Witam.
Mam problem z netią. Mianowicie przedłużałem umowę na początku lipca. Umowa obowiązuje od 16 lipca i był to internet + telefon + xbox 360 . No i z tym ostatnim jest problem. Po rozpoczęciu umowy czekałem około 2 tygodni na konsole i nic, wiec myślę sobie że zadzwonię i się dowiem co i jak. Dzwoniłem około 5-7 sierpnia. Pani od obsługi klienta mówi mi że konsola jeszcze nie została wysłana, gdyż umowa obowiązuje od 16 lipca a oni maja miesiąc na dostarczenie konsoli, więc powinna dojść przed 20 sierpnia. Myślę sobie ok spoko poczekam. Przychodzi 20 sierpnia i konsoli nadal brak, więc dzwonie. Pani z obsługi bardzo mnie przeprasza i mówi że konsola jeszcze nie wyjechała z magazynu i już natychmiastowo wysyła ponaglenie by jak najszybciej wysłać konsole. No ok zdarza się, mam pecha ktoś coś pomieszał. No nic poczekam. Jest 10 wrzesień a konsoli jak nie było tak nie ma ;/. Już totalnie wkurzony biorę telefon i dzwonie. Gość od obsługi zaczyna coś nawijać że konsola została już wysłana i że co najwyżej może wysłać ponaglenie oraz podać mi numer przesyłki, abym mógł się skontaktować z firmą kurierską i dowiedzieć się co i jak ( wtf co dlaczego to jeszcze nie dotarło przecież to nie moja wina i to oni powinni się tym zająć :/ , ale myślę sobie ok sam spróbuje sie dowiedzieć bedzie szybciej ). Wchodzę na stronę UPS i wpisuje numer przesyłki ( na pewno poprawny 2 razy dzwoniłem i prosiłem o podanie tego numeru ), a tam wyskakuje że przesyłka nadana 2 sierpnia ( hmmmm.... 5-7 sierpnia i 20 sierpnia mówiono mi że przecież jeszcze nie opuściła magazynu) i co najlepsze doręczona 11 sierpnia kit wie gdzie ( jakieś 300 km od mojego miejsca zamieszkania ) i odebrana przez kit wie kogo ( jakieś nazwisko podane ). Już nie wiem co mam z tym zrobić przecież teraz płacę wyższe faktury przez to że wziąłem pakiet z xboxem, a konsoli brak :/
Miął kiedyś ktoś coś podobnego ( wie jak się z tym uporać czy coś ) ?
Wszystko miało być załatwione przez internet i szybko gdyż pracuje w delegacji i nie mam czasu latać po sklepach i załatwiać takie sprawy, a tu taki zonk :/
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro.
przy kontakcie z BOK podawałeś nr klienta czy nazwisko? czy weryfikacja danych przez obsługę była prawidłowa? jeśli wszystko się zgadzało to wal do kuriera, bo to najwyraźniej oni mogli polecieć w ch***. tym bardziej, że przesyła pewnie była tylko na doręczne potwierdzone podpisem. więc mógł się podpisać każdy, a konsolką się "zaopiekować".
Najlepsze co możesz zrobić to odstąpić od umowy i przejść do konkurencji, bo Netia jest chorą firmą. Kiedyś ich polecałem, ale obecnie są dla mnie nawet niżej niż TPSA.
Z Netią były już lepsze przeboje niż Twoje- przez półtora miesiąca nie dostarczyli modemu do internetu, czyli podstawowego urządzenia. Zaproponowaliśmy nawet że modem to sobie sami skombinujemy, niech tylko podadzą login i hasło. Ale nie, to mogą wysłać tylko wraz z modemem, a modemu ponoć nie mieli. No i przez ten czas nikt nie wiedział o co chodzi, na infolinii w kółko te same bzdury że wyślą zapytanie, wyślą ponaglenie, ktoś się skontaktuje itd. Po zerwaniu umowy (z ich winy), przysłali jeszcze wezwanie do zapłaty za przedwczesną rezygnację. Ta firma to jest komedia, tam wszystko jest realne. Twoja konsolka mogła iść równie dobrze do Pcimia Dolnego i nikt nie będzie wiedział dlaczego.
Rzeczywiście kiepska sprawa, ja bym do Netii jeszcze probowal sie dobić i powiedzieć jak sprawa wygląda. Może oni źle zaadresowali albo coś. Kłuć (ale kulturalnie ;)) się z nimi do oporu.
Myśle że to oni mają obowiązek wyjaśnić sprawę a nie ty, nie ma ani grama twojej winy w tej całej sytuacji.
Mam ten sam problem :( Powiem inaczej wielu użytkowników podpisujących umowę w drugiej połowie lipca jest w takiej samej sytuacji. Ja umowę podpisałem 22 lipca i czekam :) Na infolinii kobiety cisną kit, że konsola to 30 dni czekania a tymczasem na stronie w opisie promocji było, napisane, że konsole dostarczają z modemem w ciągu 48h od otrzymania potwierdzonych dokumentów. W połowie sierpnia czas na dostarczenie xboxa został wydłużony do 15 dni! Ja xboxa nie otrzymałem do dzisiaj(22 lipiec - 5 październik) pomimo 6 interwencji w biurze obsługi. Niestety trzeba się mocno postawić bo w umowie nigdzie nie ma zapisku w jakim czasie dostaniesz konsole a najlepsze jest to, że dokopałem się do partnera Netii który zajmuje się wysyłką xboxów i cała akcja na dzień dzisiejszy się skończyła. Wszystkie konsole zostały wysłane i jeśli ktoś konsoli nie dostał to figa z makiem :) Co ci mogę poradzić...? Pismo z rozwiązaniem umowy listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Ja w tej chwili nie widzę innego wyjścia...