Odzyskanie zdjęć z aparatu - Recuva - pytanie

Forum Komputery
Odpowiedz
24.07.2013 13:23
1
odpowiedz
Asosgorn_NPC
14
Pretorianin

Odzyskanie zdjęć z aparatu - Recuva - pytanie

Witam,
Mam zainstalowany program Recuva do odzyskiwania utraconych plikow. W moim wypadku znajoma sformatowala karde SD w aparacie, a byly tam bardzo wazne dla mnie zdjecia. Zainstalowalem wiec Recuva i mam probny filmik jak odyzkac zdjecia, ale aparat jest podlaczony pod USB i Recuva nie chce pokazac mi dysku. Czy ktos jest w stanie mi pomoc?

24.07.2013 13:39
Widzący
2
odpowiedz
Widzący
258
Legend

"ale aparat jest podlaczony pod USB i Recuva nie chce pokazac mi dysku"
Czyli jak rozumiem karta jest w aparacie a aparat poprzez USB jest podłączony do komputera. Zwykle to nie jest dobre rozwiązanie, potrzebny jest czytnik kart a jeszcze lepiej duplikator. Zresztą i tak najlepiej sporządzić kopię binarną karty (lub jej obraz) i pracować na kopii.

24.07.2013 13:41
3
odpowiedz
Barteek88
58
Konsul

Moze sprobuj wlozyc karte SD bezposrednio do czytnika np w laptopie.

Jakim formatem zostala potraktowana karta SD ?

24.07.2013 13:43
4
odpowiedz
Asosgorn_NPC
14
Pretorianin

Niestety nie mam ani czytnika, ani laptopa. Posiadam zwykły stacjonarny komputer. Co do reszty pytań niezbyt rozumiem "jakim formatem została potraktowana karta". Chodzi o to jakie pliki były na karcie? Jeśli tak to na karcie były zwykłe jpg'i (ponad 100zdjęć).

24.07.2013 13:47
Widzący
5
odpowiedz
Widzący
258
Legend

Czytnik USB kosztuje około 10zł, bez niego raczej nie ruszysz.

24.07.2013 13:48
6
odpowiedz
Asosgorn_NPC
14
Pretorianin

Rozumiem. No nic w takim razie dokonam zakupu i spróbuje raz jeszcze :) Dzięki

24.07.2013 13:54
7
odpowiedz
Barteek88
58
Konsul

Chodzi mi o to czy format byl szybki czy pelny ? Z tego co sie orientuje to po pelnym nie odzyskasz plikow, ale jesli karta byla formatowana w aparacie to formatem szybkim.

24.07.2013 14:00
X@Vier455
8
odpowiedz
X@Vier455
119
Szynszyl

Jeżeli był to szybki format to bez problemu odzyskasz pliki o ile ich nie nadpisałeś nowymi ;)

Ja tydzień temu też miałem przykrą sytuacje i odzyskiwałem programem EaseUS Data Recovery Wizard :)

24.07.2013 14:11
9
odpowiedz
Asosgorn_NPC
14
Pretorianin

Tak, format nastąpił w aparacie, więc myślę, że szybki. Niestety bawiła się tym znajoma, dlatego nie mogę na 100% potwierdzić. Kupie czytnik i zobaczę jak będzie :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl