Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Odszkodowanie z AC w Warcie

22.04.2013 12:43
1
Janusz87
6
Chorąży

Odszkodowanie z AC w Warcie

Witam mam taki problem, a mianowicie mam w progu tylnego lewego koła wgniecenie które widze mimo prób naprawy z mojej strony ( zasmarowanie farba wcześniej obczyszczenie ) zachodzi rdzą. Stało to sie jakoś na jesień przy wymianie kół na zimowe , lewarek przy miekkiej ziemi minimalnie sie zymsknoł z progu i wgniótł z widocznej przedniej częsci karoserie. Niby powinieniem od razu zgłosić szkode z AC ale tego nie zrobiłem, koledzy radzą mi zebym zgłosił że teraz mi sie to stało i ocenił szkode na 1500zł VW golf V rzeczoznawca dał by z 1200 a u blacharza za 200 zł zrobie. Tylko boje się ze jak bym przez telefon nie załatwił tego ,a rzeczoznawca by przyjechał i powiedział że wyłudzam odszkodowanie bo nie wiadomo kiedy to sie stało i próbował sam naprawic.
Dlatego też pytam czy warto zadzwonić i zgłosić szkode , delikatnie tą moją poprawke zeskrobać czy jak byście zrobili ? A może uda sie w Warcie na telefon załatwic? 3 lata temu miałem podobny przypadek z garażu na maske spadł mi drewniany stempel i dostałem kase bez oględzin i na plus wyszłem

Forum: Odszkodowanie z AC w Warcie