O której dzis zaczną spadać meteory ?
O której dzis zaczną spadać meteory ?ktos wie podobno maja wyłączyc oświetlnie mostu stadionu aby mozna było lepiej oglądać:)
edit
dzieki czyli kupic piwko i wieczorkiem oglądać niebo:)
Spadają już od dawna. O której? No w dzień ich na pewno nie zobaczysz, ale w godzinach nocnych/wieczornych owszem :)
Edit: Oczywiście warunki pogodowe muszą sprzyjać :P
Pierwszy link z google dla hasła "deszcz meteorytów dzisiaj":
http://lmgtfy.com/?q=deszcz+meteoryt%C3%B3w+dzisiaj
od 20:15 do 22:45
[5] U mnie często było tak, że przez większość dnia chmury, a wieczorem myk i niebo czyste przez całą noc :) Poza tym przez następne dni też można przecież obserwować.
Już jeden widziałem.
Mam filmik sprzed roku, na którym uchwyciłem taki właśnie meteor/yt :)
[6]
Ehh, pojawiła się nadzieja, bo około 21 chmury zaczęły znikać, ale obecnie niebo wręcz czarne, nadeszła jakaś fala znad Niemiec. :(
Chmury, chmury, wszędzie chmury. Zresztą jak zawsze gdy się coś na niebie dzieje.
U mnie o dziwo bezchmurnie. Wyjrzałem przez okno i w przeciągu 5 minut widziałem 2 takie zjawiska
U mnie kupa chmur, gdzieniegdzie tylko ,,puste" miejsca, nic nie widziałem, nie chce mi się jakoś wychodzić, meteory nie robią już takiej sensacji jak kiedyś.
Nawet o tym nie wiedziałem, gdzieś tak o 22.30 wyszliśmy z kolegą na dwór i byliśmy do 23.10 coś nas tknęło żeby się gapić w niebo i rozkminać wszechświat (jeszcze raz podkreślam że nie wiedzieliśmy o tych meteorytach) i właśnie zauważyliśmy 2 smugi, ale stwierdziliśmy że to niedziałająca latarnia się odbija, czyli to jednak nie latarnia :) W ogóle niebo dzisiaj jakoś wyjątkowo czyste, naprawdę nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem tak wiele gwiazd na niebie.
Posiedzieliśmy godzinę, od 22 do 23, przyszły chmury i po zabawie, ale kilka fantastycznych smug się zaobserwowało.
Dobrze jest mieszkać daleko od zanieczyszczonego światłem miasta :)