Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: PayU

17.06.2012 11:31
Bartesso94
1
Bartesso94
60
Generał

PayU

Witam, ostatnio kupiłem przedmiot na allegro i wybrałem jako metodę płatności "Przelew tradycyjny". Pojawiła mi się strona z danymi do zapłaty itp. oraz wzorem przelewu, który wydrukowałem. Z tego co tam było napisane wychodziło, że najpierw wysyłam pieniądze dla PayU. Moje pytanie jest takie, czy to PayU działa tak, że najpierw ono dostaje pieniądze i dopiero potem wysyła sprzedającemu, czy jakoś inaczej?

17.06.2012 11:37
Stalin_SAN
2
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software

Sprzedający dostanie informacje że pieniądze doszły już na jego konto PayU i będzie mógł je w dowolnej chwili wypłacić, innymi słoyw gdy pieniądze już na PayU dojdą sprzedający może spokojnie wysyłać przedmiot.

17.06.2012 11:43
Raistand
3
odpowiedz
Raistand
186
Legend

innymi słoyw gdy pieniądze już na PayU dojdą sprzedający może spokojnie wysyłać przedmiot.

Przy czym niektórzy sprzedawcy upierają się, że wyśla dopiero gdy będą mieć pieniądze na swoim koncie w banku.

17.06.2012 11:46
Slasher11
4
odpowiedz
Slasher11
199
Legend

Przy czym niektórzy sprzedawcy upierają się, że wyśla dopiero gdy będą mieć pieniądze na swoim koncie w banku.
I tacy powinni mieć z miejsca blokowane konta.

17.06.2012 11:56
5
odpowiedz
zanonimizowany827415
5
Generał

[3] Przy czym niektórzy sprzedawcy upierają się, że wyśla dopiero gdy będą mieć pieniądze na swoim koncie w banku.
1. Gdybyś wiedział w jaki sposób działają płatności elektroniczne to też byś się nie zgodził na wysyłkę do czasu aż pieniądze zostaną zaksięgowane na twoim koncie.
2. Sprzedający jako firma ma 30 dni na dostarczenie towaru i może nie mieć go na stanie oraz nie posiadać środków aby go kupić, więc czeka aż ty zapłacisz jemu a dopiero on swojemu dostawcy.
I jeśli komuś to nie pasuje to powiem co zawsze się takim osobom mówi: nie akceptujesz warunków to idź sobie kup w sklepie.
[4] Wróżę ci świetlaną przyszłość w handlu elektronicznym z takim podejściem. Zapraszam na eBay. Wysyłaj towar zanim pieniądze znajdą się na twoim koncie w banku. Ciekawe jak szybko nauczysz się, że tak się nie sprzedaje.

17.06.2012 12:17
6
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Slasher11 --> Trzeba byc kompletnym kretynem by tak twierdzic. Kazdy inteligentny czlowiek bedzie czekal, az pieniadze znajda sie na koncie i dopiero wtedy wysle towar. Zreszta nawet PayU czasem nie informuje emailem o anulowaniu przelewu i taka informacje znajdzie sie dopiero, gdy po numerach przejrzy sie transakcje (mialem tak raz czy dwa).

17.06.2012 13:31
Bartesso94
7
odpowiedz
Bartesso94
60
Generał

Dzięki wam za odpowiedzi, chciałem się po prostu upewnić czy wszystko jest w porządku. :)

Forum: PayU