Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Nowa karta graficzna, migający ekran. Czy warto reklamować?

08.12.2012 22:25
1
rKlonos
64
Prince Of Darkness

Nowa karta graficzna, migający ekran. Czy warto reklamować?

Witam. Kilka dni temu kupiłem sobie Radeona HD 7850 od Sapphire'a w sklepie Morele.net. Karta właściwie jest w 99% w porządku, jednak wyjście DVI-I jest nie do końca sprawne. Mianowicie po podłączeniu się kablem vga do tego wyjścia poprzez przejściówkę dvi-vga obraz na podłączonym ekranie lekko migocze. Jako, że mam konfiguracje eyefinity szybko sprawdziłem różne warianty podłączenia i wykryłem, że winna jest karta. Wykluczyłem wady moich monitorów, kabli oraz przejściówek.
Czy warto reklamować takie lekkie uszkodzenie? Chodzi mi o to czy reklamacja będzie czasochłonna(na jak długo będę musiał pozbyć się karty itd.) i do kogo miałbym ewentualnie się z nią zwrócić.

08.12.2012 22:27
2
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

A sprawdzałeś bezpośrednio DVI - DVI a nie DVI-przejściówka-VGA?

08.12.2012 22:37
3
odpowiedz
rKlonos
64
Prince Of Darkness

Sprawdziłem. Nie widziałem, żadnych zakłóceń ani braków w wyświetlaniu. Jeszcze dodam, że na Radeonie 6870 wszystko było w porządku.

08.12.2012 22:43
4
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

Sprawdziłem. Nie widziałem, żadnych zakłóceń ani braków w wyświetlaniu

No to nie masz co reklamować skoro bez przejściówek jest wszystko cacy.

08.12.2012 22:48
5
odpowiedz
rKlonos
64
Prince Of Darkness

A to nie jest przypadkiem tak, że inne piny odpowiadają za obraz z vga puszczony przez DVI-I? Wydaję mi się, że to właśnie ta niewielka część karty jest wadliwa. Przejściówki są na sto procent sprawne, bo testowałem nawet 3, i jak już wspomniałem na 6870 migotania nie było.

08.12.2012 22:57
Slasher11
6
odpowiedz
Slasher11
199
Legend

Zanim wszedłem do wątku to wiedziałem, że będzie chodziło o 7850 :D Nie do końca udana ta karta. Ciesz się, że w grach ci tekstury nie migają :D

W morelach możesz oddać kartę na gwarancję w punkcie odbioru, ale licz się z tym, że standardowo trwa to 3 tygodnie (a może i więcej). Jeśli nie jesteś skazany na przejściówkę, to ja bym raczej sobie głowy nie zawracał.

Forum: Nowa karta graficzna, migający ekran. Czy warto reklamować?