Witam. Otóż mam pewną zagwostkę. Chciałbym kupić grę na allegro lecz nie wiem jak zapłacić. Nie posiadam konta bankowego. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć czy mam to załatwić na poczcie? Przepraszam za nieogarnięcie.
Lepiej powiedz jaką grę bo może sie okazać, że przepłacisz.
Możesz przy odbiorze zapłacić. No chyba, że to cyfrówka to przelewem na poczcie.
Dark Souls 2 SotFS na PS4 Digital za 100zł.
Tylko jak zrobić ten przelew :D
Pierwsze spisujesz dane adresowe sprzedawcy oraz jego konto bankowe. Idziesz na pocztę i prosisz o druk na wpłatę na rachunek bankowy - https://www.pekaopte.pl/main/obrazy/Wzor_przelewu_IKZE.png
Na poczcie Ci dadzą z szarym kolorem i z czerwonym. Ty piszesz wszystko na czerwony, podczas gdy szary jest równo przyłożony pod spód, aby wszystko się odbiło.
W pole "nazwa odbiorcy" wpisujesz imię i nazwisko sprzedawcy, a w "nazwa odbiorcy cd" wpisujesz dalszą część, czyli jego adres. W "nr rachunku odbiorcy" trzeba wpisać jego numer konta bankowego. W "kwota" oczywiście trzeba umieścić jaką kwotę przelewasz. Po czym uzupełniasz "kwota słownie", czyli np: czterdzieści pięć złotych sześćdziesiąt groszy. "Nazwa zleceniodawcy" - Twoje imię i nazwisko, a pod spodem dane adresowe. W "tytułem" piszesz np: numer aukcji i swój login z allegro. Na końcu wpisujesz jeszcze datę i składasz swój podpis w prostokącie w lewym dolnym rogu.
Jeżeli już uzupełniłeś ten kwit, to dajesz go razem z pieniędzmi pani na poczcie. Ona go podbija i daje Ci kopię (szary druk).
Koszt takiego przelewu - 2,90 zł.
nie PS4 Digital
tylko zwykla sciema, koles sprzedaje to samo konto z grą 100 innym osobom, zablokują Ci konsolę za coś takiego
@mohenjodaro Jesteś pewien? Sprzedający ma 99.8% pozytywnych komentarzy z 400. Czy ktoś może potwierdzić to co napisane jest powyżej?
paser z osiedlowego lombardu miał 100% pozytywnych komentarzy w moim miescie, a i tak w kajdankach wyprowadzila go policja
Na allegro się nie kupuje kluczy. Wchodzisz na [ link zabroniony przez regulamin forum ] i patrzysz w którym sklepie twój tytuł jest najtańszy. A najlepiej kupować z oficjalnego źródła podczas wyprzedaży.
chytry dwa razy traci +1
edit: to jakiś żart? Czemu ta strona jest zablokowana, równie dobrze można by zbanować karczmę "łowcy okazji" na tym forum, idea jest ta sama. Anyway wklep w google: łowcy gier.