zle na tym nie wyszedl, do tego, jakiegos nadmiaru szczescia na DM tez nie ma (odszedl keita). Masche raczej szykowany jest w tyłach, a wystarczy, ze Busqueta wiatr połamie i w srodku dziura jak cholera, a dla barcy pozycja DM chyba jedna z najwazniejszych.
Choc osobiscie wolalbym songa sobie odpuscic, a wytargac dobrego grajka na srodek obrony ale co moglo byc kupione juz zostalo sprzedane :/
[15]
Song może grać na DM jak i na środku obrony. Dlatego dla Barcelony tak bardzo zależy na tym transferze.
Keita w zeszłym sezonie trochę pograł + Song ma ten plus, że, z tego, co oglądałem Arsenal, może grać na środku obrony, co w kontekście dojrzałego wieku Puyola i wahań formy Pique nie jest głupim pomysłem.
Aczkolwiek jak bym raczej zainwestował w CB, który od biedy może grać jako DM niż odwrotnie. Tam przecież ze środkowych jest są tylko wspomnieni Shakira i Kirk Hammet oraz Mascherano, reszta to poziom Barcy B IMO.
Niestety nie ma nikogo do kupienia na tej pozycji kto bylby duzym wzmocnieniem... :-/
Song w obronie grał z musu i nie wyglądał zbyt dobrze na tej pozycji. To drugi DM w Premier League, ale jakiś pięćdziesiąty CB.
Ale, jak wiadomo, w Barcelonie mają własną wizję tego kto i na jakiej pozycji może grać, albo ją symulować.
Moim zdaniem kiepski wybór Songa, przecież tam nawet najlepszy obecnie zawodnik PL na tej pozycji nie dał rady przebić się do pierwszego składu. Nie wydaje mi się by nowy trener miał zmienić podejście do piłkarzy nie będących wychowankami La Masii.
Dwudziestka? W sumie lepsze numery są zajęte, ale pewnie - jeśli zostanie w United na dłużej - przejmie jakiś "lepszy" wkrótce.
I tak 20 zakosił Fabio, a jeśli Berba odejdzie (why go tottenham nie chce?) to 9 czeka pewnie na Welbecka.
Sir Alex Ferguson on Roberto Mancini: “We're favourites every week according to him, he needs to realise he has a decent team himself."
Baaardzo udany felieton ;)
http://rafalstec.blox.pl/2012/08/Startuje-liga-hiszpanska-Faworyt-ten-sam.html
Pewnie zgarnie #11 po Giggsie, albo właśnie #9 po Berbatovie. Jednak dawanie #7 Ekwadorczykowi było chyba zbyt przedwczesne, ale może Ferguson chciał tym zachęcić Valencię do zapieprzania na prawej obronie :D
Pewnie jak Fabio wróci, to będzie grał z #2.
Witam,
Jak ktoś tutaj obecny będzie dzisiaj na meczu Gliwice Piast - Górnik Zabrze, będzie miał okazje obejrzeć w przerwie meczu pokaz futbolu amerykańskiego :)
Ale Edi ściągnął pajęczynę, bramka kolejki zdobyta ;o
swietny ten nowy stec
[28]
Ale Edi ściągnął pajęczynę, bramka kolejki zdobyta ;o
Nie będzie Niemiec pluł mi w twarz.
Simao w Espanyolu.
[30]
No i po co ta małpia złośliwość? Jest osobny wątek dla swojskiego bajorka to trzeba z niego korzystać.
A Peszko kiedy tam trafił :O
http://www.transfermarkt.de/de/slawomir-peszko/profil/spieler_16956.html
Jakieś dwa dni temu. Też się dziś o tym dowiedziałem z artykułu Steca w GW.
Oj nie przesadzajmy, jest nawet logo TME w banerze. :)
Lille - Nancy z fajnych rzeczy jeszcze dzisiaj. Fajnie, że ligi wróciły. :D
Logo jest przez przypadek.
Mnie nie przeszkadza to, że ktoś wspomina o żałosnej podróbce piłki nożnej zwanej w pewnych kręgach (zapewne ironicznie) ekstraklasą, a bezinteresowna złośliwość.
Ja tylko przypomne, że schizma nigdy nie została oficjalnie potwierdzona w tym wątku. Ot, Lukis postanowił założyć osobną część, żeby nie robić offtopicu tymi kmiotami w wątku o piłce nożnej, wszyscy userzy od Ekstraklasy sobie poszli i chyba nawet nikt oficjalnie tego nie zauważył ;)
Ok. Nie warto pisać o tych złamasach (zobaczywszy jak obrońca Zagłębia sam się okiwał - oniemiałem), ale bramkę Ediego warto oglądnąć.
Z braku laku oglądałem pierwszą połowę Piast-Górnik. Boże... To jest katorga. Tu nawet nie chodzi o to, że mecz jest nudny, bo nie jest. Oba zespoły grają "byle do przodu", ale to jak partolą akcje, czy przez jakie proste błędy tracą piłkę... Ekstraklasa :) Wszyscy pamiętamy bloopers z całego sezonu australijskiej ligi. W przypadku polskiej ligi, taki materiał można robić co kolejkę.
Współczuję komentatorom, bo muszą się strasznie namęczyć, żeby ten mecz jakoś wyglądał. Najlepsze są momenty ciszy po strzałach lub dośrodkowaniach w trybuny :D
Najgorsze, że transmitują to też za granicą (propsy dla ludzi, którzy to komuś opchnęli), m. in. w Anglii go puszczają. Ciekawe co sobie przeciętny Brytol myśli oglądając tę kaszanę.
Mecz Lille z Nancy na nowym stadionie na razie dobry, pierwszy 30 minut oba składy mocno spięte, ale w końcu któryś z grajków Nancy strzelił od niechcenia z dystansu i wpadło to i Lille spięło dupy i po kilku minutach Martin świetnie dośrodkował na Kalou (sytuacja sam na sam z ok. 20 minuty to pudło miesiąca).
Słudzy chodzą, że Song jednak w Barcelonie. Prezentacja w poniedziałek na Gamperze.
napster - kto to ogląda?? To jest dla Polaków za granicą. Nikt normalny nie jest takim masochistą, żeby oglądać tą pseudoligę. A jednak coś przykuwa :D
bo w f@r$3l0n13 to niby kazdy rowny i wszyscy siebie lubia, a jednak okazuje sie, ze maja murzynow do szpiegowania
hipokryzja katalonskich lamag nie ma konca
http://www.youtube.com/watch?v=8PE90cFEM-g&feature=player_embedded
Można oglądać bez końca. Najlepszy jebaka w historii. Bezsprzecznie.
szkoda ze postanowil balangowac, a nie grac, w szczycie formy to takiego messiego wciagal nosem
Ta bramka z Sevillą z ~2 minuty jest boska, łezka się w oku kręci że skurwiel wybrał imprezowanie ;(
[47]
Proste.
Nawet połączenie karła z tą pizdą nie byłoby w stanie mu przeszkodzić w walce o najlepszego piłkarza tamtych lat, szkoda, że odpuścił.
JOGA BONITO DZIFKO.
Koleś robił takie rzeczy z piłką że Boże Moj. Prawdopodobnie najlepszy technik w historii.
Z Ronaldinho wiąże wiele wspomnień, to co robił wydawało się być niemożliwe do wykonania dla nikogo innego. Fajnie byłoby jeszcze zobaczyć go w akcji na mundialu.
dla mnie najlepszy technicznie pilkarz jakiego dane mi bylo zobaczyc, szkoda, ze tak szybko sie wypalil ale co zrobil to jego
Dawać już Premier League, czekaliśmy dostatecznie długo. Dlaczego złośliwie nie ma standardowego sobotniego meczu o 13:30? Also fuck this gay earth, że United gra dopiero w poniedziałek.
Rewelacyjne, ciężko się oderwać. Dokładnie takie coś, jak oczekiwałem. Ciekawe postaci (zwłaszcza protagonista fajny), czuć klimat, dużo aktywności pobocznych - robię, robię i nie mogę się oderwać. Rajcują mnie też zawsze dodatki typu własne samochody czy ubrania - tego też nie brakuje. Polecam.
Ja czytałem, że akurat postacie są dość słabo zrobione w porównaniu do GTA. Przy czym porównanie może jest trochę nie fair, bo takich kreacji jak Rockstar nie robi nikt.
tez juz jajco znosze czekajac na PL, poki co mozna przykatowac jaga-podbeskidzie :/
, poki co mozna przykatowac jaga-podbeskidzie :/
Nie będę sobie psuł podniebienia przed daniem głównym, gównianą przystawką.
kubi -> Gdzie, na Gameplay'u? :P Ja widzę w tym jedną kwestię - Azję. Dla Europejczyka czy Amerykanina wszyscy Azjaci mogą być trochę podobni do siebie - wyglądem, nazwiskami itd. Myślę, a wręcz jestem przekonany, że wynika to także i z tego.
Wiadomo już coś więcej na temat transferu Sahina? Wszystko miało być wiadome w tym tygodniu, a jak zwykle transfer się przeciąga.
Wiadomo już coś więcej na temat transferu Sahina?
Najpierw Koguty muszą dogadać się z Moutinho.
Stra -> a już nawet nie wiem gdzie. Wygląd postaci to jednak nie wszystko. No nic, przekonam się na własnej skórze jak sobie kiedyś kupię.
Celtic uratował punkcik ;>
Ciekawe co Poldi pokaże w meczu.
kubi -> Ale wiesz, dużo łatwiej "zasymilować się" - dla przykładu - z szatynem Johnem, rudym Paulem i blondynem Joem, niż z podobnymi do siebie Weiem Shenem, Jackiem Ma i Winstonem Chu... Po prostu inaczej to brzmi dla Europy i Ameryki. :)
Też ciekawi mnie występ nowych nabytków Arsenalu, bo w tym okienku "na papierze" są one bardzo intrygujące.
Mam przeczucie, że Poldi się odnajdzie w Anglii. Obstawiam ~15-20 bramek do końca sezonu, w tym jedną dzisiaj.
Jak Song odejdzie do Hiszpanii to Arsenal się bardziej osłabi niż wzmocni w tym okienku...
Zobaczmy ten pierwszy ich mecz jednak teraz ;]
Song nie gra. Przypadek?
Wątpię.
Z tymi numerami w Arsenalu też ciekawie - myślałem, że "10" zajmie Podolski, ten zaś ma "9". Wilshere z "10", Giroud z "12"... Interesująco. :P
[72] Song już w Barcelonie będzie dzisiaj'. Nieoficjalnie. Twarowski mówił, że wiedzą to z bardzo dobrych źródeł...
Rzekomy drobny problem ze zdrowiem Songa ;d
Pierwsza połowa ARS - SUN - dno. Z początku trochę Arsenal poszarpał i siadł. Pod koniec raz ruszyli i tyle.
Grają bez napastnika to co mają zrobić. Po przerwie powinien wejść Giroud.
Liverpool jeszcze lepiej rozpoczął sezon ;]
http://www.101greatgoals.com/gvideos/golazo-zoltan-gera-west-brom-v-liverpool/ :O
Normalnie typowe... Liverpool ma szanse, posiadanie piłki i jak zwykle jakiś zawodnik z drużyny przeciwnej musi mieć dzień konia i strzelić bramkę kolejki... Jak mi tego kur... brakowało.
Stra --> ja rozumiem, że można się interesować takimi ciekawostkami i małostkami jak sędziowie czy nowe stroje na nowy sezon, ale interesować się numerkami na koszulkach zawodników? Bez przesady...
Pierwsza połowa na Emirates wbrew temu co mówi wynik dobra, mecz wyrównany, Cazorla dobrze gra, teraz tylko czekam na tego Girouda...
Michu dwa gole :O
Podolski zejdź, czemu Cazorla tego nie strzelał
Liverpool
<--
można się interesować takimi ciekawostkami i małostkami - jesteś pewien, że tego słowa chciałeś użyć?
Pierwsza połowa na Emirates wbrew temu co mówi wynik dobra
Wybitna. Należałoby wymienić wszystkich poza Cazorlą. Czoło i Walcott jak zwykle szybsi od myśli, a Arteta i Podolski człapią jak oldboje. Normalnie uczta dla zmysłów.
Pierwszy się należał. Drugi trochę z dupy bo Skrtel nawet nie widział gościa, którego niby faulował.
koobon --> zły dzień?
Tak, tego właśnie słowa chciałem użyć sensei.
Co do meczu Arsenalu pierwsza połowa dobra, kilka dobrych sytuacji z obu stron (zwłaszcza początek Sunderlandu), gospodarze też kilka razy zagrozili pod bramką przeciwników, Podolski co prawda się nie sprawdził, ale może Giroud pokaże się z dobrej strony.
Haha, kilkadziesiąt minut temu odbyłem dyskusje z paroma fanami Live, którzy stwierdzili że walczą o TOP 3, spinali sie strasznie na Chelsea i Arsenal, teraz rzucają kur*ami : D o właśnie trzecia weszła : D
czekam na mecz Spursów, zadowala mnie remis w takim składzie..
Friedel, Walker, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto, Livermore, Sandro, Lennon, Sigurdsson, Bale, Defoe
tak, marze o remisie...
[72]
Taa, Wenger zapomniał go wpisać do kadry meczowej.
Ale Słonzi gromi:O
Najwyraźniej jestem bardziej wymagający, bo trzy strzały obok bramki i kiwanie jak zapyziały za linię końcową nie są w mojej ocenie wyznacznikami dobrego meczu. Flaki z olejem; gdyby nie Twarowski już dawno bym wpadł w komę.
Giroud miał niejedną szanse na gola, jak na razie skuteczność słaba.
$ikus - fani to sobie mogą pieprzyć trzy po trzy szczególnie, że sam Rodgers powiedział o celach jakie sobie założył. Powrót do czołówki i LM, jednak zauważyl, że może to być niemożliwe jeszcze w tym sezonie. Więc po bzdurach jakie wygadywali widać jacy to "fanii".
BTW prawdziwą porażką w tym meczu jest wejście Cola z ławki i zejście po 15 min :/
Edit: Koniec, 3 w plecy. Mam nadzieję, że sprawdzi się powiedzenie mojego kolegi: Dobry start ch...a wart.
Żiru :*
Kurna, mam nadzieję, że ten drugi klub z północnego Londynu zagra lepiej; gorzej byłoby trudno.
Swansea pierwszy kandydat do spadku, a na wyjeździe gromi wzmocnione QPR 0-5. Brawo.
[94] Pierwszy kandydat do spadku to Reading, co do meczu to na plus jedynie Cazorla i Gervinho, reszta do odstrzału, Podolski chodził jakby miał koło czterdziestki, Żiru zabrakło precyzji, oj będzie brakowało van Persiego i Songa, oj będzie...bardziej chyba niż Nasriego, Fabregasa i Clichy.
Arsenal w drugiej połowie całkiem nieźle kontrolował grę, tylko byli zupełnie bezproduktywni w ataku. Dziś Cazorla był kotem, a Giroud słabo. Zobaczymy jak im będzie szło dalej. Z meczu Liverpoolu widziałem tylko bramkę na 3:0 i nie wiem co tam się stało, ma ktoś skróty jakieś już?
Tak ogólnie to znacie jakąś stronę, na której znajdziesz najszybciej skróty w trakcie kolejek?
Niemrawo ten pierwszy mecz wyglądał. Były tam jakieś próby, ale zabrakło celności. Zresztą ilość akcji stworzona przez Kanonierów też nie zachwycała. Mam nadzieje, że to tylko zły falstart. Choć Song już odszedł od nas...
Czy ja wiem czy Swansea to pierwsza drużyna do spadku, w zeszłym sezonie poradzili sobie bardzo dobrze przecież.
Arsenal trochę jakby chciał a nie mógł, bardzo widoczni byli Cazorla i Gervinho , ale niestety nic z tego nie wynikało.
Kibice Arsenalu to jednak łatwego życia nie mają.
Song w poniedziałek przejdzie testy medyczne i podpisze 5-letni kontrakt. Dali za niego 19mln.
O kurde, stracili kolejny filar kanonierzy : o ...
Ale nadal będą mówić ze walczą o mistrza,max.vice...
PS: AVB ma u mnie + i - za dzisiejszy skład na NUFC, + za Livermora(tylko nie Jenas!) - za Gallasa, nie spodobał mu sie Vertonghen?! o którego od miesięcy sie staraliśmy...!
[99] Teraz tylko czekać na post Pizystrata w którym pojawi się słowo "zdrajca".
Kibice Arsenalu to jednak łatwego życia nie mają.
Już było jakiś czas temu wiadomo, że Song odejdzie. Tylko czekaliśmy na oficjalne info...
Teraz tylko czekać na post Pizystrata w którym pojawi się słowo "zdrajca".
Tutaj już trudno mówić o zdradzie. W końcu Barcelona to nie "duży rywa Kanonierów" tak jak United. Ale osłabienie niesamowite. Najgorsze jest to, że Wenger pewnie ani myśli o kupieniu kogoś w zamian Kameruńczyka... :/
Gervinho to jest niereformowalny tłuk. Kiwa się bezsensu, zamiast podać do kolegi, który wychodzi na pozycję. Tymi dryblingami się tylko gówniarze jarają, bo i tak z jego akcji nic nie wynika. Dośrodkować też nie potrafił, to już imo więcej szumu robił Walcott, chociaż to też nie było nic specjalnego. Na temat Poldiego padło wystarczająco dużo słów. Giroud przynajmniej jakąś czystą okazje miał, świetnie się z Cazorlą będą uzupełniać. Swoją drogą, to kolejny Hiszpan, który robi furorę w klubie z czuba tabeli. Jednak podobnie jak Mata, nie jest piłkarzem pierwszego wyboru przy ustalaniu kadry przez Del Bosque.
Arsenal znowu jest w dupie, bo odchodzi czołowy strzelec i asystent. Za rok się pewnie pozbędą Vermaelen, albo Koscielnego. Jeszcze nie wiadomo, czy Theo nie odejdzie. Na jego miejscu bym się poważnie zastanowił, bo niestety Kanonierzy idą po równi pochyłej i o ile rok temu się udało, to teraz już się może obyć bez happy endu.
BTW. Kilka miesięcy temu (chyba po tym meczu z Evertonem) pisałem, że Barcelona się zgłosi po Songa i jak widać miałem rację...
[105]
A jaka pozycja w Realu wymaga poprawy (oprócz tego, że brakuje drugiego stopera z głową) ? Zrobiła się zgrana paczka przez te dwa sezony i wszystko wygrają w przyszłym.
Stra, w sumie racja, zapomniałem o Arbeloi.
Bad Olo -> Prawa obrona. Arbeloa bywa niepewny, a Ramosa już przekwalifikowano na pełnoprawnego stopera.
k42a_ -> Akurat numery to mniejsza fanaberia niż sędziowie, wiele osób się tym jara. Kiedyś nawet był artykuł w Piłce Nożnej, który rozwijał ten temat - ale to było kilka lat temu, jeśli mnie pamięć nie myli.
Czy to jest rozwojowy transfer dla Songa? "Trofeowo" na pewno tak, ale będzie mieć problemy z wywalczeniem pierwszego miejsca w składzie. Lubię tego piłkarza, na pewno bardziej od takiego Busquetsa czy Mascherano, więc mam nadzieję, że się to uda.
QPR to jest dla mnie dziwaczny, negatywny fenomen. Mają znane nazwiska w składzie, na papierze wygląda to w porządku. Zawsze mają walczyć o środek tabeli, a nawet Ligę Europy. A potem takie rzeczy... Oby znowu nie bronili się rozpaczliwie przed spadkiem.
Norwich typuję do bronienia się przed spadkiem. Dobre transfery (Garrido, Snodgrass, Whittaker, Turner), ale boję się, że może to nie wystarczyć.
Mladen Petrić, nowy nabytek Fulham, jak na razie świetnie się wkomponował. Może Chorwat namiesza w klasyfikacji strzelców?
Real aktywnie próbuje się pozbyć Kaki i Sahina, ściągając za to potrzebnego jak drzazga w dupsku Modrica zamiast jakiegoś porządnego prawego obrońce.
Same juhcowe wieści dziś, najpierw ten zafajdany remis, a potem Song sprzedamy za bezcen. Fuck me, im outta here.
Edit, zapomniałem o emotce i dodać, że to dziki klub. Barcelona zresztą też się popisuje swoimi ofertami, którymi się tylko ośmieszają. Zaproponować 15 mln euro na start to jak cios w twarz.
Problem z prawym obrońcą dla Realu jest taki sam jak z CB dla Barcy...nie ma na rynku nikogo do wyjęcia z rozsądną cenę na tych pozycjach kto byłby konkretnym wzmocnieniem...
koobon--->no wiesz co, w końcu Real nie musi robić transferów, a ty marudzisz :D
Bad Olo -->
Akurat stoper z głową (na lata) jest. Brakuje wspomnianego już prawego obrońcy. No i byłbym spokojniejszy gdyby w składzie znalazł się jakiś porządny trzeci napastnik. To trudna sprawa, bo znalezienie takiego, który pogodziłby się z rolą wiecznego rezerwowego jest misją niemożliwą. Chyba najbliżej byłby Adebayor, ale Perez uparł się, że dwóch napastników musi starczyć.
Z tym Modriciem to równie dobrze może nic nie wyjść.
Adebayor był w Madrycie zadowolony, aż się dziwiłem, dlaczego Real po niego nie sięgnął na stałe. A na zmiany i tak mógłby wchodzić, bo wiadomo, jak jest z Higuainem.
Głupia sprawa, bo był gotów mocno zejść ze swoich zarobków, byle tylko zostać w Realu. No ale co robić...
Barcelona robi dobre transfery, a Real śpi.
No błagam, Barcelona kupiła sobie 17 środkowego pomocnika, którego nawet nie potrzebują. Na dodatek chcą dać 2 paki za kolesia, którego pełne nazwisko w Londynie częściej przydaje się w bitwach tamtejszych raperów niż na boisku :D
Real aktywnie próbuje się pozbyć Kaki i Sahina, ściągając za to potrzebnego jak drzazga w dupsku Modrica zamiast jakiegoś porządnego prawego obrońce.
+1 Maicon jest za 8 milionów, a Perez blokuje ten transfer Mou. A robiłby takie rajdy w tej PD jeszcze ze 3 lata, że wszyscy z Barceloną włącznie obsyrwaliby się na miętowo.
Ps. Ale ruch dzisiaj ;)
Drużyna która w lidze strzela ponad 120 bramek w sezonie chyba ma odpowiednich napastników prawda ?
To bardzo niemądra teoria, równie dobrze wypada zapytać czemu drużyna warta jakieś 700 mln euro nie wygrała Ligi Mistrzów: napastnicy. A raczej brak klasowej dziewiątki.
Prawy obrońca by się Realowi przydał, ale trzeci napastnik? Odkąd Morata wszedł do pierwszego składu kupowanie kolejnego nie ma najmniejszego sensu.
O boze, jak ta piłka powoli sie toczyła w strone bramki, serce mi prawie wyskoczyło, naszczęscie- obok..
narazie słabe widowisko, Sandro i Jake juz po żółtej kartce..!
Zaproponować 15 mln euro na start to jak cios w twarz.
O czymś takim jak negocjacje słyszałeś? To nie Tesco, że się targować nie można.
Na dodatek chcą dać 2 paki za kolesia, którego pełne nazwisko w Londynie częściej przydaje się w bitwach tamtejszych raperów niż na boisku :D
what the? Ty nie oglądasz w ogóle Premier League, prawda?
zulu gula song bilong
Chwilę mnie nie było i nie wiem za co się łapać.
draco666 -->
ja to widziałem Debuchy'ego, ale jak widać byłem odosobniony
Loon -->
Song to bardzo dobry transfer. Niekoniecznie dla piłkarza, ale na pewno dla Barcy. Świetny defensywny pomocnik, który ma na dodatek pierdylion razy lepsze ostatnie podanie od Busketsa (no, trudno nie być w tym aspekcie gry lepszym od Katalończyka).
W przypadku Maicona problemem nie jest kwota transferu, a pensja. Perez już jednemu emerytowi płaci bajońskie pieniądze i nie uśmiecha mu się powtórka z rozrywki.
"równie dobrze wypada zapytać czemu drużyna warta jakieś 700 mln euro nie wygrała Ligi Mistrzów: napastnicy. A raczej brak klasowej dziewiątki." - akurat porażką z Bayernem należy obarczyć pomoc, a nie napastników. Ozil, Di Maria i Alonso grali poniżej swoich możliwości.
Skiter16 -->
Tyle, że ma ich dwóch, to o jednego za mało by walczyć na trzech frontach.
Kherlon -->
Przecież oglądałeś spotkania Realu z okresu przygotowawczego. Naprawdę uważasz, że Morata może ratować Real w przypadku kontuzji któregoś z napastników?
To już Joselu byłby lepszy, ale sprzedali go do Niemca.
A to widzisz, w środowisku Interu mówi się, że Perez nie chce Maicona, bo nie skupuje graczy po trzydziestce. Co jest zasadą słuszną, kiedy jednak masz w drużynie tylko dwie luki, to warto się zastanowić czy nie warto zainwestować małych w sumie pieniędzy w gracza, który od 7 lat jest jednym z dwóch najlepszych na swojej pozycji, z czego drugiego ma największy rywal.
Wiek jest sprawą, w tym przypadku, drugorzędną. Gdyby Brazylijczyk mniej sobie śpiewał pewnie Mou by prezesa przekonał.
koobon--> no fakt Debuchy niezły pomysł, na pewno lepszy niż członek klubu emeryta z Interu proponowany przez Loona :D
Defoeeee, uffff...!
Lol Pardev z łapami do sędziego ..
Dobra koniec, 2:1 ....
I Dobrze, niech Levy sie otrząśnie, w tamtym sezonie po porażkach z manchesterami dopiero sie ogarnął z wzmocnieniami, oby w tym sezonie to byl juz ten czas...!
Życzę Javierowi jeszcze 5 lat gry na wysokim poziomie, ale nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć Wesleya Sneijdera w roli kapitana Interu. Raz, że uwielbiam patrzeć jak inteligentnie ten zawodnik gra, a dwa, coraz istotniejszą rolę zaczyna odgrywać w ekipie Nerazzurrich.
Przed chwilą jakiś przychlast chamsko skosił Coutinho już bez piłki, 30 sekund później leżał po tym, jak wywalił go Sneijder. Oczywiście Holender zrobił to z sobie godną klasą, sędzia nie mógł mu niczego powiedzieć :)
Też mi się nie podoba to co Real robi w tym okienku. O wiele bardziej cieszyłbym się właśnie z prawego obrońcy (nie ma kto straszyć Arbeloi) i np eksplozji formy Sahina, a nie Modric (zakładając, że w ogóle do tego dojdzie). Jedyne co jest na jego korzyśc to to, że na Kakę oficjalnie przestano liczyć, zbyt wiele razy powtarzane było 'a może teraz w końcu?'...bardzo lubię gościa ale Madryt jak widać nie okazał się dla niego strzałem w 10. A szkoda.
Zgadzam się z Loonem. Sneijder byłby świetnym kapitanem Interu, van Gaal powierzył mu zresztą opaskę w reprezentacji Holandii w tak trudnym momencie. A to coś znaczy. Duża charyzma, poświęcenie dla drużyny...
Niestety kolejka do opaski kapitana jest dość długa, vicekapitanami zawsze byli Cordoba, Stankovic i Chivu, a rzeczywistym kapitanem jest tak naprawde od lat Cambiasso, który podobno trzęsie szatnią :(
No i nie ma co chować króla, skoro żyje, ma się dobrzei planuje pograć jeszcze przynajmniej 2 lata ;)
No i Sneijder rozwalił w szatni tabliczkę za 13 scudetto podczas świętowania, przewodnik na San Siro się z tego śmiał. :D
W ogóle obie szatnie się strasznie od siebie różnią, fajne to jest, zupełnie inna filozofia tego miejsca.
Kurde no musze tam pojechać, ale ciągle mi coś wypada. Miałem już na wrzesień zaplanowany wielką podróż od Mediolanu do Rzymu, to znowu nie wypaliła. W międzyczasie zaspokój moją ciekawość i napisz nam czym się różnią obie szatnie :)
BTW Palacio to jest przekot, szkoda, że przyszedł do Interu dopiero teraz i że jest już taki stary, bo w sparingach jest bezbłednym skrzydłowym egzekutorem
A tymczasem kapitanska opaske przejmuje Cambiasso, a nastepnie Samuel, zaś za Estebana na boisko wchodzi MARCO BENASSI
http://www.youtube.com/watch?v=ZEFdtRVtaYo
Loon -> W szatni Interu są wielkie połączone ławki i nie ma stałych miejsc. Tylko Zanetti zawsze siedzi pod tabliczką z bodajże 14 scudetto (bo to wygrał jako pierwsze w Interze) i Julio Cesar w jednym z kątów. Brak miejsc i jedna ławka ma budować jedność drużyny i teamspirit.
W szatni Milanu zupełnie inaczej. Duże, wygodne fotele, pojedyncze dla każdego. Nad każdym zamontowany telewizor, którego jedyna funkcja to wyświetlanie numerów zawodników. :) Berlusconi podobno chciał, żeby jego zawodnicy czuli się po królewsku, bo na to zasługują.
Przewodnik (bardzo miły i "mało włoski" swoją drogą, imieniem Alex) wymieniał gdzie kto siedzi, udało mi się zrobić (przypadkiem, nie wiedziałem :D) zdjęcie na miejscu Boatenga. No i Maldini ma zastrzeżone, nikt tam nie siedzi. Tam też się udało cyknąć. Wszyscy szukali tylko miejsca Ibrahimovicia, chociaż już wtedy był w PSG...
Kiedyś jak dam radę to wrzucę foty. ;) W ogóle uznaję wycieczkę na San Siro za mniej "napompowaną" niż ta Juventus Arenie. Chociaż tam było widać ogromną pasję w przewodniku i miłość do klubu. No i w szatniach na San Siro można siadać i robić zdjęcia jak się chce w cenie biletu, a w Turynie odgrodzone taśmami i chcą dodatkowe 15 € za zdjęcie...
Ale przeżycie jest bardzo fajne, polecam. :)
Kiedyś jak dam radę to wrzucę foty. ;)
Pics or didn't happen, a nie "kiedyś" i do tego "jak dam radę".
Kurde, to trzeba bedzie tak zrobic, zwlaszcza, ze nowy stadion Interu juz w 2016 roku, ale co Giuseppe Meazza to Giuseppe Meazza. A powiedz mi, czy zwiedzanie jest możliwe też w dniu meczu? Najchętniej bym obskoczył oba na raz ;)
Kubi mi nie wierzy, o żesz... :D
Loon -> http://www.sansiro.net/ - tu są wszystkie informacje, poczytaj ze szczegółami. :) W dni meczowe chyba wejść nie ma. Juventus Arena też ma swoją stronę ( http://www.juventus.com/wps/portal/it/stadio/stadio/progetto/idea ), na resztę we Włoszech nie ma biletów.
Przy czym jeśli chodzi o San Siro, to byłem na 10 i najpierw chodzisz po muzeum (połączonym dla obu klubów, po kolei według lat, fajna sprawa), a potem jak się zbiorą ludzie to przewodnik woła i oprowadza. :) Dużą grupę wziął, ale akurat ten Alex miał bardzo donośny głos - następny używał megafonu.
Od zawsze marzyłem żeby zwiedzić stadion Juventusu. Jeśli odzwierciedla on filozofię firmy to architekt tak naprawdę jest malarzem, materiały na budowę podkradano z fabryk w miastach ościennych, a projekt wszedł w życie bo dali w łapę komuś z nadzoru budowlanemu. Najzabawniejsze jest jednak to, że jeśli stadion się zawali, to będzie to wina Massimo Morattiego :)
To ile tam jest szatni? Trzy?
Kiedyś jak dam radę to wrzucę foty. ;)
A co to za filozofia? Na waleta się tam cykałeś?
koobon -> Muszę znaleźć kabelek, aparat, podpiąć, zgrać... Kwestia lenistwa. :D
Tak, trzy szatnie. Właściwie cztery (przewodnik się o to pyta jako zagadka ;) ) - Interu, Milanu, gości i sędziów.
20 lat minelo - jak donosi Stec - od ostatniej polskiej bramki w Premier League
Swoja droga jak tak patrze, to grali tam wtedy futbol bardzo podobny do Wisly Plock z pamietnego sezonu 2005/06 kiedy to Wisła miała Irka Jelenia i zajela 4 miejsce w lidze
Ja w tym roku wreszcie zamierzam zwiedzić Old Trafford, mam tam godzinkę drogi pociągiem i się strasznie ociągam z tym. ;>
[148] Gdybym ja miał godzinę pociągiem na OT, to już dawno kupiłbym sobie karnet na mecze Diabłów.
Kompo -> To gdzie mieszkasz konkretniej? :)
Pamiętam, jakie to było wydarzenie te kilka lat temu, jak Rasiak przeszedł do Tottenhamu. Nawet chyba bramkę strzelił, ale ze spalonego...
Bramkę strzelił w debiucie z główki po rożnym. Sędzia odgwizdał faul, którego nie było.
Poza tym, z tego co pamiętam, regularnie słupki i poprzeczki obijał. Tak sobie myślę, że Rasiak wtedy miał nawet jakieś szanse zaistnieć, gdyby strzelił coś z tych sytuacji w dwóch meczach. Potem zastąpił go Egipcjanin, strzelił, i dla Rasiaka zaczęła się równia bardzo pochyła.
Manchester oficjalnie wszedł w sezon ;) http://www.goal.com/en/news/9/england/2012/08/19/3316676/two-months-out-for-injured-rio-ferdinand-as-defensive-crisis
Było zamiast RvP kupic obrońcę a tak pewnie znowu jakieś wynalazki zobaczymy w defensywie.
Wiedziałem, że o kimś zapomniałem w Fantasy EPL, trzeba będzie jak najszybciej dodać Michu do składu.
TLC -> Faktycznie, teraz sobie przypominam. Dzięki. :)
Shadowmage -> Mido chyba? On się pałętał po całej Europie, teraz jest na zapleczu w Anglii. :) Rasiak nie był tak naprawdę złym napastnikiem, w Championship grał na bardzo równym, dobrym poziomie.
ZgReDeK -> Jeszcze dwa tygodnie okienka, kupować i sprzedawać można na potęgę. :)
Ferguson szybciej kupi Lewandowskiego niż obrońcę:( Już w pierwszym meczu Carrick na ŚO, ja pierdole. Żeby się tylko Vidic znowu nie połamał.
To chyba Bullz niedawno wrzucał zdjęcie Mido w zaawansowanej ciąży.
Rasiak nie był tak naprawdę złym napastnikiem
Złym może nie, ale nie na tyle dobrym by sobie w PL dać radę. Pomiędzy pierwszą, a drugą ligą w Anglii jest przepaść. Czasem zdarzy mi się obejrzeć na Sportklubie coś z zaplecza i to jest zupełnie inna piłka.
Jeszcze dwa tygodnie okienka, kupować i sprzedawać można na potęgę
Na ostatnią chwilę to można robić zakupy jak Arsenal w poprzednim sezonie.
[157] Najdziwniejsze jest jednak to, że jeśli jakaś drużyna awansuje do PL dostosowuje się do reszty stawki i gra już nieco przyjemniejszy dla oka futbol, jak by już sama nazwa Premier League dodawała + 5 do wszystkich atrybutów.
No, Wilki i Stoke miewają z tym problemy ;) Poza tym, te co bardziej siermiężne (a takim jest Derby) nosa z Chempionship nie wyściubiają.
A właśnie, dopiero wczoraj zajarzyłem, że Swansea wykupiło z Rayo Michu. Świetny ruch!
Mam tylko nadzieję, że nie przeszkodzi to madrytczykom w utrzymaniu.
ed.
Właśnie oglądam skróty wczorajszych meczów PL i muszę z wielkim bólem przyznać, że te karne podyktowane przeciwko The Reds mocno kontrowersyjne. Znaczy pierwszy kontrowersyjny, a drugi to kompletnie z dupy.
Tbf po tym co obrona odpierdzielała w ostatnim meczu z Evertonem to Carrick nie może na niej wypaść źle. Choć remis był głównie zasługą Evry i Rafaela. Evans niby trenuje więc być może będzie gotowy na następny tydzień.
Zgredek - Pięciu centralnych obrońców to mało?
edit. Wow Dowd rzeczywiście miał wczoraj gorszy dzień:D A Gera jak Scholes w najlepszych latach;o
Xavi <-> Song
Taką zmianę w meczach Barcy chciałbym widzieć. Ot co.
Koobon -> Ramos ok, ale co z drugim stoperem z głową? Wystarczy, że jeden myśli a drugi nakurwia? ;d
Song poszedł za 15 milionów funtów? Przecież to jest kradzież;o Ale podobno zarabiał tyle co Bendtner więc wyjaśnia się częściowo jego motywacja.
Bad Olo -->
Akurat nie miałem na myśli żadnego z pary podstawowych stoperów.
Pepe, wiadomo, a Ramos też ma zaćmienia. Nie wiem czy w sumie nie gorsze od Portugalczyka, bo nie dość, że tak jak on potrafi wjechać w przeciwnika na pełnej, to jeszcze doprowadza mnie do szewskiej pasji bawiąc się piłką w polu karnym.
A odpowiedź na Twoje poprzednie pytanie brzmi: Varane.
No proszę. Wenger jednak szuka zastępcy Songa. Na celowniku są oczywiście Sahin i M'Vila. Ja byłbym bardziej skłonny na zakup Francuza, myślę że lepiej będzie się nadawał na zastępstwo Kameruńczyka. Tym bardziej, że jeśli chodzi o Sahina w grę wychodzi tylko wypożyczenie.
2 - Chelsea only had two shots in the first half vs Wigan - both were goals. Perfect
Chelsea kontynuuje swoją formę z Ligi Mistrzów, ile czasu zostało Di Matteo?:D
Mam nadzieję, że Scholes czule go za to http://www.dailymotion.com/video/xsub60_eng-ita-1st_sport?start=216 w Premier League przywita, szczególnie że był to mecz towarzyski.
Bullz -> Podobno to nie na pewno, zobaczymy.
Szkoda, widziałem w nim kolejnego kapitana Romy po Tottim, bardzo charyzmatyczny piłkarz. Przynajmniej ma innego Włocha w zespole, chociaż w Anglii mało piłkarzy z Italii. Dla City to na pewno byłoby wzmocnienie.
wzmocnienie to malo powiedziane, dla mnie to on jest top3 defensywnych pomocnikow na swiecie
troche to smutne, po kim jak po kim, ale akurat po nim sie takiego czegos nie spodziewalem
Z drugiej strony - czego? :> Sportowo to jest na pewno awans, idzie do drużyny mistrza Anglii, będzie regularnie grał w Lidze Mistrzów... Coraz więcej Włochów ostatnio chce się sprawdzić za granicą. To mnie akurat cieszy.
Plota o de Rossim ma jakie źródło?
No właśnie, kto by się mieścił w Waszym rankingu top 3/top 5 najlepszych def. pomocników na świecie? :>
Kompo - karnet to problem, ale kupić bilet na jeden mecz to raczej nie jest już kłopot. ;)
Coraz więcej Włochów ostatnio chce się sprawdzić za granicą. To mnie akurat cieszy.
w jaki sposob oslabianie serie a cie cieszy?
No właśnie, kto by się mieścił w Waszym rankingu top 3/top 5 najlepszych def. pomocników na świecie? :>
toure, busquets, de rossi
ale obstawiam, ze to kwestia roku/dwoch, zeby na miejsce ktoregos z nich wskoczyl m'vila
Bullz -> Dalej w Serie A gra gros reprezentacji Włoch, bądź co bądź wicemistrzów Europy, ale nie wszyscy. Dzięki takim zawodnikom jak Balotelli, Criscito, Sirigu, Motta czy Rossi Europa widzi, że po Włochów też warto sięgać. :) Dawniej wszyscy siedzieli na Półwyspie Apenińskim.
Bullz -> nie napisałeś skąd plota o de Rossim.
Właśnie tutaj też pojawia się ta kwestia, że typowych DMów na świecie jest tak naprawdę mało, trochę odchodzi się od takiego ustawiania zawodników. Pirlo i Alonso postrzegam jako cofniętych rozgrywających, Busquetsa i Toure jako CMów z zadaniami defensywnymi przy czym ten drugi częściej podłącza się do akcji ofensywnych i ogólnie ma według mnie więcej jakości.
De Rossi, może Essien, Song tez potrafił grać na DM tylko ostatnio (poprzedni sezon) nie bardzo to robił, Khedira, Mascherano, Vidal i Lass to chyba najlepsi jakich w tym momencie widzę. Kolejność przypadkowa, a Lass to raczej takie moje gdybanie co by było gdyby więcej grał. Makelele już nigdy nie zostanie, ale potencjał wg mnie miał.
Co do Khediry to też nie mam pewności czy klasyfikować go jako defensywnego pomocnika. Są jeszcze niby Barry i Parker, którzy w top 10 pewnie by się zmieścili. Przy obecnych formacjach z płynnym positioningiem ciężko jednoznacznie stwierdzić kto ma jakie zadanie, bo podział obowiązków jest coraz bardziej płynny, a niektóre drużyny nie grają def. pomocnikiem tylko takim właśnie cofniętym CM - Busquestem.
Kompo -> nie wiem jaki w MU jest system, ale ja kupowałem najtańszego membershipa i udało się ten bilet dostać. Teraz mam co prawda całkiem inny dostęp do biletów, ale wtedy (jak pracowałem w Szkocji) musiałem to robić tą właśnie drogą.
Zapomniałem dodać, że Sahin jedną nogą w Arsenalu. Pytanie czy udało się wynegocjować opcję pierwokupu czy to Real będzie miał najwięcej do powiedzenia. Obstawiam to drugie. Swoją drogą, kibice Liverpoolu pewnie teraz drapią się po głowach jak to się stało. Z tego co mi wiadomo to Wenger kontaktował się z Sahinem osobiście, po niemiecku.
Stra -> wypowiedz się na jakiś ciekawszy temat, a nie cieszysz się z jednego dobrego występu Polaka na peryferiach świata.
Właśnie mi się rozsypał mój kapitan w FPL, for fuck's sake.
Wolałbym widzieć Turka w Arsenalu. Teraz gdy oddali Songa za półdarmo, miałby miejsce w pierwszym składzie nawet gdyby wszyscy u Kanonierów byli zdrowi. I w Lidze Mistrzów by sobie pograł.
"Pytanie czy udało się wynegocjować opcję pierwokupu czy to Real będzie miał najwięcej do powiedzenia."
Jeszcze wczoraj Żoze na konferencji zarzekał się, że Sahina nie oddadzą. W grę wchodzi tylko wypożyczenie lub sprzedaż z opcją pierwokupu dla Królewskich.
ed.
Przegapiłem; co stało się Aguero?
Jeszcze wczoraj Żoze na konferencji zarzekał się, że Sahina nie oddadzą. W grę wchodzi tylko wypożyczenie lub sprzedaż z opcją pierwokupu dla Królewskich.
Upierał się też przy Liverpoolu, a niewiele z tego wyszło.
Prawdopodobnie więzadła poszły w kolanie po wślizgu od tyłu w wykonaniu Clyne'a. O ironio, jego też mam w FPL. Samo wejście było czyste, ale niebezpieczne.
No, Aguero chyba kilka tygodni odpocznie od piłki.
Co do Sahina - nie widzę go na miejsce Songa, ale może się mylę. Ważne abyśmy wzięli kogoś na zastępstwo.
Bramkarz Southampton to Robert Green tier.
Mistrz Anglii nadal nie może wypełnić stadionu, może szejk powinien zacząć kupować ludziom karnety?
[174] fuck me, chcialem wymienic te same nazwiska, ale balem sie krytki ze strony antybarcelonskiej koalicji
JAk City kupi De Rossiego to Rodwell po tej akcji juz nie wyjdzie w tym sezonie w lidze :]
Uwielbiam komentatorów, którzy kompletnie ignorują to co dzieje się na boisku. Może byś mi Laboga tumanie jeden powiedział kim jest ta pani co kopała piłkę!?
Cleverley, Jones i Rooney
Juve-Milan w TV nie będzie? Jest w ogóle sens oglądać, czy Juve sobie kanonadę zrobi.
Obrona niezła, najpierw zostawili go samego, a potem pozwolili na dwie dobitki. ;>
To uczucie jak odpalasz mecz bo liczysz na emocjonujące spotkanie, ale po 20 minutach przypominasz sobie że to liga hiszpańska i nie gran derbi.
Ale się zabili :O
Bilbao niezłe baty.
Biedny Casillias. Najpierw Pepe mu z tukana pociągnał, po czym wleciał na głowę Ramosa. Ał.
Ale, może zmądrzeją :)
Iker chyba na drugą połowę nie wyjdzie.
Ale te dwie interwencje w ciągu dwóch sekund to był koniec świata. Niech mi ktoś powie, że on nie jest najlepszy.
Nieciekawą miał minę Casillas, całkiem możliwe że już dziś nie zagra. Gra nie porywa póki co, więcej dokładności w drugiej połowie i będzie dobrze.
http://mufc.pl/aktualnosci/17814/prasa-pomocnik-vitesse-blisko-man-utd/
Noo, lewy obrońca, choć nie znam chłopa kompletnie, dobrze, że przynajmniej na taką pozycję.
Choć dalej jestem smutny, bo okazuje się, że Kagawa został ściągnięty jako załatanie środka. :(
Ajaj, Iker nie wygląda zbyt dobrze, oby był to tylko niewielki uraz.
Tello od pierwszej minuty zagra.
Dżizas, mam nadzieje, ze to tylko po to, zeby podbic jego wartosc i sprzedac. Przeciez Villa z polamana noga grozniejszy bylby.
Bilbao się obudziło.
@diego7caballero: Agüero out for six months. Very bad news for the citizens
Nie było spalonego przy akcji Soldado :(
Bilbao 3:5 :O
I nie było spalonego. Niesłusznie nieuznany gol.
Llorente bliski przejścia do Juve. Tych co mają 4 gwiazdki czy ile tam się spodoba.
[201]
Jeśli sądzisz, że Villa jest gotowy do gry od pierwszego gwizdka to go wystaw, w fmie, co za stwór. A nie wiesz czemu Song nie jest w meczowej kadrze?
Na stronach Barcelony już świętują zdobycie 3pkt i mistrzostwa ;d
W czasie meczu mówili, że Llorente odszedł. Trochę się zdziwiłem, bo jakoś przeoczyłem oficjalny stejtment.
204 ---> jak masz jakieś video na potwierdzenie to poproszę. tam gdzie oglądałem odtwarzali w kółko ujęcie z którego nie dało się stwierdzić.
[210]
Powtórkę powtórzyli po jakimś czasie z innego ujęcia i ewidentnie było widać, że nie było spalonego.
btw
Kapitan Puyol!
Jednak oglądanie ligi hiszpańskiej, oprócz Gran Derbi, mija się z celem, i to mocno.
dokladnie, 4 gole w 20 minut, kto by chcial ogladac?
na serie a se kurwa przelacz, tam jak zobaczysz gola w ciagu 90 minut to bedzie wydarzenie :S :trollface:
To może niesprawiedliwe, bo o ile się nie mylę w minionym sezonie Serie A miała trzecie miejsce w Europie pdo wzgledem strzelonych bramek i to chyba tuż tuż za drugimi bodaj Angolami.
Natomiast strzelenie gola jest tam rzeczywiście wydarzeniem, zważywszy na to, że w defensywie grają tam ludzie dość kompetentni
[208] Bad Olo
Zauważyłeś w moim zdaniu byłby, stworze Ty mój?
Tello, jak na złość, dwie asysty :-)
Ok, mój błąd.
Tę (by Robi27) pierwszą asystę niech sobie daruję, ale druga jak profesor.
No i kilka dobrych minut dostanie Villa.
Ogólnie, to nie najgorzej dzisiaj. Stwarzał akcje, dwie bramki po jego podaniach.
Szkoda, że tylko z ogórkami, ale może coś jednak z niego będzie.
Bed Olo - popraw tą astystę poki koobon nie widzi ;)
chcialbym zobaczyc Ville chociaz przez jedna polowe, ciekaw jestem jak u niego daleko jest do jakiejkolwiek formy,
Mógłby ktoś podrzucić linka do tej strony, gdzie były różne testy na znajomość składów drużyn klubowych?
No cóż, 5:1 z drużyną która będzie bronić się przed spadkiem. Identyczny system, oprócz ustawienia Iniesty w środku pola, a nie jak za Pepa na skrzydle.
+
20' Villi, fajne klepki z Albą, Iniestą, jest pozytywnie no i bardzo fajnego gola z pierwszej pyknął.
100 procent trenerów Ligue 1 i 83 procent piłkarzy typuje PSG na mistrza - a na Korsyce jajo do jaja :D
Tymczasem z Deutsche Pokal żegnają się już Hertha, Werder i HSV. Ciekawy zespół ograł ekipę ze stolicy, mianowicie nazywa się Vomatia Worms :)
szkoda, że sędzia ewidentnego karnego nie odgwizdał, potrenowałby Messi jedenastki
Wie ktoś czy szanowna cyfra będzie transmitować mecz Levante z Athletico Madryt o 23?
No i Bilbao i Betis zagrali na nosie wszystkim podniecającymi się Realem i Barceloną - stworzyli chyba najlepsze widowisko kolejki, jeśli nie weekendu ogólnie. ;) Szkoda mi Basków, już doszli na remis i dali sobie wpakować jeszcze dwa gole. :(
ja to troche sie boje w sumie, to wszystko przestaje byc juz zabawne, bo jak inaczej nazwac znikniecie 65 baniek, ktore milan dostal od psg
Jakie zniknięcie?
Milan kończył ostatnie lata na minusie, więc te pieniądze poszły na pokrycie strat.
Zresztą ja już od dawna mówię, że epoka Berlusconiego się skończyła i już nie wróci.
Dziadek nie chce już więcej pompować kasy w klub, który posłużył mu jako odskocznia do zrobienia kariery politycznej.
Czas na nowego właściciela, jeśli Milan ma walczyć o najwyższe trofea w Europie.
Wie ktoś czy szanowna cyfra będzie transmitować mecz Levante z Athletico Madryt o 23?
Trudno jest transmitować mecz drużyny, która nie istnieje.
A teraz podobno ManU chce wypożyczyć Kakę.
Oj literówki, literówki :) Czepiasz się koobon
To wystartowały nam prawie wszystkie najlepsze ligi Europy, zostaje już tylko Bundesliga.
Nie literówka, a dosyć częsty błąd.
Poza tym, jestem dziś nie w sosie; wczoraj wieczorem chłopak z bloku rzucił się z okna. Dobra rada - jeśli chcecie popełniać samobójstwo skacząc z okna, nie róbcie tego we własnym domu.
Ziom -> Przecież Serie A rusza w najbliższy weekend dopiero.
Za to w tygodniu - czas na play-offy do LM i LE... :D
albo nic, nvm :s
http://nhdtv.pl/forum/showthread.php?p=629706#post629706
Coś dla koobona - jego ulubiony Onyszko w roli komentatora. :D
Aaaa jeszcze oni :) No zapomniałem, faktycznie. Nasza liga naprawdę startuje za późno. Na Ukrainie minęło już 6 kolejek.
Stra Moldas [ gry online level: 55 - Wujek Samo Stra ]
No i Bilbao i Betis zagrali na nosie wszystkim podniecającymi się Realem i Barceloną - stworzyli chyba najlepsze widowisko kolejki, jeśli nie weekendu ogólnie. ;) Szkoda mi Basków, już doszli na remis i dali sobie wpakować jeszcze dwa gole. :(
Sorry, ale na jakie widowisko można liczyć odpalając ligowy mecz Realu albo Barcelony? ;) 90% spotkań to festiwal strzałów do jednej bramki, tak wyglądał wczorajszy mecz Barcy, meczu z Realem nie oglądałem całego, zdążyłem tylko na ostatnie 30 minut w czasie których Valencia (podobno trzecia siła w Hiszpanii) na boisku nie istniała. Ot, taka specyfika ligi.
Wychodzę na kompletnego piknika bo wolałem spędzić dzień nad wodą od oglądania pierwszej kolejki. Do tego obejrzałem jedynie 20 minut spotkania o tarczę. Słabe statystyki jak na razie ;p Ciężko się przestawić gdy pogoda o tej porze roku dopisuje jak nigdy.
Yo Mr. White yo matchday bitch!
Chyba nikt o tym jeszcze nie pisał, United ma dzisiaj podpisać kontrakt z tym kolesiem http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Buttner transfer za podobno 4m funtów. Spoko że w końcu kupiono kogoś na potrzebną pozycję i duch Nickiego Butta zostanie wskrzeszony, szkoda że trudno powiedzieć czy gość umie grać w piłkę.
[99] Teraz tylko czekać na post Pizystrata w którym pojawi się słowo "zdrajca".
I jak widać nie trafiłeś. Zdrajca? Nie. Dziwak? Tak. Bo pewnie będzie siedział na ławce i skończy jak Hleb. Ma bardzo mocnych konkurentów w walce o 1 skład. Jeszcze tego pożałuje.
Co do Robina to oczywiście że jest zdrajcą. Ciekawe co byś mówił skiti gdyby Runi odszedł do City. Wcale nie byłby zdrajcą, pewnie byś go po główce głaskał i chwalił prawda? Tak jak wszyscy inni fani ManU który tak naskakują i śmieją się z fanów Arsenalu że krytykują van persiego. Zalatuje hipokryzją.
to już imo więcej szumu robił Walcott
Chyba napsterze inny mecz oglądaliśmy. Gervinho też mnie wkurza, ale w tym meczu Walcott był dnem, nie pokazał nic. Gervinho chociaż szarpał i miał sporo akcji.
tyle ze z manu do city to troche glupio przechodzic, bo oba kluby maja szanse na trofea, a z arsenalem jak jest kazdy wie :s
[244] myslalem o tym ostatnio i stwierdzam, ze Song ma konkurenta w skladzie jednak tylko jednego - Busquetsa. Mascherano na bank bedzie juz gral tylko na obronie skoro nie kupili obroncy, a Dos Santos to nie ta liga
biorąc pod uwagę terminarz, to podejrzewam, że pogra naprawdę sporo
poza tym, blady powiedzial ostatnio w wywiadzie, ze dopuszcza mozliwosc gry 3-4-3 z dwoma defensywnymi pomocnikami, tj. aktorzyna i Songiem
tyle ze z manu do city to troche glupio przechodzic, bo oba kluby maja szanse na trofea, a z arsenalem jak jest kazdy wie :s
Idź lepiej spać mroczny rycerzu :) Heh, ja tu nie mówię o szansie o trofeach bo wiadomo że w ManU czy City są na to większe szanse. Tylko o samym fakcie przechodzenia do największych rywali. Tacy piłkarze są według mnie zdrajcami, czym by się nie kierowali. Czy to większymi szansami na trofeum, czy większą płacą.
Infinity--> ale coś nie wydaje mi się, by Songu wygryzł Busketsa, który ma pewne miejsce w 11.
O Mascherano też mówili, że idzie do Barcelony na zmarnowanie, grzać ławę. Tymczasem w poprzednim sezonie był najlepszym defensorem FCB, a i w tym wydaje się mieć pewne miejsce w wyjściowym składzie. Także nie przekreślajmy Songa, bo to świetny zawodnik, który w dodatku może grać na kilku pozycjach, w przeciwieństwie do np. takiego Busquetsa, który nie odnalazłby się nigdzie poza defensywnym pomocnikiem.
Pizystrat - Się uczepiłeś "rywalizacji", ale z perspektywy United to po drodze masz Liverpool, Leeds, City i dopiero wtedy ewentualnie można myśleć o Arsenalu w tych kategoriach, Ferguson mówił wiele razy że rywalizacja skończyła się wraz z Vieirą i Keanem. Poza tym, czy największym rywalem Arsenalu nie jest Tottenham?
Moim zdaniem RVP postąpił ujowo i z miłą chęcią dołączam do chóru kibiców Arsenalu nazywających go "zdrajcą". Choć, moim zdaniem, bardziej adekwatna byłaby inna etykietka.
Tak się nie robi z powodów tak wielu, że aż mi się nie chce wszystkich wymieniać, ale najważniejszym jest przyzwoitość, czyli coś na co nawet w sporcie powinno być miejsce.
jezu, ale to Enter Shakiri jest gówniane, za jakie grzechy...
No się uczepiłem, bo nie obchodzi mnie jak to wygląda z perspektywy fana United, tylko z mojej perspektywy, jako fana Arsenalu. Owszem, Tottenham jest największym wrogiem, ale United co by nie mówić, jest jednym z najbardziej nielubianych klubów przez kibiców Arsenalu i jest w ścisłej czołówce "wrogów".
Po prostu. Robin odszedł do bardzo nielubianego klubu, na dodatek bardzo poważnego rywala w walce o najwyższe cele. Chyba oczywiste, że z bohatera stał się zerem w naszych oczach.
Ja tam potrafię zrozumieć kibiców Arsenalu, którzy wyzywają Van Persiego od zdrajcy. Plus to, o czym pisze koobon, nie toleruję takich zachowań i tak samo Tevez jest dla mnie szmatą, jak i np. Figo, to również RVP trochę niefajnie postąpił, zwłaszcza, że nie zauważyłem, by w jakimś wywiadzie dziękował poprzedniemu klubowi i jego kibicom. Nie łykam też jego lizania dupska nowym kibicom. Ale takie mają życie, grają jak im zagrają.
Ale też troszkę beczka z tego, że kibice Arsenalu uważają MU za swojego największego rywala - niby w czym? Bo ani o mistrzostwo się nie bijemy, ani blisko do siebie nie mamy, ani Vieira i Keane już nie grają... Więc o co chodzi, haha, trochę nie ta półka. ;>
To pocieszne, Pizystrat, ale każdy rozsądny człowiek, nawet będąc kibicem Arsenalu (a może tym bardziej? ;>), powinien zdawać sobie sprawę z tego, że mistrzem będzie ktoś z trójki United, City, Chelsea.
Co do tych zdrad, to mnie po prostu ciekawi, jak sami zawodnicy to rozpatrują. Czy w szatni Arsenalu van Persie jest teraz znienawidzony, czy po meczu z Manchesterem United poszliby razem z nim na piwo i nie robią z tego problemu. Chyba jednak dobre rozstanie się z kolegami jest w tym wypadku najważniejsze.
A może jeszcze przed transferem Van Persie nie był w szatni lubiany i piłkarze Arsenalu cieszą się, że odszedł.
vanpersie (teraz to musi boleć, co? ;) -->
Po odejściu Songa Arsenal ma skład, który (na papierze, zaznaczam) nie gwarantuje mu miejsca w Lidze Mistrzów.
Poza trójką wymienioną przez Kompo jeszcze Newcastle, Tottenham i Liverpool mają lepsze składy od Kanonierów.
Kompo--> ale ja nie mówię, że już w tym sezonie Arsenal będzie rywalizował do końca o mistrzostwo z City czy United. Może tak, może nie, zobaczymy :P (w typowaniu tutaj na forum postawiłem na Arsenal, ale no kij :>)
Ale w najbliższych latach na pewno dojdzie do takiej rywalizacji ponownie, jak to było chociażby 10 lat temu ;)
Poza trójką wymienioną przez Kompo jeszcze Newcastle, Tottenham i Liverpool mają lepsze składy od Kanonierów.
E no koobon, nie przesadzaj :p Z Tottenhamem bym się jeszcze zastanowił, ale Newcastle? No ma silny skład, ale tak serio, to od Arsenalu chyba jednak trochę gorszy. Z tym Liverpoolem to się zagalopowałeś jednak. Może jeszcze Everton i QPR? :D
Jestem pewien, że Arsenal zakończy w TOP 4. Najbardziej realnie stawiam 3 miejsce, jak w poprzednim sezonie. Ale i tak póki będą matematyczne szanse na mistrzostwo to będę naiwnie wierzył ;)
tomazzi -> Też jest taka opcja. Strasznie mnie ciekawi, pod jakim kątem tacy piłkarze (Figo, van Persie, Lucio, Schuster) to rozpatrują.
E no koobon, nie przesadzaj :p Z Tottenhamem bym się jeszcze zastanowił, ale Newcastle? No ma silny skład, ale tak serio, to od Arsenalu chyba jednak trochę gorszy. Z tym Liverpoolem to się zagalopowałeś jednak. Może jeszcze Everton i QPR? :D
QPR nawet ze składem City walczyłoby o utrzymanie.
Nie, nie wydaje mi się bym się zagalopował. Moim zdaniem Newcastle ma lepszy skład.
Co do Liverpoolu można się spierać; mnie Czerwoni wydają się obecnie trochę lepszą ekipą, ale nie będę się upierał.
I nigdy nie zrozumiem, po kiego Arsenalowi był Podolski. Było sobie kupić Cisse z Newcastle, albo nawet tego Michu z Rayo. Kasa wyrzucona w błoto.
Po jednym meczu to nie ma co osądzać, czy Podolski się nada czy nie. Niech rozegra kilka spotkań, dopiero wtedy będzie można wyciągać powoli wnioski. Poza tym mam go w Fantasy, więc musi trochę goli strzelić :)
Pierwszy skład Newcastle ma mocniejszy od Arsenalu, ale w przypadku jakiś kontuzji Sroki nie mają za ciekawych zmienników.
Biorąc pod uwagę, że w chwili obecnej Arsenal ma największe szanse na zgarnięcie Sahina (który nie chce Liverpoolu) jeśli Wenger sypnie kasą na M'Vile, to skład kanonierów znowu zaczyna wyglądać ciekawie. Wilshere, Sahin, M'Vila ma potencjał na bycie równie mocną pomocą co Fabregas, Nasri i Song, a był to najlepszy środek zgromadzonych w Premier League w ostatnich latach. Życzę dobrze Arsenalowi, bo sto razy bardziej podoba mi się perspektywa ich sukcesów niż petrodolarów, ale Wenger musi natychmiast zrobić coś by zapobiec kolejnej wyprzedaży. Wheelchair raczej nie będzie zainteresowany zmianą klubów, ale patrząc na to co się dzieje Sagna też by już pewnie pakował walizki gdyby nie kontuzja.
Tak w temacie zdrad piłkarzy, Owen podobno negocjuje z Evertonem :D
I pytam po raz setny, dlaczego nikt nie chce Berby? Tottenham, Arsenal, Włosi, jakikolwiek klub Premiership? Koleś był królem strzelców ffs i zarobił ten tytuł nie strzelając karnych w przeciwieństwie do wielce cenionego Teveza.
Fabregas, Nasri i Song, a był to najlepszy środek zgromadzonych w Premier League w ostatnich latach.
Myślę jednak, że taki środek był gorszy niż Mascherano, Xabi Alonso i Gerrard.
Ale w najbliższych latach na pewno dojdzie do takiej rywalizacji ponownie, jak to było chociażby 10 lat temu ;)
Oho, fani Arsenalu zaczynają już nawet brzmieć jak Ci z Liverpoolu :D
A teraz podobno ManU chce wypożyczyć Kakę.
BS. Jedna z firm bukmacherskich puściła taką plotę na Twitterze, żeby golić frajerów na zakładach. Dziw bierze, jak to daleko zaszło.
Haha, Owen to się nie przejmuje, Liverpool-MU-Everton, to dopiero zdrajca. ;>
Dawać mi tu tego Kakę. Szkoda, że jednak chyba Buttner, a nie Baines, bo tego pierwszego przecież żaden człowiek na świecie nie zna.
Holendrzy chyba znają, zwłaszcza kibice Vitesse. W końcu wychowanek. :) W Polsce też ktoś zna, bo ma notkę na Wikipedii. :D
milan bliski pozyskania 17-letniego m'baye nianga z caen, podobno wielki talent
zapata, constant, traore, teraz on... cos za duzo tych murzynow przybywa na san siro
Niang był tego lata na testach w Arsenalu, ale chyba na niego poskąpili, a szkoda bo zapowiada się świetnie. Warunki fizyczne idealne na PL.
De Rossi podobno wypiął się na City :D
Jeszcze 1:30 h ;s
http://youtu.be/-fy4Ia0Taxk?hd=1
@Edit
#MUFC XI: De Gea, Valencia, Vidic, Carrick, Evra, Cleverley, Kagawa, Scholes, Nani, Rooney, Welbeck
#EFC; Howard, Hibbert, Baines, Distin, Jagielka, Neville, Osman, Fellaini, Pienaar, Gibson, Jelavic.
Godzina, pora wejść w nastrój http://www.youtube.com/watch?v=agVpq_XXRmU
>2012
>Rafael defending against Everton
Strolowałeś mnie napster tym pierwszym składem:D
Piękny ten filmik, który zlinkował rpn. Wzruszyć się można. Warto przy jego okazji docenić, że każdy klub ma wiernych kibiców - i zamiast się rzucać, że "wygrywają petrodolary" pomyśleć o tym panu, który 75 lat kibicuje The Citizens i o tym, że też zasługuje na momenty szczęścia. :) To jest właśnie piękny, gdy wygrywają różni, a nie w kółko ci sami. :)
Jak będą wygrywać cały czas petrodolary to będziesz inaczej śpiewał. A nie, czekaj, przecież Romek...
Próbujesz mi dogryźć, ale załapałem się przed Abramowiczem. :)
No ale pytam - co szkodzi, żeby taki pan jak z końca tego filmiku zaznał tego szczęścia? Przy nim to wszyscy tutaj, obrzucający się czasami, kto jest "prawdziwym kibicem", jesteśmy małymi kmiotkami. Dlaczego na kibiców musi przenosić się to, kto jest właścicielem klubu? To od nich zależne?
Yeah, yeah... Kolejna burza i wysiadł mi C+ :) Wszystkie kanały hulają poza tym. Człowiek nie ogląda TV, ale jak już zasiądzie, żeby mecz obejrzeć... Ktoś tam coś gadał o pięknej pogodzie u niego. Fuck you! :)
Edyta...
:(
ŚMIERĆ WSZYSTKIM WRONOM (if u know what i mean)
No cześć napster, właśnie wróciłem ze spaceru, 26 stopni, słońce zaszło, deszczu zero.
Upał jak w Australii dzisiaj, nie szło wytrzymać. A jutro ma być tak samo...
Dobrze, że teraz ciekawy mecz będzie. Może Everton niespodziankę sprawi ? :]
Wie może ktoś czy w telewizji będzie mecz o Puchar Gampera?
Dopóki pierwszy skład będzie obsadzony takimi Welbeckami i emerytem Scholesem - nic mnie nie przekona, że ten klub wychodzi na prostą.
Fellaini wygląda w tym meczu jak olbrzym z fify z wszystkimi statystykami na maksa.
Widać że w środku pola nie ma Carricka, zero stabilności.
Widać że Carrick nie jest obrońcą, Vidic wygląda na kogoś kto chciałby się rozdwoic, a De Gea broni koncertowo.
Kagawa wygląda tak jak w meczach towarzyskich - kosmicznie.
Ile Everton sobie życzy za Fellainiego? Jak to możliwe, że nikt go jeszcze z Liverpoolu nie wykupił?
Ten Fellaini to ma jakiś mecz sezonu czy on zawsze tak gra? Normalnie dla niego chyba zacznę częściej oglądać Premiership.
Fellaini to kolejny piłkarz, obok np. Hazarda, który potwierdza, że piłkarska Belgia niedługo się odrodzi i będzie regularnie grać w ważnych turniejach. Życzę im tego.
[290]Też się nad tym zastanawiam, już poprzedni sezon miał bardzo dobry, jeżeli będzie grał tak dalej, to nowy rok zacznie już w innej koszulce klubowej.
[292] Przeważnie tak gra.
Fellaini mógłby dawno być gwiazdą ligi, ale świetne mecze zbyt często przeplata kiepskimi, czasami wręcz człowiek się zastanawiam, czy ten kolo jest na boisku. Niestety dziś akurat postanowił zaznaczyć swoją obecność :>
A Fergie faktycznie niech sprowadza Kakę, będzie najdroższa ławka kontuzjowanych na świecie :P
Belgowie to mają takie pokolenie piłkarzy, że aż strach się bać. Bardzo bym chciał, żeby Czerwone Diabły udowodniły ten wielki potencjał w eliminacjach, a potem na boiskach Brazylii.
Czemu w Evertonie jeden z zawodników gra bez numerka i nazwiska na plecach?
Brawo Liverpool!
Przecież to, że Belgia będzie kosić już niedługo było wiadomo od jakichś 2-3 lat. Co do Fellainiego to zgodzę się z Paudynem - chłopak nie gra równo.
nic tak nie cieszy jak falstart manu
Na papierze pokolenie młodych piłkarzy jest bardzo dobre. Jak się zgrają i doda się trochę rutyniarzy, to będzie świetny zespół. Może kiedyś Polska tego doczeka...
Koniec tego kabaretu. Jedyne optymistyczne akcenty to Kagawa, za którym reszta piłkarzy MU po prostu nie nadąża oraz De Gea, który pokazuje, że jeszcze będzie killerem.
Czekamy na więcej napastników i więcej pomocników w obronie panie Ferguson :>
Jeszcze raz zapytam kto zostawił Fellainiego z Carrickiem, przecież gość przez cały mecz przegrał jeden pojedynek główkowy - z Vidicem. Kto by się spodziewał, że plaga kontuzji obrońców dotknie United w najmniej odpowiednim momencie. Poza tym, niech Ferguson sobie podaruje Scholesa, jego styl gry totalnie niweluje obecność na boisku Cleverleya, Kagawy, Welbecka i Rooneya, za bardzo spowalnia akcje, pasuje to tylko w duecie z Carrickiem który gwarantuje że formacja trzyma się kupy. No i nie pamiętam tak bezproduktywnego występu Naniego, plus Evra spierdzielił wszystko czego dotknął.
calych dwoch belgow dobrze gra - BELGIA KROLOWA EUROPY
zeby nie bylo to ofc trolluje, ale nie ekscytujcie sie na zapas, ja wam mowie :P
No i sprawił Everton niespodziankę :) Ale trzeba przyznać, ze dziś im mecz wyszedł, nie przestraszyli się United i grali swoje, po strzeleniu gola oczywiście była obrona Częstochowy, ale to było oczywiste, że tak będą grali.
edit. Sahin już po testach medycznych. Jutro ma być oficjalnie ogłoszony Kanonierem (przynajmniej na rok :).
Świetna końcówka minionego sezonu i piękny początek nowego, tak trzymać! Ale Vidicowi mogliby od czasu do czasu dać coś do jedzenia, chyba, że jakąś karę ma.
calych dwoch belgow dobrze gra - BELGIA KROLOWA EUROPY
chociaż adrem trolluje, to jak tak naprawdę myślę. Na MŚ się dostaną, z grupy wyjdą, ale zaraz później odpadną.
[305] Liverpoolowi, dlatego skupiam sie na porazce ManU. Staram sie nie myslec o zwyciestwie Evertonu.
No i bardzo mi smutno z powodu incydentu z WBA.
adrem -->
Chodzi o to, że mają tonę zdolnych chłopaków i chciałbym żeby zamieszali na Mundialu. Przeca nikt nie twierdzi, że już należy klękać.