Pasta na procesor pytanie
Witam, zakupiłem własnie procesor (składam powoli kompa) Intel Core I5-4460, mam do Was pytanie czy pasta, która jest na coolerze lepiej wymienić na lepszą czy zostawić tą co jest, drugie pytanie bo nie spodziewałem się, że na tym coolerze będzie ta pastę i lekko dotknąłem tą pastę pozostawiając mały ślad czy to będzie miało jakieś znaczenie czy raczej nie zrobi to różnicy..
W zasadzie ta co jest to powinna starczyć, lecz jeżeli masz wydajniejszą np. żel to możesz wymienić.
Co do drugiego pytanie - jeżeli nie rozmazałeś pasty na boki procesora to nie, Twoje dotknięcie nie będzie miało wpływu na chłodzenie.
Ok dzięki, a gdybym kiedykolwiek chciał wymieniać pastę to jaka byście polecali ?
Cokolwiek, ja 2 miesiace temu kupilem Revoltec Thermal Grease RZ032 za 4zl do intela skylake i obecnie jak siedze temperatura CPU nie przekracza 30 stopni. Wiele zalezy od chlodzenia, warto miec oddzielne szczegolnie jesli chcesz podkrecac, pasta termoprzewadzaca akurat kazda sie sprawdzi bylebys ja dobrze rozprowadzil.