nowa GTX 750Ti i wielki problem

Forum Komputery
Odpowiedz
22.12.2015 00:52
1
odpowiedz
soufiane
2
Junior
Image

nowa GTX 750Ti i wielki problem

Witam, wymieniłem Radeona 4850 na GeForca GTX 750Ti niestety po około 10 min po odpaleniu gry ( Star Wars Battlefront, GTA 5, Far Cry 4 ) następuje zawieszenie. Musze wychodzić za pomocą Ctr,Alt,Del.

Sprzet:

AMD PHENOM II x 4 945 3,0 GHz
6 GB RAM
FEEL III 500-ATX

- Gry oryginalne
- zrobilem restart systemu
- sterowniki najnowsze
- Dirctx, bilioteki najnowsze

Screeny z karty graficznej po zawieszeniu gry.

Bede wdzięczny za pomoc bo wychodzi chyba na to, ze karta jest uszkodzona a to swieta za pasem :/

22.12.2015 02:17
2
odpowiedz
William_Wallace
152
Generał

Odpal przed grą program do mierzenia temperatury karty graficznej, jak się zawiesi gra = Ctr Alt Del, i zobacz jaka jest temp.

Na pewno stawiałeś system na nowo ? Nie wiem czy restart systemu to dla Ciebie instalacja systemu na nowo :)

Ewentualnie trafiona karta, miałem tak kiedyś ze starszym GF, gry się zawieszały po kilku minutach, ale wtedy nic nie pomagało oprócz restartu kompa. Skoro możesz wejść do windy to mniejsze prawdopodobieństwo, że karta trefna. Przepuść kompa przez Benchmarka i zobacz czy przechodzi.

22.12.2015 03:36
3
odpowiedz
soufiane
2
Junior
Image

Wstawiam screen z temperaturą. Piszac restart miałem na myśli format i nowa instalacja windowsa 7. Zaktualizowałem tez biosa, nic nie pomogło. Zadałem pytanie tez na innym forum i wszyscy krzyczą aby zmienić zasilacz.

22.12.2015 11:29
4
odpowiedz
razor19957
126
Mechatronik

No fakt zasilacz nie należy do zaufanych. Nie wiem w czym tkwi problem, ale ja bym wymienił zasilacz na lepszy.

Łap >> http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html Czarna lista zasilaczy, czyli jakie zasilacze kupować a od jakich trzymać się z daleka.

22.12.2015 11:50
wornock
5
odpowiedz
wornock
127
FC Internazionale

Jeśli zasilacz uciągnął tego radka który pobiera ponad 2 razy więcej prądu to z GTXem nie powinien mieć problemu.

22.12.2015 11:54
😉
6
odpowiedz
razor19957
126
Mechatronik

Rade pewnie da ale nie zmienia to faktu że ten zasilacz to bomba z opóźnionym zapłonem.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl