Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Oculus Quest Link - USB 3.0

09.04.2020 03:14
1
Apocaliptiq
168
Legend

Oculus Quest Link - USB 3.0

Cześć,

kupiłem Oculus Quest i chciałbym go podłączyć do komputera, jednak po kontakcie z supportem okazało się że port USB 3.0 znajduje się na ich "czarnej liście". Jest to port zintegrowany z płytą główną Asrock P67 Pro3 (ma już swoje lata). I najwyraźniej oferuje zbyt mały transfer danych do obsługi Quest Link.

Pytanie czy w tej sytuacji można zrobić coś poza wymianą płyty głównej? Np. port z dodatkowym zasilaniem lub karta PCI-E?

17.02.2021 15:34
2
odpowiedz
PioStrider
1
Junior

Cześć,
Mam tę samą płytę główną, od dłuższego czasu się męczę, aby Oculus link mi działa. Wszystko jest niby ok, a jak klikam Oculus Link to zrywa połączenie i nie da się uruchomić.
Kupiłem zewnętrzną kartę PCI, karta działa poprawnie, bo na zintegrowanym USB co chwile zrywało połączenie, natomiast dalej nie da się połączyć z Oculus link. W trakcie kliknięcia, wraca do pokoju wirtualnego (na kompie przez chwile pisze brak podłączonych gogli) i tak w kółko.

A co najciekawsze na bezprzewodowym połączeniu Virtual Desktop działa :) ehh

17.02.2021 22:01
A.l.e.X
3
odpowiedz
A.l.e.X
152
Alekde

Apocaliptiq - raczej nie, m.in. dlatego jak kupiłem Pimaxa 8KX który ma aż rozdzielczość 8K wymieniłem płytę + CPU mimo że płyta poprzednia to był topowy high end to jednak te parę lat zrobiło swoje. Dzisiaj potrzebowałem 3.1 USB z dobrą obsługą magistrali płyty. Karty rozszerzeń PCIE nie da ci takiej gwarancji niestety. Sam sprawdziłem i u mnie wyszło jak wyżej upgrade sprzętu. VR to nowa technologia w domyśle do nowych setupów.

Forum: Oculus Quest Link - USB 3.0