Nie mogę grać na pc
Witam! Od pewnego czasu borykam się z dość poważnym problemem. Mianowicie nie działają mi gry. Specyfikacje:
-i5 3450
-ram goodram 2 kości po 4gb
-karta gtx 970
-płyta gigabyt p67a d3 b3
- zasilacz niepamiętam modelu ale 650w
Więc gdy uruchamiam jakąś grę taką jak cs:go, rocket league to przy uruchomianiu jest czarny ekran w (w przypadku cs'a po chwili intro gry na 2sec bez animacji) i crash. A gdy próbuję grać w lola to ładuje mi się, 1sec widok gry po załadowaniu i bugsplat :(. Hearthstone, issac i metin2 działają bez problemowo ale z resztą jest problem. Jeśli do zdiagnozowania problemu będą wam potrzebne inne informacje to piszcie poniżej liczę na waszą pomoc. :)
kiedy ostatnio odkurzałeś kurz z radiatorów ?
dodatkowo:
- próbowałeś odpalać te gry na minimalnych ustawianiach graficznych?
- próbowałeś te gry odpalać na zintegrowanej karcie graficznej (ta płyta chyba na takową) ?
- sterowniki
- system
nie mam możliwości odpalenia ich na minimalnych ponieważ ustawienia zmienia się wewnątrz gry komputer był odkurzany w poprzednim tygodniu więc powinno być ok sterowniki do karty nanjowsze spróbuję odpalić na zintegrowanej karcie. Tylko co masz na myśli system zmienić na 10?
A zintegrowana karta przy próbie włączenia cs:go on sie nie dopala po prostu jak bym nic nie zrobił ale jednak w procesach działa. Za to rocket league wyskakuje bląd ,że moja karta (ta zintegrowana oczywiscie) nie obsługuje czegoś tam więc sie nie odpali czy jest jakiś program , który sprawdza na ile grafika działa poprawnie?
Gurczas - z systemem myślałem, czy by go nie odświeżyć - może po prostu coś padło/wirusy czy inne syfy.
sprawdź też w managerze zadań jak dużo zasobów zabierają Ci inne procesy (prócz gier) - może masz coś po instalowane i zamula Ci kompa.
Czy coś trzeba wywalić można spróbować ustalić za pomocą programiku HijackThis, postępowanie
- odpalasz programik
- scan
- save log
- zapisz np. na pulpicie z rozszerzeniem txt
- otwórz loga
- skopiuj wszystko i wklej na stronce: http://www.hijackthis.de/
- i masz opisy co jest mniej więcej co
Kolejna opcja - jeżeli masz możliwość to pożycz kartę graficzną od znajomych i spróbuj na niej odpalić grę, jeżeli zadziała to niestety jest spora możliwość, że padła Ci grafika.