Siemka
Mam problem z konfiguracją poczty na ovh. Kupiłem tam domenę ,i dostałem także konto pocztowe niestety nie mogę go skonfigurować poprawnie gdyż wiadomości nie dochodzą... pisząc do ovh w celu pomocy dostałe wiadomość ,że musze ustawić serwery mx. Niestety gdy loguję się do cPanelu na : 000webhost.com i wchodzę w zakładkę "Modify MX Record" dostaję komunikat :
This feature is available only if you host your own domain. Upgrade your account and we will register free .com, .net, .org, .info, .eu domain for you!
Dodam ,że domena jest podpięta i działa prawidłowo. Proszę o pomoc
Nie możesz usunąć konta pocztowego z OVH.pl i założyć takie samo na 000webhost ? Ja po podpięciu domeny nie musiałem zmieniać żadnych serwerów mx żeby tworzyć nowe konta pocztowe w stylu [email protected]. Zresztą skoro domena jest podpięta pod 000webhost to konta pocztowe powinieneś tworzyć właśnie tam a nie na ovh.pl
?
Przy tworzeniu nowej domeny nie wybrałeś przypadkiem hostowania darmowej domeny na serwerach 000webhost zamiast swojej własnej ? Podpiąłeś DNSy od 000Webhost do swojej domeny na OVH.pl ?
Normalnie stworzyłem stronę na 000webhost a potem dopiero podpiąłem domenę i zmieniłem dnsy
Teraz muszę iść wysłać paczkę na pocztę będę przed 18 to pogadamy, sprawdzę o co chodzi z tymi MXami, napisz do mnie na gg 10662619
Na screenie widać, ze zarządzasz kontem z darmową subdomeną gersiudesign.web44.net.
A musisz zarządzać kontem ze swoją własną domeną by móc utworzyć w niej pocztę.
Zmień zarządzaną domeną (wybierz z rozwijanej listy), albo utwórz dodatkowe konto (jeśli go nie ma) z Twoją główną domeną, a nie na darmowej subdomenie.
Na samej górze obok pola z listą podpiętych domen masz przycisk Create new. I potem musisz utworzyć konto ze swoją własną domeną, a nie wykorzystujące darmową domenę 000webhost.
This domain is already hosted on our server, please choose another
Hmm ? wydaje mi się ,że mam poczekać czy coś? i wgl dzięki za pomoc