Witam forumowiczów!
Przybywam z odległej krainy Allegro, w której to zakupy większości sprzętu nie rzadko obarczane są pewnym ryzykiem.
Kupiłem pada. Aukcja wyglądała na jedną z tych, które nadwyraz wzbudzają zaufanie bez podejrzeń. Dużo pozytywnych opinii co do produktu, dużo kupionych, niska cena, produkt wysyłany w opakowaniu, oczywiście niech mi Bóg świadkiem - oryginalny.
No i przyszedł. Pierwszy look - faktycznie, wszystko wygląda dobrze. Pudełko, sam pad. Nie bylo instrukcji , ale myślę sobie okej. Sam pad - przygladałem mu sie uważnie porównujac z oryginałem i wydaje się ok - bardzo bardzo zbliżone poza -
A no właśnie. Po pierwsze, gałki są nieco niżej osadzone, więc w nakładkach guma chaczy o obudowe i tak się nie da. No ale myśle sobie okej, bez dzialają, tak jak przyciski, podobny click.
Co bardziej mnie martwi, to że pad brzmi. Kiedy jest właczony, ze środka wydobywa się dziwęk..pracującej elektroniki i co jakis czas jakby ścinającej się.Mam nadzieję że dobrze to opisałem i wiecie o co chodzi. I co myślicie drodzy Państwo? Odsyłać? To chyba nie zwiastuje niczego dobrego w przyszłości.
A cena pada też była oryginalna? Czy raczej okazyjnie niska i jak by tu powiedzieć... coś za coś?
Bardziej mi chodzi o ten dźwięk, bo to chyba na mój chlopski rozum świadczy o tym, że coś z ta elektronika jest nie tak - co nie będę się kompromitował, bo na elektronice się nie znam ale dobrze posadzona i wykonana chyba nie powinna tak robić w kontrolerze?
Powiem tak ostatni czasem w Chinach był dzień Singla coś Ala black friday może dostał towar z promocji widziałem ze w ten dzień chodziły pady po 60 pln ale były to Double shocki PS4
Pudełko to nie problem, większość na Allegro sprowadza z Chin nawet Alliexpres
Sam kupilem powerbank za 11 zł z wysyłka w ten dzień i nie wiadomo co to jest. 150 zł oryginalny to prawdopodobnie odnowiony pad z chińskiego Allegro. Może ten egzemplarz akurat był jakiś trefny tzw 1 na 100.
Powiem ci, że zrobiłeś interes życia. 30 sec. szukania:
https://allegro.pl/oferta/nowy-pad-kontroler-microsoft-xbox-one-s-x-czarny-8031701919