Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nokia x..

11.04.2012 19:40
enigma1
😊
1
enigma1
32
Pretorianin

Nokia x..

Chciałem się zapytać jakiś maniaków telefonów komórkowych albo posiadaczy 2 modeli Nokia X3-02 Touch and Type i Nokia X3-00
Mam x3-00 i mam zamiar wymienić na 02 ale szkoda mi starego telefonu ponieważ ma zarąbiście głośne mp3 i 2 głośniki na górze i na dole i teraz moje pytanie czy ta nokia 02 ma lepsze mp3 czy gorsze głośniejsze jaka jakość a i czy radio działa bez słuchawek itp. zależy mi na mp3 w miarę dobry aparat żeby odtwarzał wiele formatów a może jest coś lepszego w tej cenie ogólnie to było by git jakby ktoś opisał różnice między tymi telefonami wady zalety itp.(Głośność muzyki najważniejsza xD)

11.04.2012 19:46
Thermometrr
2
odpowiedz
Thermometrr
132
out of space

Słuchasz muzyki z telefonu bezpośrednio przez głośnik? Według mnie jest to kompletnie beznadziejne, nie dość, że jakość jest tragiczna, do tego Ty jeszcze chcesz żeby grał bardzo głośno, więc dźwięk będzie stłumiony. Już lepszym wyjściem będzie dokupienie jakichś małych głośniczków telefonowych - jakoś od razu będzie lepsza.
Odpowiedź trochę nie na temat, wybacz. Jeżeli Ci tak bardzo zalezy na tych głośnych głośnikach to zostaw sobie ten telefon co masz teraz jako taką mp3 d muzyki a nowy telefon będzie Ci służył jako taki typowy telefon, czyli sms, dzwonienie etc. etc

12.04.2012 16:07
enigma1
3
odpowiedz
enigma1
32
Pretorianin

eee... spodziewałem się więcej komentarzy no a twój post rzeczywiście nie na temat bez sensu

12.04.2012 16:12
Thermometrr
4
odpowiedz
Thermometrr
132
out of space

Nokia X3-02 Touch and Type została wyposażona w jeden głośnik, który został umieszczony na dole obudowy. Wydobywa się z niego dźwięk o przyzwoitej jakości, nawet przy najwyższej skali głośności nie słychać charczeń, ale efektów jest zbyt wiele i plik muzyczny kompletnie traci na jakości. Aplikacja do zarządzania utworami muzycznymi posiada dokładnie takie same funkcje, jak we wszystkich telefonach komórkowych serii S40. Pliki można segregować wedle artysty, nazwy utworu.
Nokia X3-02 Touch and Type została wyposażona w aparat fotograficzny o matrycy 5 megapiksela, a obiektyw kamery został umieszczony z tyłu obudowy. Jednak nie jest on w żaden sposób chroniony, więc jeśli nie będziemy o niego dbać, to szybko można go zarysować, co później odbije się na jakości zdjęć. Jeśli jesteśmy jużź przy tym temacie, to fotki wykonane za pomocą tego aparatu nie są najlepszej jakości.

Zresztą poczytaj sobie tutaj:
http://infonokia.pl/testy/telefony/test-telefonu-nokia-x3-02-touch-and-type/

Forum: Nokia x..