Nieznane urządzenie w infrastrukturze sieci

Forum Komputery
Odpowiedz
14.03.2012 15:30
stefan99
1
odpowiedz
stefan99
76
Generał
Image

Nieznane urządzenie w infrastrukturze sieci

Witam,

Jestem użytkownikiem systemu Windows 7. Po wejściu w opcję 'Sieć', pojawił mi się nieznany router w pozycji 'Infrastruktura sieci' (tak jak na screenie obok). Niestety, nic nie mogę z tym zrobić, bo żeby go skonfigurować potrzebuję PIN-u tego routera. Oprócz mojej sieci, komputer wykrywa mi kilka innych, ale gdy rozłączę się ze swojej sieci, wszystkie pola znikają.
Co to może być? Ktoś podłączył się pod moją sieć?
Mój router to ten po prawej.

Z góry dzięki za pomoc!

14.03.2012 15:50
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

http://www.google.pl/search?num=100&hl=pl&newwindow=1&safe=off&q=dir-615&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=fq9gT67CKMbItAbX-umsBg&biw=1680&bih=903&sei=gq9gT9W8GsLUtAaKgum7CQ
Tak wygląda ten DIR-615. Jeżeli jesteś pewien, że nie masz go w swojej sieci (i nie powinien być, to sprawdź dokładnie wszystkie kable idące od i do wszystkich urządzeń, a następnie zabezpieczenia sieci bezprzewodowej. Jeżeli nie masz w żaden sposób zabezpieczonej sieci WiFi, to ciężko mówić o włamaniu. Jeżeli masz jakieś, to je zmień (byle by to nie było szyfrowanie WEP, bo za 5 minut znowu ktoś się podczepi).

14.03.2012 15:57
stefan99
3
odpowiedz
stefan99
76
Generał

Tu raczej nie chodzi o zabezpieczenia, bo nawet po zmianie hasła to urządzenie występuje na liście.

Próbowałem zmienić kanały sieci bezprzewodowej, ale bezskutecznie.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl