Nowy wirus na facebooku- Wołać o Pomoc ??
Wróciłem z krótkiego urlopu, gdzie pare dni temu chciałem się zalogować na fejsie. Gdy to zrobiłem, zaczęły mi wyskakiwać od różnych osób wiadomości na chacie-na raz... Szybko się wylogowałem, gdy ponownie chciałem sie zalogować, pisało iż jest problem ze stroną. Przyjechałem teraz do domu i niestety wyskakuje mi informacja -->
Przeskanowałem komputer programem Malwarebytes Anti-Malware i nic nie wykryło.Zmieniłem hasło na końcie fb i mam ten sam komunikat. Nie jestem uzależniony ale mam sporo istotnych osób na końcie, których mogę później nie ogarnąć z różnych powodów. Nic dziwnego podobno mi sie nie wyswietla na moim koncie.
Co się kur.. stało ??
Szaleje teraz na FB wirus przesyłany za pomocą "filmiku z Tobą w roli głównej" może go odwiedziłeś... spróbuj zalogować się na innym komputerze, telefonie czy co tam masz jeżeli Ci się uda kombinuj z innym antywirusem, bądź format dysku ;p
Problem w tym, że żadnego typu filmiku nie dostałem ani nie oglądałem...Spróbuję faktycznie innym programem przeskanować,ale format w tej chwili nie wchodzi w rachubę niestety :/
EDIT:
Pytanie czy klikać w ten proces "pomocy", czy jest on prawidłowy..
Podczas tego procesu pomocy,adres to https://www.facebook.com/roadblock/
To akurat wirus nie jest, klikaj skoro połączenie szyfrowane :P
ed. Ten wirus (robak) instaluje się w taki sposób, ze dostajesz od znajomego (który ma tego wirusa i pisze za niego bot) link do niby filmiku z Tobą w roli głównej, ale każe instalować ten filmik flashplayera mimo, że masz - to ten trojan.
EDIT:
Załatwione, rozwiązanie problemu nastąpiło z pomocą fb. Na szczęści się udało, od siebie dodam że oprogramowanie nic nie znalazło...Dziwny przypadek. Dzięki wszystkim za pomoc !