Okazje zniknęły z PS Store

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
07.05.2026 07:15
1
odpowiedz
Morfik
7
Legionista

Okazje zniknęły z PS Store

W nocy zniknęła zakładka Okazje w PS Store. Czy to może być jakaś nowa strategia Sony, że teraz gry będzie można tam kupić tylko w pełnych cenach? Coraz bardziej żałuję, że nie kupiłem konsoli z wejściem na płyty… Może ktoś coś wie, czy promki wrócą? Może gdzieś mi umknęła ta informacja.

07.05.2026 07:42
ereboss
2
odpowiedz
1 odpowiedź
ereboss
90
Tutejszy troll

Morfik
Promocje w PS Store pojawiają się i znikają, to normalne. Minęły czasy, gdy gry regularnie taniały, większość firm trzyma cenę premierową nawet przez 10 lat. Oczywiście są wyjątki. U Microsoftu wygląda to akurat lepiej, bo tam przez cały rok zawsze coś jest na promocji. Powiem krótko dałeś D*** kupując wersję digital. Ale zawsze możesz dokupić napęd i zamontować go w konsoli.

07.05.2026 07:48
2.1
odpowiedz
Morfik
7
Legionista

Wiem, że pojawiają się i znikają. Chodzi mi o to, że od kilku lat było tak, że kończyła się jedna akcja promocyjna, a zaczynała następna, a teraz żadna gra nie jest w promocji oraz zniknęła cała zakładka Okazje, co wcześniej się nie zdarzyło ani razu.

07.05.2026 08:12
3
odpowiedz
Asmodeus
56
Senator

Nie bedzie juz nigdy promocji. Juz zawsze bedzie pelna cena. $ony o to zadba. Trust me, bro!

07.05.2026 09:49
4
odpowiedz
Krystian03
9
Pretorianin

Zdarza się, że któregoś dnia akurat nie będzie promocji.

07.05.2026 10:10
norfik
5
odpowiedz
norfik
10
Pretorianin

Gry się kupuje jak najdrożej, żeby wspomóc producenta a nie łapać "okazje"...

spoiler start

click bait xD

spoiler stop

post wyedytowany przez norfik 2026-05-07 12:08:45
07.05.2026 10:51
Wrzesień
6
odpowiedz
5 odpowiedzi
Wrzesień
81
Idiot Doom Spiral

Ło panie, okazje to już zniknęły z psstore ładnych parę lat temu. Teraz niby są jakieś promocje, ale okazji to tam ciężko znaleźć. Niestety.

07.05.2026 11:49
6.1
odpowiedz
Asmodeus
56
Senator

No, dokladnie tak jest! Obnizki 50-80% zdazaja sie zaledwie co 2-3 miesiace. Kiedys to byly czasy a teraz nie ma czasow!

07.05.2026 13:48
Wrzesień
6.2
odpowiedz
Wrzesień
81
Idiot Doom Spiral

Kiedys to byly czasy a teraz nie ma czasow!
Zupełnie bez ironii i śmieszkowania: tak właśnie jest. Jeśli chodzi o fajne okazje na psstore, to mocno się to zepsuło na przestrzeni lat.

07.05.2026 14:27
6.3
odpowiedz
Asmodeus
56
Senator

OK jesli chcesz bez smieszkowania: no wlasnie tak nie jest. Kupuje dosyc regularnie na PSStore i rzadko (raz na rok?) kupie cokolwiek ponizej 50% znizki. A i tak moja kupka wstydu robi sie juz olbrzymia (jakies 200+ pozycji do ogrania, przynajmniej 70+ ktore koniecznie musze kiedys zagrac). Moj ulubiony filtr to "gry do 80pln" (okolo 15 funtow) i tego sie trzymam od lat - takie kondycjonowanie: albo deliverka z McDonalds albo gierka.

post wyedytowany przez Asmodeus 2026-05-07 14:27:58
07.05.2026 15:46
Wrzesień
6.4
odpowiedz
Wrzesień
81
Idiot Doom Spiral

A i tak moja kupka wstydu robi sie juz olbrzymia
Tak samo u mnie, tyle, że kiedyś też szybciej byłem w stanie gry z tej kupki kupić po atrakcyjniejszej cenie. Oczywiście, że zdarzają się przeceny 50-80%, tyle, że czas jaki jest potrzebny, żeby do nich doczekać na psstore jest coraz dłuższy. Jestem skupiony na tym sklepie od ponad dekady i wyraźnie widzę, że spadek cen w cyfrowej dystrybucji playstation w ogólnej perspektywie jest dziś wolniejszy niż kiedyś. A do tego trzeba dodać, że i ceny premierowe urosły w ostatnich latach i ilość kontentu w postaci różnych dodatków i rzeczy wyciętych z podstawowej wersji gry jest coraz większa. Jak chcesz kupić grę w jej pełnym wydaniu (a takie mnie głównie interesują), a nie chcesz płacić pełnej ceny (które czasem są srogo odklejone jak na polskie standardy), to naprawdę fajna okazja w promocji wydarzy się później niż było jeszcze te 5-6 lat temu. Tak że ja się ostatnio mocno zniechęciłem do tej ich cyfrowej dystrybucji, zwłaszcza jak porównałem to z wyprzedażami na steamie, gdzie ta sama gra potrafi być dwa, albo i trzy razy tańsza niż na wyprzedaży w psstore.

07.05.2026 16:12
6.5
odpowiedz
Asmodeus
56
Senator

Osobiscie nie zauwazylem tego trendu, moze dlatego, ze glownie kupuje gry 3rd party. Chociaz z jednym sie zgodze - gry 1st party od Sony sa... drogie i "trzymaja cene". Ratchett z maksymalna znizka 50% po 5 latach od wydania? Z drugiej strony masz gry od Ubi, ktore leca na pysk i nie kupie ich zanim nie zejda na 70-80% (2-3 lata, nie spieszy sie) - juz teraz AC: Shadows chodzi na 50% znizkach, do konca roku spodziewam sie 60 moze 70%. Moim zdaniem tragedii nie ma. Z drugiej strony wiadomo, pudelka sa jeszcze tansze i kupowanie gier na plytkach za 5-10 funtow to norma.

post wyedytowany przez Asmodeus 2026-05-07 16:12:27
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl