Mam ostatnio bzika na punkcie gier Hack n Slash. Ograłem niedawno Grim Dawn a teraz pykam sobie w słynnego Path of Exile. Wstyd się przyznać, ale nie miałem nigdy doczynienia z serią Diablo. Z tego co sobie przejrzałem najbardziej zachwalaną częścią jest Diablo 2. Chętnie sprawiłbym sobie ten tytul, jest jednak jedno "ale". O ile grafika mi nie przeszkadza, (nie mam nic do starych tytułów, ostatnio coraz częściej po nie sięgam) to zastanawia mnie jak z mechaniką. Jak wypada Diablo 2 w porównaniu do PoE, czy gra pomimo swojego wieku będzie potrafiła dać radochę osobie która nie ma sentymentu do tytułu ?
To jest najlepsza gra tego typu. Jak grafika Ci nie przeszkadza to na pewno znajdziesz w tej grze dużo radochy. Tylko najlepiej grac od razu z dodatkiem.
Graj, nawet się nie zastanawiaj.Warto po stokroć. Szkoda, że od D2 nie zacząłeś. Prawdopodobnie byś grał nadal a Grim Dawn(choć to też super gra) zostawiłbyś na później :) Grafika Cię nie martwi to ok. Będziesz musiał jeszcze przebolec animacje. Ale jak wsiąkniesz to już totalnie :)
Grafika to żaden problem, parę miesięcy temu przeszedłem dwa pierwsze fallouty, no ale tam fabuła była daniem glownym, także skoro mówicie że Diabełek dalej potrafi dać radochę to szykuje się udany zakup :) Dzięki wielkie!
Tylko kupuj z dodatkiem Lord of Destruction. Dodaje on taka masę elementów do gry, że szok. No i dwie nowe klasy postaci :) Powiem Ci tak. Masz kilkaset godzin gry przed sobą. Szczęścia z Ciebie :)
Hack'n'slash to nie mój gatunek, ale drugie Diablo przypadło mi do gustu. Atmosfera tam jest ponadczasowa, a i walczy się przyjemnie.
Spoko jest tez Divine Divinity.