Odbior mieszkania na co zwrocic uwage?
Juz nie bawem wraz z partnerka bedziemy odbierac mieszkanie developera Novum ma w intetnecie duzo dobrych opinni oraz wiele nagrod,na co zwrocic uwage?brac fachowca od budowlanki zeby stwierdzil ze jest ok?
Brac czlowieka. Kosztuje to grosze a potencjalnie moze oszczedzic duzo kasy na ewentualnych naprawach usterek, ktorych w zyciu nie zauwazysz.
GRYOnline.pl
Zwracajcie uwagę na ewentualne uszkodzenia mechaniczne. Obejrzyjcie dokładnie okna, grzejniki, zawory, wywietrzniki... tego typu rzeczy. Bieganie z poziomnicą IMO nie ma większego sensu, bo coś takiego pewnie możesz zgłosić spokojnie już po odbiorze. Na wszystko pewnie masz jakieś tam gwarancje, a w momencie odbioru powinieneś skupić się po prostu na rzeczach które mogły gdzieś po drodze zostać uszkodzone, bo jak później już masz klucz w ręku i po tygodniu zorientujesz się że coś jest pęknięte / okno ma spaprany mechanizm i nie działa czy coś takiego, to nie będzie jasności czy wina leży po stronie dewelopera, czy może uszkodziłeś to przez ten tydzień w którym miałeś już klucze.
Rowniez polecam czlowieka :)
Wprowadzilem sie, pomieszkalem... odwiedzil mnie znajomy "majster".... i wsadzil palec w sufit na glebokosc 2cm okazalo sie ze mialem wszystkie sufity "zalane" i "odparzone" koniec koncow musialem zrywac i robic na nowo.....
ps. Ale nie nowe mieszkanie :P
Z tego co widzę u mnie na osiedlu to sporo ludzi ma problem z balkonami. Porobili krzywo i jak pada to sąsiedzi wyżej zalewają tych nizej. Ponadto robią się kałuże na balkonach itd.
W sumie to widząc ile rzeczy tu się już spieprzyło albo wciąż jest spieprzone to wypadałoby nie brać jednego gościa ale całą masę architektów, inżynierów, specjalistów i w ogóle...
Aha czyli poproszs kolege fachowca zajmuje sie tym wiec ma pojecie nie bede ryzykowal skoro widze ze moze byc tyle problemow
ilprincipino - rozumiem, że nie jesteś orłem w dziedzinie czytania ze zrozumieniem...
Zapewne instalacje, czy woda z kranów nie cieknie, czy odpływy są drożne, czy piec/grzejniki grzeją, czy działają gniazda elektryczne, włączniki.