Oto jak zarabia się pieniądze w internecie w 2026
Trzeba ukraść popularne filmiki innych ludzi, zrobić z tego kompilacje, i wstawić swój durny ryj nie oferując nawet żadnego komentarza ani niczego oryginalnego, bo dla YouTube'a jeśli wstawisz do filmiku swój ryj to liczy się to jako twoje dzieło mimo że zbierasz wyświetlenia na filmikach innych ludzi
https://www.youtube.com/shorts/uC7NTm0ZsyY?feature=share
(Ten filmik ma 80 milionów wyświetleń a każdy indywidualny filmik u jego oryginalnego twórcy pewnie 1% tego)
Filmiki z tym typem widzialem przynajmniej 3 lata temu.
Zrob swoje, nie osiągniesz takich wyswietlen, to waska grupa.
A myślisz, że wszystkie są prawdziwe? Zapewne wiele kanałów jest pompowanych chińskimi lub ruskimi botami. Widziałem już parę kanałów z kategorii zabawnych filmów, które mimo zaledwie kilku tysięcy subskrybentów, miały filmiki odtwarzane grubo ponad 100 tys. razy, a wszystkie komentarze były jednozdaniowe, podobne do siebie i wyglądały jakby pochodziły od botów. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś na ruskich forach widziałem oferty podbijania wyświetleń na YT. Kumpel z ciekawości skorzystał z jednej z nich, to jego film od razu znalazł się na głównej stronie i wyświetlenia wystrzeliły jak rakieta. Teraz w dobie algorytmów AI może się to odbywa nieco inaczej, ale podejrzewam, że nadal funkcjonuje.
(Ten filmik ma 80 milionów wyświetleń a każdy indywidualny filmik u jego oryginalnego twórcy pewnie 1% tego)
YouTube sztucznie pobija shorty wszędzie gdzie jest to tylko możliwe aby promować i zachęcić do wrzucania filmów tą metodą.
Zauważyłem to już dawno zwłaszcza po tym jak shorty z Gothica po kilku godzinach od wrzucenia mają po kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń co jest po prostu niemożliwe.