witam
niedawno kupilem komputer,
gpu- ati6850
procesor- radeon 965 black edition
ram- 4 gb ale nie pamietam jakie
plyta glowna- asrok extreme 3
a w bad company otrzymuje jakies mierne 20fps
wiecie moze czemu ???
Sterowniki zainstalowane?
Sterowniki trzeba instalować wszystkie. Zwłaszcza te od płyty głównej. Sterowniki z płyty (od karty graficznej) są przestarzałe jak tylko nośnik wyjedzie z tłoczni, a zanim dojedzie do sklepu, to pewnie już 3 nowe wersje pojawiły się na stronie.
Poszukaj na stronach producentów...
[6]
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
1. Desktop Graphics
2. Radeon HD Series
3. Radeon HD 6xxx Series
4. Twój system operacyjny
ok zainstalowałem je, http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=970%20Extreme3&o=All na tej stronie jest pare rzeczy do mojej plyty, ale jest ich tak wiele ze nie wiem co pobrac, jakas wskazówka ???
Sterowniki (Drivers) zainstalować trzeba do wszystkiego. Jeżeli jest kilka różnych wersji to instaluj te najnowsze (te z największym numerkiem.
Sterowniki RAID możesz sobie darować.
CIR to jest sterowanie przez pilota na podczerwień. Jeżeli masz ten moduł to możesz zainstalować.
BIOS - olej
Utility - Wedle uznania.
ok, pojawil mi sie problem, po instalacji tych sterownikow od karty w bf bc2 niezaleznie od rozdzielczosci mam 4 wielkie czarne pasy, wie ktos czemu ???
Nie jestem jakimś tam specjalistą więc stosuje najprostsze rozwiązania, po prostu manualnie rozciągnij obraz tym panelem na monitorze.
Ustaw w grze natywną rozdzielczość swojego monitora.
Pewnie masz, tylko nie wiesz gdzie
I tak to nie jest recepta na takie problemy
Przyznaj - komputer kupiłeś w markecie jakimś...
nie, kupilem w morele.net, sam wybralem podzespoly a oni go skleili, opcja jest pozycji, rozmiar to moge wybrac miedzy 4:3 a 16:9
ram- 4 gb ale nie pamietam jakie
a ma ktos jakis link do sterownikow ?? bo nie wiem co pobrac
Specjalista widze.
On chciał tylko powiedzieć, że jak wybierałeś te podzespoły w podobny sposób, jak instalujesz system operacyjny, to strach się bać.
Format obrazu wybierasz taki, jaki masz monitor, to samo z rozdzielczością.
1. Masz te pasy GDZIE na ekranie?
2. Czy wybrałeś format 16:9?
3. Czy zainstalowałeś najnowsze sterowniki do grafiki ze strony producenta (nie z płyty, którą dostałeś z kartą)?
pasy, wszędzie na górze, dole i po bokach. format 16:9 wybrałem, sterowniki ze strony