Siema odinstalowalem sterowniki z laptopa lenovo oraz mam uszkodzona metryce posiadam monitor lecz na nim sie nic nie wyswietla prosze o pomoc
1) w jakim celu odinstalowałeś sterowniki?
2) jak się łączysz z monitorem?
3) w jakim stopniu matryca jest uszkodzona? Coś jeszcze widać?
Chcialem uaktualnic sterowniki i zaczelo mi je usuwac mam jeszcze karte nvidi i sterowniki w niej sa cale ale w intelu nie dxialaja do monitora podpinam sie kablem HDMI a matryca jest bardzo uszkodzona nic nie widac
Hmm...
Jeśli dobrze znasz swój sprzęt i jego czas reakcji (logowania), to po ewentualnym zalogowaniu się do systemu, spróbuj na ślepo wcisnąć kombinację przycisków Win + P, potem trzy razy w doł i Enter.
W ten sposób powinno się ustawić na obraz tylko na monitorze.
Jeśli sterownik wyświetlacza jest uszkodzony, zakładam, że kursor myszy również nie będzie się pojawiał. Spróbuj podłączyć się do jakiegoś zewnętrznego wyświetlacza i sprawdź.
Wciśnij klawisze Windows+P i upewnij się, że wybrano opcję "Tylko ekran komputera".
Druga rzecz . Może to pomoże ? https://www.youtube.com/watch?v=R1cnDsGusK4
Powiem tyle ze mam podpiety monitor i na nim sie nic nie wyswietla 2 rzecz ze poradnik nic by mi nie pomogl
Po deinstalacji sterowników intela system zapewne zaczął korzystać ze sterowników Windowsa i automatycznie potraktował tą uszkodzoną matrycę jako domyślny monitor i tylko na niej wyświetla obraz. Pozostaje ci albo jakoś całkowicie odłączyć tą matrycę żeby laptop jej nie widział, o ile to w ogóle możliwe, albo ją wymienić. Chyba że ktoś wpadnie na inny pomysł, bo nawet wyłączenie karty zintegrowanej w BIOS jest teraz pewnie niemożliwe, skoro nic nie widać.
Pozbylem sie matrycy, poucinalem kable od ekranu i lipa dalej nic komputer ma 5 lat moze to cos zmieni mial 2 razy wymieniana metryce oraz 3 razy dysk twardy