Need for Speed Most Wanted 2012 - zapamiętywanie ustawień pada
Tytuł już chyba wyjaśnia sprawę - nie chcę mi zapamiętać ustawień przycisków w padzie Logitech Rumblepad 2. A czytałem że do tej gry wyszedł patch 1.1, który to naprawia. No niestety nie u mnie. Spotkał się ktoś z czymś podobnym?Czy w przypadku pada od M$ jest taki sam problem?
Wiem że jest programik emulujący ustawienia klawiatura-pad, ale i tak w grze pojawia się takie irytujące okienko, że pad nie jest skonfigurowany. A nie chcę gra z tym czymś.
Powtarzam - wszelkie emulatory odpadają, bo gra ma durny komunikat pokazujący że pad nie jest skonfigurowany, jeżeli go nie ustawie w grze. Okienko z ta informacją najzwyczajniej w świecie przeszkadza w grze.
No a może w grze jest taka opcja "control method" i tam się da przestawić czym masz sterować albo może na opcjach klawiatury bezpośrednio da się przypisywać przyciski, to jedyne co mi przychodzi do głowy oraz sterowniki do Rumblepada 2 najnowsze zainstalowane ?
W grze jest możliwość tylko ustawienia klawiszy, które po "restarcie" gry zanikają. To samo było w Hot Pursuit. A sterowniki do pada nie mają tu znaczenia - są najnowsze, ale w każdej innej grze są OK.
Więc może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
Miałem to okienko przez bardzo krótki moment do momentu kiedy w ustawieniach sterowania przypisałem przyciski z pada.