Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: NEO 20MB, a router TP-LINK TD-W8950ND

02.08.2012 20:09
1
Dewey
115
Konsul
Image

NEO 20MB, a router TP-LINK TD-W8950ND

Witam

Do nie dawna korzystałem z routeru TPSA, a mianowicie ZTE Combo. Transfery jakie uzyskiwałem na łączu 20MBps, to około 1,5MB do 1,7MB, a więc nie na full, ale całkiem nieźle. Dzisiaj podłączyłem router WiFi TP-LINK TD-W8950ND i chyba coś musiałem źle skonfigurować, bo ciągnie po kablu idealnie 1.1MB maks, czyli sporo mniej niż wcześniej. Na zdjęciu widać, to co wyświetla się w statystykach modemu. Jak to wygląda? Zaznaczam, że w donwstream wykrywa 19719, a więc chyba dobrze... Takie mam wrażenie, jakby idealnie dzielił to łącze przez 2, równiutko połowę transferu i ani kapki więcej. Może coś jest gdzieśźle ustawione?

02.08.2012 23:25
2
odpowiedz
Dewey
115
Konsul

No to teraz mam dla was zagwozdkę. Zgłosiłem problem do TPSA, oki doki. Włączyłem laptopa, skonfigurowałem WIFI i na laptopie na tym samym pliku, mam pełniutkie 2 MB/s Pełny transfer dla mojego łącza. Na PC (który jest podpięty do routera kablem) ma nadal 1.1MB I co teraz??

Podsumowując:
Na starym modemie od TPSA ZTE Combo (bez WiFi) jest nie wiele lepiej, bo jakies 1.2 do 1.5MB/s
Na nowym routerze TP-LINK po kablu idzie 1.1 MB/s
Na laptopie podłączonym do TP-LINKA przez Wifi idzie 2MB/s

Co z tym fantem zrobić? Co trzeba ustawić na TP-LINKU żeby puszczał pełny transfer po kablu?

Forum: NEO 20MB, a router TP-LINK TD-W8950ND