Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nokia N97 mini N-Gage 2.0

26.03.2014 15:23
1
Arbitron Kosmozofowicz
13
Chorąży

Nokia N97 mini N-Gage 2.0

Witam. Próbował ktoś może na N97 mini odpalić gry z n-gage 2.0 ? Widziałem na YT, że się da. Na dużej N97 jest oficjalna aplikacja n-gage'a, ale chciałbym się dowiedzieć jak to działa na N97 mini. Czy można sobie skonfigurować klawisze fizyczne jak się chce? Klawisze kierunkowe są z prawej strony, a wolałbym sterować np. klawiszami WASD. Jak jest z kompatybilnością gier i jak to w ogóle zainstalować?

26.03.2014 19:40
2
odpowiedz
Arbitron Kosmozofowicz
13
Chorąży

hmm?

26.03.2014 19:47
3
odpowiedz
zanonimizowany568505
65
Konsul

raczej możesz zapomnieć.
Miałem wcześniej to cacko i też próbowałem to zrobić korzystając z różnych źródeł i lipa.
Może coś się zmieniło od tego czasu (jakieś dwa lata temu z tym walczyłem)

26.03.2014 21:28
4
odpowiedz
Arbitron Kosmozofowicz
13
Chorąży

hmm, jakiś tam tutorial widziałem, ale z dodaniem wirtualnej klawiatury tzn. trzeba zhakować telefon, wgrać n-gage'a i mieć włączoną w tle wirtualną klawiaturę, aby móc korzystać z fizycznej. A jak w ogóle ten telefon się sprawował? Bo chce powrócić do symbiana. Z dotykowych symbianów miałem 5230, działała szybko i dobrze reagowała na dotyk, ale teraz musiałbym mieć z wi-fi, więc N97 mini biorę pod uwagę. To jak z nią jest, bo podobno na pierwszych firmware'ach mocno szwankowała, ale teraz napewno najnowsza aktualizacja była z 2 lata temu, więc potrzebowałbym opinii kogoś kto ma lub miał ten telefon już z ostatnią aktualizacją.

30.03.2014 13:57
5
odpowiedz
zanonimizowany568505
65
Konsul

Telefon był super, sprawował się świetnie. Oczywiście nie ma co porównywać do obecnych telefonów, ale wg. mnie nadal daje radę. Używam go do słuchania muzyki bo ma świetny EQ. Zdarzają się zacinki jak wybieram numer z listy kontaktów i jak otwieram smsy, ale to chyba normalne. Jedyne co mnie irytuje to jest to, że jak mam za dużo wiadomości to nie mam sygnału wiadomości, nawet wibracji nie ma. Aaaa i jeszcze przycisk menu. Jak mnie to irytuje jak nonstop mryga.
A co do gier z n-gage to odpuść sobie. Szkoda na to czasu i nerwów.

02.04.2014 22:58
6
odpowiedz
Arbitron Kosmozofowicz
13
Chorąży

hmm, możliwe, że go kupię, a ten mrugający przycisk menu można wyłączyć w ustawieniach wiadomości lub ustawieniach telefonu. na 5230 też tak miałem i wyłączyłem, a to przecież ten sam system :p
sorry, że odpisuje po takim czasie, ale zapomniałem o tym wątku :)

Forum: Nokia N97 mini N-Gage 2.0