Papier samokopiujący

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
07.03.2012 18:05
Bucha
1
odpowiedz
Bucha
162
Hashish Air Kahn

Papier samokopiujący

Witam, potrzebuję informacji od osób które miały do czynienia z papierem samokopiującym. Sprawa wygląda tak, że mam dwie strony A4 z zamówieniem, różni je tylko nadrukowane słowo kopia/oryginał. Obecnie korzystam ze staromodnych kalek. Wszystko pięknie jednak strasznie brudzą i nie wygląda to profesjonalnie. Wiem że istnieje papier samokopiujący, w moim wyobrażeniu oczekiwałbym wydruku na zwykłej atramentowej drukarce, nałożenia jeden na drugi i wpisania długopisem słów w odpowiednie rubryki tak aby odbiły się na kopii. Czy istnieje takie ustrojstwo?

07.03.2012 18:10
HumanGhost
2
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

Staromodnych kalek, tzn jakich? Takich fioletowych, brudzących? Przecież są nowe, techniczne. Takie niemal przezroczyste.

07.03.2012 20:30
Bucha
3
odpowiedz
Bucha
162
Hashish Air Kahn

Jestem do tylu w tych tematach:) Moge prosic jakies linki.

08.03.2012 09:13
vit123
4
odpowiedz
vit123
129
no pain no game

Zakładam że chodzi Ci o coś w tym stylu - > http://www.poligrafia.jimwent.poznan.pl/akcydensy/druki.htm
Firma zupełnie przypadkowa.

08.03.2012 09:21
nutkaaa
5
odpowiedz
nutkaaa
197
Panna B

HumanGhost - ale kalki techniczne spełniają zupełnie inne zadanie niż kopiujące, przede wszystkim - nie kopiują ;) Widać co jest pod spodem, ale pisząc po kalce nie odbije Ci się na papierze tekst.

08.03.2012 09:45
Yancy
6
odpowiedz
Yancy
167
Legend

Do druku na samokopii używamy Riso. Czy papier 60 w ogóle pójdzie na zwykłej drukarce - nie wiem. Drukujemy tego tony. Na upartego, mogę sprawdzić na jakimś laserze. Najwyżej się zatnie. Atramentówek na stanie niestety nie mamy.

Natomiast jeżeli chcesz drukować "na przebitkę" - tak jak faktury, musisz do tego używać drukarki igłowej.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl