Gdy wezme zaznaczony element i zaczne go przesuwac to kazde przesuniecie zostawia po sobie znak, gdy przesuwam elemt duzo razy to wyglada to tak jak na zaloczonym obrazku.
Photoshop CS6 ktos ma tak samo?
Tak gdy jest tyle punktow to juz sam nie wiem za ktory mam zlapac gdy chce cos powiekszyc. Te "duchy" pojaiwaja sie rowniez przy pracy na wektorach co jest niezwykle irytujace.
nie rozumiem cię, opisujesz to tak mało szczegółowo. W ogóle jaki efekt chcesz osiągnąć? Jak używasz na obrazku zaznaczenia to przy przesuwaniu fragmentu obrazka może używaj klawisza ALT, bo chyba nim się "wycinało" ten fragment pozwalając na przesunięcie? A ctrl + D to chyba usunięcie wszystkich zaznaczeń. A CTR + T to transformacja zaznaczonej rzeczy np. by powiększyć i po wykonaniu tego klikasz enter lub OK chyba (choć nie wiem czy to na zaznaczenia działa, ale na warstwy działa na pewno)
Na obrazku:
1. zaznaczam obraz
2. przesuwam obraz w dol
3. PROBLEM!: gdy przesuwam obraz do gory znaczniki transformacji pozostaja (patrz czerwone strzalki).
Problem jest ze gdy duzo przesuwam obrazkiem tych znacznikow robi sie mnostwo i robi sie burdel.
Czy osoby ktore maja CS6 maja ten sam problem?
up nikt nie ma takiego problemu?
może spróbuj włączyć (bądź wyłączyć jeśli masz już włączoną) akcelerację sprzętową w okienku Edit>Preferences>Performance (Enable OpenGL)
Tak, dziekuje pomoglo