Nexus 7 / Galaxy Tab / a może coś innego?
Potrzebuję rady
Mam zamiar zakupić tablet. Jego przeznaczenie to głównie umilanie podróży (pociągi, tramwaje itp.) + podstawowe zadania biurowe w terenie np. mail, excell, word + internet + ewentualnie czytanie gazet / książek. Sprzęt nie musi mieć mocnych bebechów do gier. Zależy mi jednak na płynności działania i przeglądania stron internetowych. Myślałem nad dwoma 7 calowymi modelami, mianowicie:
- Nexus 7 (szczególnie, że na dniach ogłoszą jego nowy model i dotychczasowa cena powinna spaść)
- Samsung Galaxy tab (troszkę tańszy obecnie od nexusa)
Co doradzacie z tych dwóch modeli? A może jakiś inny model na którego nie zwróciłem uwagi?
Może paru wielce mądrych mnie zjedzie ja bym kupił Nexus 7, Samsung niech robi telewizory
Google jak dla mnie lepiej się zna na It systemach itp
Niektórzy zaraz powiedzą żę Samsung też,ja uważam że Google w świecie It, a Tablet ma dużo z tym wspólnego
jest Potęgą
Niedawno kupiłem Nexusa i każdemu szukającemu tablet polecę właśnie ten model. Jest prawie idealny. Brakuje w nim kilku drobnostek, ale nie tak istotnych, żeby miały znaczenie (brak kamery z tyłu, brak slotu na karty pamięci i inne małe pierdółki).
Obowiązkowo wersja 3G z 32GB miejsca.
W tej klasie nie znajdziesz nic lepszego. Jego wielkość jest ogromnym plusem, bardzo mobilny i wygodny. 10" są dla mnie zbyt duże do wygodnego użytku przez dłuższy czas. Bateria trzyma bardzo długo, a ładowanie przebiega sprawnie. Próbowałem go czymś zagiąć (filmem w Full HD, jakąś grą), ale poległem - nigdy mi się nie zaciął.
Jako nawigacja również sprawdza się idealnie, dzięki 3G nie ma nigdy problemu.