pierwotna platforma gier
witam, mam pewien dylemat. ostatnio wziąłem udział w akcji humble bundle, pewnie każdy wie co to. otrzymałem kody na origin i steam. 6 gier jest i tutaj, i tutaj. chciałem was zapytać, może ktoś wie/pamięta, które z tych 6 gier:
- burnout paradise: the ultimate box
- command and conquer: red alert 3
- crysis 2 maximum edition
- dead space
- medal of honor (2010)
- mirror's edge
były pierwotnie przeznaczone na steama, a które na origin. chodzi o to, że chcę sobie wybrać grę na jedną platformę - na taką, która była pierwotnie przeznaczona. wiadomo, że jest specjalnie pod to robiona, może są jakieś funkcje czy to kooperacji ze znajomymi czy coś. dlatego pytam.
proszę mi wypisać które gry z tych 6 były pierwotnie od początku wypuszczane na steama, a które na origin. będę wdzięczny.
-
A co to za różnica w takim Dead Space np. gdzie poza singlem nie ma nic innego? Tak samo zagrasz tu i tu, a Steam przynajmniej dodaje swoją nakładkę. Nei grałem w te gry, ale pewnie z Crysisem i Mirror's Egde będzie podobnie.
no dobra, dead space
ale crysis, medal? może jest jakaś różnica w łączeniu się z jakimiś serwerami, może o to chodzi. po prostu jeśli ktoś zna odpowiedź na postawione przeze mnie pytanie to niech jej udzieli.
Nie ma zadnych roznic, multi dziala identycznie. Dlaczego nie dodasz ich sobie do obu?
A co z grami, ktore pierwotnie nie byly przeznaczone ani na to, ani na to, i oryginalnie ukazaly sie tylko w normalnej, fizycznej dystrybucji (np Red Alert 3)?
Ja żadnych zmian nie zauważyłem ;) Jedyne co to użycie keya w Crysisie podczas wejścia do multiplayer ;D