Najlepsze uniwersum do życia

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
29.01.2026 23:21
ojtamojtam
1
odpowiedz
ojtamojtam
5
Chorąży

Najlepsze uniwersum do życia

Gdybyście mieli możliwość przeniesienia się do dowolnego świata (gry, książki, filmu), co byście wybrali?

Ja bym chciał zamieszkać w Shire. Ładny domek w norze, fajna społeczność i zero wieści z wielkiego świata.

29.01.2026 23:32
2
1
odpowiedz
damianyk
158
Nośnik Treblinek
Image

Mieszkanie Andersona na Cytadeli. Same dobre wspomnienia mam z tym miejscem.

29.01.2026 23:47
mohenjodaro
3
1
odpowiedz
mohenjodaro
128
285 właściwy ranking
Image

Uniwersum to chyba za dużo powiedziane, bo światy te podobają mi się tak średnio (patrząc na poziom bezpieczeństwa czy medycyny, wszystko by było praktycznie downgradem względem wspólczesności), ale takim miejscem, w którym chciałbym pomieszkać przez jakiś czas jest bez cienia wątpliwości Gospoda Pod Pomocną Dłonią z gry Baldur's Gate 1. Odkąd pamiętam, jest ona dla mnie synonimem bezpieczeństwa w niebezpiecznym świecie, dobrej strawy, muzyki. Chciałbym się tam zatrzymać na tydzień, mieszkać w pokojach na górze i schodzić na dół, by napić się piwa.

Podobnie, nie chciałbym żyć w świecie Harry'ego Pottera, ale miesiąc w Hogwarcie mógłbym pomieszkać, czemu nie.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl