Najmilej wspominane kreskówki
Jak wyżej :)
Jaka kreskówka najbardziej się wam kiedyś podobała i do ,której macie największy sentyment?
Chojrak Tchórzliwy Pies, tutaj nie muszę chyba nic dodawać.
Kryptonim Klan na Drzewie, pod maską głupoty i idiotyzmów kreskówka zawierała dosyć ważne przesłanie
Edit. I jeszcze Mroczne Przygody Billego i Mandy, za czarny humor, mrok, parodiowanie horrorów i innych elementów popkultury
2 Edit. Jeszcze Ludiwczek, Dzieciaki z klasy 402, Gęsia Skórka. Kurde, w sumie bardzo dużo ich oglądałem i trochę ciężko mi wybrać
Jak miałem 4-5 lat to najbardziej lubiłem "Wilka i Zająca".
W sumie do tej pory pamiętam akcję, że 2x w miesiącu kasetę mama wypożyczała z odcinkami, do czasu aż jakaś cholerna menda ukradła. Zepsuł mi dzieciństwo ;_;
Późniejszych bajek nie jestem w stanie pokazać palcem, które lubiłem najbardziej. Było tego za wiele, ale głównie te z CN.
Wilk i Zając
bajki Looney Tunes
Myszka miki, kaczor donald, pies pluto i te sprawy :D
Tom & Jerry
świat według ludwiczka na zawsze
Chojrak Tchórzliwy Pies najlepsza bajka ever. Jam Łasica był jeszcze dobry. I Looney Tunes. I wiele innych bajek które już nie lecą. Szkoda że już nie ma Jetixa albo Fox Kids. A no i Mroczne Przygody Billego i Mandy też było wyjechane w kosmos. I Gęsia Skórka, mój pierwszy horror.
Kurde, nie wiem. Chyba te bajki z Polonii 1. Parę ich było: Generał Dajmos (nie wiem jak się pisze), Yataman i coś tam jeszcze.
Les Mondes Engloutis (Le Shagma)
Tajemnicze zlote miasta
Ulysses 31
Było tego troche, i te starsze (Tajemnicze Złote Miasta) i te nowsze (Samurai Jack) Nie bede wymieniał wiecej bo napewno większość będzie się pokrywać... wystarczy wejść na wiki i zobaczyć ramówkę RTL7...
http://www.youtube.com/watch?v=pXHeuRMc6ak
Kto pamięta? :P
[12] --> Tajemnicze złote miasta --> tym chyba najbardziej się jarałem.
To w tej bajce mieli tego latającego ptaka ze złota??
Tom & Jerry
X-Men (najpierw te z Fox Kids a potem Ewolucja na Cartoon Network)
Shin-chan
Reksio
Smerfy
Kapitan Hawk
Gigi laTrotola
Johnny Bravo
To tak mniej więcej chronologicznie do lat 15.
Największy sentyment? Daimos.
A;le podobało mi się i wspominam z dzieciństwa miło znacznie więcej. Dexter, Johny Brawo, Garfield oczywiscie, Batman, Man in Black, Spiderman. W sumie mam też jakis sentyment do Jetsonów.
Chojrak Tchórzliwy Pies najlepsza bajka ever. Jam Łasica był jeszcze dobry.
Dziwnie sie czyta takie posty, po tym jak bedac w czasach tych bajek już starszym i widząc je tylko przypadkiem - bo już się tego eni oglądało, pamiętajac jeszcze dawniejszą ramówkę CN - człowiek zachodził w głowę, co to za debilizmy... A tu ktos pisze, zę to było dobre... Abstrakcja.
Z tych "nowych" (już kilkunastoletnich chyba i tak) to świetny był Ed, Edd i Eddy - oglądałem już jako stary koń a mogę i nadal.
Filmy Disney'a ale te sprzed wielu lat które oglądałem jeszcze z kaset VHS. Skąd ojciec je miał?!
1. Zakochany kundel /W. Gliński "jako" Tramp/
2. Kopciuszek
3. Piotruś Pan
4. 101 Dalmatyńczyków - animo. /cudowny polski dubbing/
5. Dumbo
Świetna "Dziecięca rapsodia" czy "Uczeń Czarnoksiężnika"
Dlaczego żadna z TV ich nie przypomni, kasa ???
Tomal_P
To w tej bajce mieli tego latającego ptaka ze złota??
Dokladnie tak...
Bajki z CN Laboratorium Dextera, Atomówki oprocz tego gumisie, smerfy, bajki ktore lecialy na tvn po szkole ( niesamowite opowiastki) no i oczywiscie w swoim czasie jarałem sie Pokemonami jak kazdy w moim wieku no i Dragon Ballem (wiem, to anime)
Z bajek "filmowych" oczywiscie Król Lew 1 i 2 (chociaz 1 lepsze :p)
Było mnóstwo bajek, kreskówek które miło wspominam czy to środowe muminki czy piątkowe smerfy, ale bezapelacyjnie najlepszą bajką były "Tajemnicze złote miasta" które puszczane były na nieistniejącym już kanale RTL7.
[7] po Tajemniczych złotych miastach batman to druga najlepsza bajka. A to jak się zaczynała to poezja wręcz.
Dragon Ball oczywiście.
A z innych, kto pamięta?
Extreme Dinosaurs:
http://m.youtube.com/watch?v=SqgJ6wzSW8k
I Motomyszy z Marsa:
http://m.youtube.com/watch?v=2bQy-jiOIpQ
THe citites of gold
Himen
Scoobydoo
Planetarianie
Denwer ostatni dinozaur
Krecik
Struś pędzi wiatr
myszka miki
Animki
Inspektor gadżet
Carmen sandiego
Dumbo
Brygada RR
Babaloo
Alladyn
Batman (zawszxe o 9:00 rano)
batman to druga najlepsza bajka. A to jak się zaczynała to poezja wręcz.
O tak, ta muzyka!
I styl animacji.
Api15 - jak przez mgłę. I żadnej nie lubiłem.