Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Nexus 4 książka telefoniczna

19.04.2015 08:33
1
zanonimizowany1070630
1
Generał

Nexus 4 książka telefoniczna

Cześć, mam N4 od ok roku. To co mnie troche irytuje to, że po przeniesieniu kontaktów z mojego poprzedniego telefonu w książce telefonicznej mam tylko niektóre zapisane, nie mam wylistowanych wszystkich. Kiedy jednak zaczynam wybierać numer do osoby która nie wyświetla mi sie w kontaktach telefon sugeruje mi nagle ta osobę. Zupełnie tak jakby ona była zapisana ale po prostu sie nie wyswietlała.

Po zainstalowaniu jakiejś innej książki z google play mam wszystkie kontakty. Problem występuje tylko w tej wbudowanej. Co może być przyczyną?

19.04.2015 09:17
bisfhcrew
2
odpowiedz
bisfhcrew
173
oversteer

Nie mam Nexusa, ale powinniśmy mieć podobnie.
Po wejściu w książkę, nie masz opcji "Kontakty do wyświetlenia"?
Swoją drogą, jeśli problem jest spowodowany przez to, że kontakty masz zapisane w różnych miejscach to najlepiej zapisz je w jednym. Dobrym rozwianiem jest synchronizowanie z kontem google bo w razie awarii telefonu nie tracisz numerów.

19.04.2015 09:24
3
odpowiedz
zanonimizowany1070630
1
Generał

Nie mam takiej opcji jak "kontakty do wyświetlenia"

Dam przykład. Powiedzmy, ze mam zapisanego kolegę Jana Nowaka. Nie widać jego numeru na liście, tak jakby go nie było ale jeżeli zaczne wpisywać w wyszukiwarkę kontaktów Jan...to wyświetli mi sie ten kontakt. Analogiczna sytuacja kiedy zacznę wpisywać numer którego teoretycznie nie mam w kontaktach.

Forum: Nexus 4 książka telefoniczna